|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Spajanje kablova kućišta s matičnom pločom
Kućište je MSI Midi Tower 400 W. Kablovi koji se spajaju na matičnu ploču su sljedećih oznaka: L-RET - zelena L-OUT - zelena R-RET - bijela R-OUT - bijela MIC-POWER - crna MIC-IN crvena GROUND USB1 - (crvena, bijela i zelena) GROUND - žuta USB2 - (crvena, bijela i zelena) GROUND - žuta RESET SW - plava i bijela POWER SW - narančasta i bijela H.D.D. LED - crvena i bijela SPEAKER - crvena i crna POWER LED - - bijela POWER LED + - zelena Matična ploča je ASROCK K8N68PV-GLAN Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 21.02.2010. u 19:08. Razlog: brisanje text stylea |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Koji je smisao tvog posta? ![]() Ovako nabrzinu bi zakljucio da neznas spojiti tipke sa kućišta na matičnu, ali ipak nisam bas siguran.. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 21.02.2010. u 19:08. Razlog: ne citiraj post iznad svog! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
U napajanju postoje kabeli koje sam opisao. Želim te kablove spojiti s matičniom pločom. Imam knjigu od matične ploče, ali oznake u knjizi i na kablovima nisu iste, pa ne znam gdje da spojim kablove. Nosio u neke servise u Livnu i ništa nisam riješio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Otvori stranicu br. 21 u manualu da vidis raspored pinova za USB (USB 2.0 Headers). USB1 - (crvena, bijela i zelena) -> crvena na USB_PWR, bijela na P-xy, zelena na P+xy GROUND - žuta -> GND ---------------------------------------------------------------------------------------------- Otvori stranicu br. 22 u manualu da vidis raspored pinova za dugmice za paljenje i reset, te HDD i Power LED (System Panel Header). RESET SW - plava i bijela -> RESET# i ovaj GND lijevo od njega (nije bitno kako ces okrenuti boje) POWER SW - narančasta i bijela -> PWRBTN# i ovaj GND desno od njega (nebitno je kako ces okrenuti boje) H.D.D. LED - crvena i bijela -> HDLED+ i HDLED- (crvena na + (lijevi), a bijela na - (desni) POWER LED - - bijela -> PLED- (desni) POWER LED + - zelena -> PLED+ (lijevi) ---------------------------------------------------------------------------------------------- Otvori stranicu br. 22 u manualu da vidis raspored pinova za speaker/beeper (Chassis Speaker Header). SPEAKER - crvena i crna -> crvena treba da ide na skroz lijevi pin, a crna na skroz desni
![]() |
#5 |
Premium
|
Ovih 10-ak kablova za koje si naveo riješenje sam spojio i sve je u redu. Ostalo mi je još ovih 7 kablova: L-RET - zelena L-OUT - zelena R-RET - bijela R-OUT - bijela MIC-POWER - crna MIC-IN crvena GROUND Zahvaljujem na pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2009
|
Bas nemas manual? Kablovi su za Front Audio Panel - Spajaš ih na zelene pinove pored floppy-ja http://europe.asrock.com/manual/K8N68PV-GLAN.pdf (stranica 21) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Front Panel Audio Header kod mene je: L-RET - zelena L-OUT - zelena R-RET - bijela R-OUT - bijela MIC-POWER - crna MIC-IN crvena GROUND a na matičnoj ploči je: GND PRESENCE# MIC_RET OUT_RET OUT2_L J_SENSE OUT2-R MIC2_R MIC2_L Molim pomoć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nekima stvarno trebaš sve nacrtat i odvest ih za ruku kao u vrtiću. Gore su ti rekli da čitaš manual od 21. stranice a na slijedećoj imaš objašnjenje kako spojit ac97 front panel audio na tvoju HD audio mobo. MIC-IN - crvena - MIC2_L MIC-POWER - crna - MIC2_R GROUND - GND L-OUT - zelena - OUT2_L R-OUT - bijela - OUT2_R L-RET - zelena - ne spajaš R-RET - bijela - ne spajaš Ostali koraci (postavke u Biosu i winsima) su ti isto objašnjeni, obavezno treba postaviti. Zvučnici / slušalice će radit sigurno. Ako budeš koristio stereo mikrofon kojem netreba napajanje će isto siguro radit a ako budeš koristio mono mikrofon kojem treba napajanje moguće da neće radit. Trebaš probati, neće ništa izgorit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Objašnjenja su na stranim jezicima. Nisam siguran kako spojiti, pa sam potražio savjet onih koji se u to bolje razumiju. Uradit ću ovo kako si naveo. Zahvaljujem. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|