|
![]() |
#1 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
WRT54G(S) kao repeater
Navodno postoji legenda da to može raditi. Jedino što to meni nikako ne uspjeva. Dio krivice mogu prebaciti na Corega AP ali ostalo mi ne ide od ruke. Spojio sam ga na sve moguće načine ali ovo mi ne radi. Od saznanja imam da treba staviti firmware satori ili alchemia koji imaju WDS ali mi to ne pomaže. U pretraživanju WLAN-a mi pokazuje da postoji ta corega i to je to. Jednom sam je uspio i pingati ali u tu tvrdnju i nisam siguran jer ne znam pouzdano da je to bila ona a ne kriva postavka unutar Linksysa. Bio bi zahvalan da mi netko barem nekakav tip da jer sam nakon 3 dana blizu očaja. Može ili ne može. Da se ne patim bespotrebno. Hvala
![]() |
#2 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
Rache legendo evo da se nemucis: kao prvo da te obavjestim da je reparatura one ploce odlicno obavljena tako da evo server je vec nekih 7+dana pod 100% opterecenjem na oba proca... jos se nije srusio, zamrznuo, resetirao i sl... radi savrseno stabilno a sada sto se tice Linksys-a WRT54g (ili gs ista stvar) njegov repeater mode = WDS i moze raditi SAMO sa wlan uredjajima koji imaju Broadcom wlan chip (aka Linksys WAP54, Linksys WRT54G, Apple Airport Express, i mnogi drugi) ali buduci da je broadcom skup (to znas) Coreaga 100% nema broadcom wlan chip u sebi (znas da smo gledali, i da cak nista nisam uspio naci) repeater radi odlicno sa istim takvim Linksys-ima (nije bitno da li je wrt54g ili gs, jer afterburner na GS ionako nikada neces moci iskoristiti) nama u kvartu je 5 WRT54G spojeno u WDS i radi nenormalno dobro i stabilno... zato nerazbijaj glavu, nego razbi coreagu "ap" ![]() velik pozdrav! p.s. zanimljivo je to da Siemens SE515 (koji se "djeli" za 99kn uz maxadsl) ima u sebi isti Broadcom chip kao i Linksys, a upgrade-anjem SIemens-a na zadnji firmware mogu se spojiti u WDS-u ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Feldwebel
|
Puno hvala. Mrak informacije. Corega, kao što znaš služi za sobu, a za dalje bude Linksys. A možeš znati da je došao još jedan novi i ta će se dva spajati. A vrlo vjerojatno će biti i još dva uskoro. Nakompatibilnosti nema. Kako su prva dva GS modeli, tako ću i nastaviti. Uz već poznatu ![]() Antenu, tu je još jedno pojačanje. ![]() Vjerujem da se nikada ne bi ni bavio wirelessom da nema samogradnje. Ruke izrezane, izranjavane, izmučene ali antena je tu. Sljedeća je yagi.
![]() |
#4 |
do you speak it?
|
reci mi kako ti radi ta home made omnica? jesi je testirao? domet? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Feldwebel
|
Još ne radi ništa. Možeš je dobiti na testiranje kada bude finito. To je za dan do dva. Baš bi i ja volio da je testira netko tko zna kako se to radi. Da dobijem mjerljive i konkretne rezultate. Sve i da ne radi apsolutno ništa, bilo je zabavno i napraviti je. Pogotovo što nije koštala puno.
![]() |
#6 |
do you speak it?
|
jel imaš neku plastičnu (ili staklenu) cijev u koju bi stavio tu omnicu... inače će je vjetar s*ebati |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Feldwebel
|
To i spada u ono GOTOVO. Jedino ću tebe zamoliti za konektor. A možda ću ga i ja staviti
![]() |
#8 |
do you speak it?
|
nemam ti ja krimpalicu za N male i female konektore (krimpalice za wlan opremu su "malo" skuplje, tako da jedino preostaje lemljenje... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|