|
![]() |
#1 |
Guest
|
Smrzavanje racunala sa Win7 64bit
Pozdrav svima! Zadnjih tjedan i pol se mucim s jednim racunalom (koje nije moje, zato i nemam spec u potpisu). Naime, kad su gore instalirani Win7 64bit, smrzava se dosta cesto. Najcesce prilikom posjete nekom forumu (ovo je vec peti put da pisem ispocetka ovu poruku ![]() ![]() Mainboard : Asus M4A77TD PRO Chipset : AMD RD770 Processor : AMD Phenom II X2 545 @ 3000 MHz Physical Memory : 4096 MB (2 x 2048 DDR3-SDRAM ) Video Card : ATI Radeon HD 4800 Series Hard Disk : SAMSUNG (1000 GB) Hard Disk : WDC (500 GB) DVD-Rom Drive : HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 ATA Device Monitor Type : ViewSonic VX2433wm - 23 inches Network Card : RTL8168/8111 PCIe Gigabit Ethernet Adapter Operating System : Windows 7 Professional Professional 6.01.7600 (x64) DirectX : Version 11.00 Hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Smrzne se pa se odmrzne ili se smrzne pa se više ne odmrzne više do restarta? Događa li se to samo kad si na internetu ili se događa i kad nisi na internetu. Kako pristupaš internetu? (preko koga, routing u router ili bridge modu?) Rame mozes provjerit sa memtestom. Ja uzmem najnoviji ubuntu, napržim ga na CD i on na sebi ima memtest. Usput dignem Live verziju Ubuntua i provjerim ima li problema i tamo. (http://www.ubuntu.com/getubuntu/download) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Guest
|
Citiraj:
Budem isprobao s tim memtest. Hvala! ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
Kao sto vidite, imam dva diska. Ovaj od pol terabajta je bio jedno vrijeme odspojen i unatoc tome, rusilo se. Ali, budem probao s novim SATA kablom. Bas sam nabavio jedan. Samo opet, zasto se smrzava samo kad su Win7 gore? |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Ovako ćeš bar eleiminirat sata kabal. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
Evo, sad je i sluzbeno. Smrzava se i na WinXP ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
Ima jos tko kakvu ideju? Memoriju sam isprobao na sve moguce kombinacije. Po jedan keks u svakom utoru (njih 4), pa unganged i ganged, itd. Smrzava se i dalje. Procesor je isproban u drugom racunalu koje ima DDR2 i sljaka bez problema. Any ideas? ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Teško da će ti se moći ovako pomoći, pozovi nekoga ko se stvarno kuži da ti nađe problem ili odnesi u neki servis...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
|
![]() |
|