Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.02.2010., 10:10   #1
hero_of_newerth
Registered User

Datum registracije: Jan 2010
(riješeno) BSOD tijekom instalacije operativnih sustava i aplikacija

Situacija je ovakva. Kupio sam prije par dana konfiguraciju u Adm-u i poslao je na reklamaciju. Problemi su bili sljedeći:

-uvijek na pri kraju instalacije Windowsa 7 izbaci BSOD (sa nekakvim errorom). To su ispravni windowsi koji rade na ostalim računalima

-u 50% slučajeva instalacije XP-a izbacuje također taj BSOD

-Kod igranja igara restarta se komp nakon cca 5 min igranja

-Kod čistih windowsa (bez ijednog virusa) izbacuje svakakve errore odmah nakon instalacije drivera (a ponekad i pri instalaciji drivera)

Odnio sam ga na reklamaciju u ADM i kažu da su probali drugu memoriju, grafičku i procesor, i da nije do meme, procesora i grafičke. Kažu da će probat još samo matičnu ploču i ako ne bude do nje da je u pitanju softverski kvar. Na to sam ga upitao "jeli moguće da je hard disk u pitanju", on je rekao da nije, jer takvi errori i problemi nisu karakteristični za HD.
Pa me zanima vaše mišljenje, ili iskustvo u vezi ovaih problema, jer bi mi mogli naplatit DOSTA (bar 600 kn, a konfa je plaćena 3000) taj servis ukoliko ne otkriju kvar (koji postoji, ali kažem vam teško ga je skužit) pošto računalo stoji već 3 dana kod njih.
Ja sumnjam na nekakve "bad" sektore na HD-u. =/

Konfiguracija je sljedeća:
-ASROCK P43DE,Intel P43
-Core 2 Duo E 7400
-DDR2 2048MB Pc8500 Kingmax
-XFX HD 4830 512Mb ddr3
-Samsung 320 Gb Sata II 16Mb
-DvdRw Lg GH22NS
-Napajanje Fortron 400W PNF w/c
-Midi tower PWT Q615B
hero_of_newerth je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2010., 10:39   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Mogao si napisati kakvi errori se javljaju uvijek postoji neka šifra koju izbacuje i s njom se može bar donekle utvrditi šta ne štima s konfom). Isto tako, ne vidim razloga zašto ne bi mogao biti problem u hardu. Ni prvi ni zadnji da je full nov, a pokvaren.
Oglas

Oglas
Staro 02.02.2010., 12:38   #3
hero_of_newerth
Registered User

Datum registracije: Jan 2010
Promijenili su matičnu, sad je sve u redu (valjda, vidit ću nakon instalacije windowsa). U pravu si, triba sam napisat kakve errore izbacuje.
hero_of_newerth je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno