|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Nasumični restart kompa
Lijep pozdrav! Kao što sam naslov teme kaže, prijatelj ima problem - konstantan restart kompa - koji se zna dogoditi i nakon pola sata korištenja istoga, ali katkad izdrži i do 2 ili 3 sata. Prvo smo pomislili da je nešto do Viste Ultimate te da su u pitanju driveri, ali nakon svježe instalacije Win 7 tu smo opciju isključili. Komp se i dalje nastavio gasiti i paliti, ali bez ikakvog errora/blue screena. Da napomenem, ništa se nije igralo za to vrijeme, tek surfanje. Konfiguracija je sljedeća: Gigabyte GA-MA790FX-DS5 DualCore AMD Athlon Black Edition 7750 ATI Radeon HD 4870 Kingmax 2GB DDR2 Sumnjiva komponenta mi je napajanje, inter tech Energon 650 w, za koje nisam baš čuo pohvale. Bilo kakva pomoć dobro bi došla. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Ima li kakve šanse da se zaglavio koji kablic u vent od hladnjaka za procesor ? Da se ventilator na hladnjaku od procesora uopce ne vrti ? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Samo da izvjestim o trenutnom stanju, s obzirom da nije bilo dodatnih odgovora na problem, koji je sada u jednu ruku riješen, doduše na bizaran način. Frend je uklonio bočnu stranicu kućišta i tako drži komp otkad sam otvorio ovu temu te mu se u tom razdoblju nijednom nije ugasio. Jučer ju je ponovno pokušao vratiti čisto radi testiranja i komp se dakako, ugasio. Rekao mi je da mu se grafička znala dignuti i preko 80 stupnjeva sa bočnom stranicom, bez da igra nešto, ali opet, ne bi se valjda trebao gasiti čak ni pri toj temp. Možda napajanje zeza, nije prekvalitetno, a nemamo baš neko bolje pri ruci za test. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ultrapiretik
Datum registracije: Aug 2006
|
ne znam bas, moguce da je do grafe makar sumnjam. svoju staru hd4650 sam sa OCCTom stisnuo do 87°C i srusila se ali u igrama NIKAD jos nisam vidio da je bila izad 60ak stupnjeva. hd5750 sam isto tako stisnuo sa OCCTom na 81°C i tu je ostala i nije se nista rusilo. dogadalo mi se na starom kompu kada sam rame (koji su deklarirani da rade na 400MHz) morao declockati na 266MHz da bi stabilno radili jer mi se komp konstantno random rusio kao i tvom frendu. posto sve radi nakon skidanja stranice, to baca veliko svijetlo na temperature, ili je kucite neki srotex drek-013 model, a to ima veeeeeliku ulogu. imam frenda koji je busilcom morao izbusiti rupe na stranicama da bi komponente dosle do zraka, komp se prestao rusiti. a sad, ti vidi pa javi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Isti problem sam i ja imao nedavno. Najprije sam pomislio na grafu,stavio drugu i imao isti problem,pa na napajanje,probali i drugo napajanje i bio je isti problem. Na kraju sam skinuo hladnjak od procesora,nije se dao i nekako sam pogulio van sve skupa,usput skrivio par nožica na procesoru ali niš strašno. Pošto hladnjak nije dobro ležao na procesoru pasta se zasušila i proc se pregrijavao i restartao. Stavio sam novu pastu i komp sad radi 24/7 stalno bez greške. Isti simptomi ko tebi su mi bili,nekad bi se ugasio 2 puta u pola sata a nekad je znao i cijeli dan izdržati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|