|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
RAM ne radi na deklariranih 1066 MHz, komp se ne pali
ugl procesor je bio na 4,2 a ram na 1033 (tako nešto) I danas sam upalio računalo da bi se samo ugasilo...nakon toga nije htjelo bootat i napravio sam clear cmos da bi proradilo... odmah sam digo memoriju na nazivni takt deklariran od proizvođača (1066) i nije radilo...zatim sam spustio memoriju i digo procesor na 4ghz i radilo je...kad bi digo memoriju na 1066 opet ne radi.. zvao sam protis i on kaže donesite i mi to šaljemo na servis...wtf?kako se to memorija servisira?koliko bi ja trebao biti bez memorije onda dok oni to ne ispitaju i meni ne vrate?mislim,90% da je memorija otišla... prijedlozi? edit1:nakon što izvadim jednu pločicu ram-a,podesim frekvenciju na 1066Mhz računalo se resetira,zatim još 2 puta i onda boota normalno,ali vidim da resetira postavke na default (takt memorije i procesora i FSB) idem probati drugu pločicu.isto se događa i s drugom što bi značilo da su krepale 2 pločice a ti mi je malo znanstvena fantastika...jel? Zadnje izmijenjeno od: Co0ki3^^. 02.03.2010. u 19:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Napon?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Ajd opet clear cmos.
![]() |
#6 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ne gubis puno, a vidim da su likovi tom kingmaxu znali davat i 2,2v da bi radio na 1066. Btw, dali mema prolazi testove na 800mhz?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Nisam vidio da ti komp radi. Ako imaš drugo računalo pri ruci, probaj u njega upiknut.
![]() |
#8 |
Premium
|
nisam je testirao na 800mhz,do sad je normalno radila na 1068 sad ne želi.radila je na naponu od 1,92V...Inače je tvornički deklarirana na 1066 pa je u tome problem nemam drugo računalo... Zadnje izmijenjeno od: Co0ki3^^. 02.03.2010. u 20:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
hm...mislim da je 467 ili tako nešto...a šta da mi se ujebalo?ploča? edit:stavljen zadnji bios-ništa...sve po starom |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
ujebalo to da ploča i RAM ne rade sa bilo kojim memorijskih množiteljem trebaš isprobati sa kojim radi a sa kojima ne probaj staviti CPU na difolt takt i sve ostalo na postavke AUTO (Lload optimized defaults), RAM bi ti u tom slučaju trebao raditi na 1066 MHz |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
jel to za reklamaciju? ram ne radi od početka na 1066 nego na 800 iako je deklarirano na 1066...znači bilo sve na difoltu...onda ja stavio na 1066 i tako radilo 3 mjeseca moji testovi: 1. sve stock osim rama(tj i ram je stock ali sam ga manualno podesio na 1066)-ne boota 2. sve ko i u 1. ali ram na 800-radi 3.proc dignut na 4Ghz fsb-445 mema-890Mhz vcore 1,26 dram volt -normal radi! 4. sve ko u 3. ali ram na 1068-ne radi 5. proc debelo underclockan pušten visoki fsb,mema na 890 i radi 6. isto ko i u 5. samo je mema na 1068 i ne radi.... I say wtf?RAM...po meni...al obje?zar je moguće? kad ostavim samo 1. ili stavim 2. isto...mjenjam one utore isto,dual channel ili ne -isto Edit:to što si mi reko (load optimized defaults) sam napravio nakon flasha biosa i ono mi ostavlja memoriju na 800Mhz Zadnje izmijenjeno od: Co0ki3^^. 02.03.2010. u 21:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
Datum registracije: Dec 2008
|
memorija ti radi normalno ne brini se oko toga, tako je i meni bilo. Problem ti je u FSB - memorija relaciji. Vjerojatno si podesio brzinu na 400 MHz ili Auto(strap to FSB ili tako nešto se zove naredba). Pokušaj staviti na 333 MHz i stavi napon na 2.06, tako je meni proradilo, valjda će i tebi ![]() A možda su te sjebali i dali ti RAM-e od 800 MHz. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
![]() prokleti pcehostili krepo pa nema skrinshota, al prolaz na hyperpi je bio čisti, bez greškica dal budu dergardirali, ovisi o sreći, al mislim da sa naponima ispod 2.1v nebudu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
baš ću vidjet do kolko ga mogu naterati xD |
![]() |
![]() |
|