Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.02.2010., 08:58   #1
bad_ri
Registered User
Moj komp

bad_ri's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ispravno ili ne? (vaše mišljenje)

Dobio na servis komp koji me izluđuje!
Na testovima kod mene radi normalno, kod korisnika se ruši u igrama. Kod mene se ne sruši, možda ne igram dovoljno dugo, ali jbg nemam vremena.
Uglavnom, napravio sam sljedeće:

konfu rastavio (nažalost Asrock ploča p43me, e7400, 4gb corsair ddr2 1066, hdd seagate 500gb, gigabyte ati radeon 4850 512mb ddr3, dvdrw, OCZ power supply 500w).
Osim ploče, koja po meni radi sasvim solidno, sve ostale komponente su po kvaliteti više nego solidne kvalitete.
BSOD-i koje je stroj doživljavao kod korisnika 0x00000007 i slični ukazivali su na problem s RAM-om, ponekad je bilo indicija na HDD.
Redom sam testirao komponente, prvo RAM, jedan po jedan. Memtest nakon 5 sati vrćenja testova na svakom modulu zasebno ne nalazi nikakve greške.
Seatools ne nalazi greške na disku, nakon svih short i long testova.
Windowsi Vista SP1 koji su se kod korisnika rušili, kod mene rade savršeno!
Ipak sam odlučio srušiti sustav i instalirati Windowse nanovo, ovaj put sam korisnika nagovorio na kupnju 7-ice (dobio je OEM, ne pitajte kako )
Instalacija prolazi bez grešaka, driveri se instaliraju također bez greške. Popratni programi također, a onda sam instalirao: Prime95 (u dvije instance), Everesr, 3dMark, novi OCCT i FurMark. Svaki program zasebno odvrti testove po nekoliko sati bez ikakve greške. Kolega serviser mi se pridružio u radu, pa smo na njegovu ideju pokrenuli istovremeno 2xPrime95, 3dmark06... ja sam tome dodao i OCCT i Everest sa svim stavkama, tako da maksimalno opteretimo sve moguće komponente i napajanje. Komp je tako radio više od 24 sata bez BSOD-anja, bez gašenja zbog eventualnog pregrijavanja bilo koje komponente, dakle SAVRŠENO!
Eh, sad sam zbog tog stroja već paranoičan i pitam se: jel to ispravan stroj? Interesira me pokoje mišljenje, jer ako mi se taj stroj opet vrati na servis, poludit ću. Čini mi se da je do BSOD-anja dolazilo zbog programa, drivera ili igara (piratskih) koje je korisnik instalirao na računalo, ali to nisam mogao dokazati, jer iste kopije mu na drugom računalu rade ok, a BSOD-anje mu nije bilo uvijek na istom mjestu.

Unaprijed hvala na smislenim odgovorima, pomoći će mi prije nego isporučim stroj sa servisa korisniku.
bad_ri je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2010., 09:11   #2
vm@
Premium
Moj komp

vm@'s Avatar

Datum registracije: May 2009
možda on koristi neki usb gamepad koji uzrokuje rušenje
vm@ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.02.2010., 09:32   #3
bad_ri
Registered User
Moj komp

bad_ri's Avatar

Citiraj:
Autor vm@ Pregled postova
možda on koristi neki usb gamepad koji uzrokuje rušenje
može biti, danas ću otići na "mjesto zločina" i pospajati komp na mjesto, dodati wireless usb za net i vidjeti šta on to još spaja. iako bi mi malo čudno bilo da ga usb gamepad baci u BSOD (to još nisam vidio)
Staro 04.02.2010., 09:51   #4
Rino
[ZA DOM]Rino
Moj komp

Rino's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Možda kod njega povremeno dolazi do prevelikog pada napona.

Frend imao takvu situaciju...kod mene radi satima (Prime,Furmark itd.) kod njega 15-ak min!

Problem je riješen kupnjom za njegovu konfu pre-uber jakog napajanja!

Rino je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2010., 10:09   #5
bad_ri
Registered User
Moj komp

bad_ri's Avatar

Citiraj:
Autor Rino Pregled postova
Možda kod njega povremeno dolazi do prevelikog pada napona.

Frend imao takvu situaciju...kod mene radi satima (Prime,Furmark itd.) kod njega 15-ak min!

Problem je riješen kupnjom za njegovu konfu pre-uber jakog napajanja!
o tome sam razmišljao, ali današnja napajanja bi trebala raditi na rasponu od 110-240V, a s obzirom da se radi o switchingu, ne bi trebalo biti problema. to je i jako teško utvrditi, probat ću prvo kako radi komp par dana na starom mjestu, ako se bude rušio, preporučit ću mu da ga premjesti ili dovuče struju iz druge utičnice. inače, zadnji put sam provjeravao napon, imao je oko 230v u utičnici od kud se napaja komp.

update situacije: isporučen PC korisniku, montiran, instalirani driveri za wireless, opet pokrenut stress test (dva puta prime, occt, furmark i 3dmark - sve u isto vrijeme). vrtilo pola sata bez grešaka i moja procjena je da je taj stroj 100% ispravan! sad nek se dalje mali misli što će i kako zeznut.

Zadnje izmijenjeno od: bad_ri. 04.02.2010. u 16:25.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno