Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.02.2010., 18:35   #1
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Exclamation nestanak drivera?

Naime, posjedujem Siemensov usb wlan adapter 108 i pomocu kojega se spajam na kucni router. Kako za njega ne postoje nativni Win7 driveri koristim one za Vistu.

Prije tjedan dana aktivno sam razmisljao o prelasku na 64bit Win7 i idem provjeriti kakva je podrska drivera za 64bit OS-ove , utipkam u google "Siemens usb 108", on mi ponudi predlozak, odaberem i izbaci mi neke rezulatate, kliknem i 99% sam siguran da je bila sluzbena stranica i tamo vidim kako imaju podrsku za Win7 32/64 bit. I onda komentiram sa cimerom kako su konačno napravili podrsku za win7 i to kako jos ima 64 bit, ostali smo obadvojica ugodno iznenađeni. Iz meni nepoznatog razloga nisam to onda skinuo, mislio sam, ima vremena.

Danas sam opet trazio te drivere za Win7, na sluzbenoj ih nema http://gigaset.com/shc/0,1935,hq_en_...0.html#content

Niti ih bilo gdje ima, sve sam pretrazio, kopao po historyu od firefoxa/opere, nista. 99% sam siguran da smo dobro vidjeli, nismo bili ni pijani ni napuseni, a cudno mi je da su samo tako nestali?

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2010., 19:32   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Evo malo kopao po netu i saznao da je taj adapter baziran na Atheros 5523 chipsetu.
Probaj koristit drajvere sa ove stranice.
Za Vista / W7 x32 bi trebao biti ovaj a za x64 ovaj.
Ako u inf - u nema opisa za ovaj adapter (nisam dl. i provjeravao), probaj editirat i dodat opis za ovaj adapter. Ako bude trebalo i nisi tu doma mogu ti pomoći.
Obično su drajveri sa ove stranice dosta bolji od onih isporućenih uz uređaje.

Dodatak: Izgleda da je isti chipset i u Netgear WG111T, njegova hw ver.3 ima driver za W7.
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.02.2010., 19:40   #3
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Puno hvala Nikky, budem ovo sutra probao, moram sad na job, pa javim kako je proslo..

srale7 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno