|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
(riješeno) BSOD tijekom instalacije operativnih sustava i aplikacija
Situacija je ovakva. Kupio sam prije par dana konfiguraciju u Adm-u i poslao je na reklamaciju. Problemi su bili sljedeći: -uvijek na pri kraju instalacije Windowsa 7 izbaci BSOD (sa nekakvim errorom). To su ispravni windowsi koji rade na ostalim računalima -u 50% slučajeva instalacije XP-a izbacuje također taj BSOD -Kod igranja igara restarta se komp nakon cca 5 min igranja -Kod čistih windowsa (bez ijednog virusa) izbacuje svakakve errore odmah nakon instalacije drivera (a ponekad i pri instalaciji drivera) Odnio sam ga na reklamaciju u ADM i kažu da su probali drugu memoriju, grafičku i procesor, i da nije do meme, procesora i grafičke. Kažu da će probat još samo matičnu ploču i ako ne bude do nje da je u pitanju softverski kvar. Na to sam ga upitao "jeli moguće da je hard disk u pitanju", on je rekao da nije, jer takvi errori i problemi nisu karakteristični za HD. Pa me zanima vaše mišljenje, ili iskustvo u vezi ovaih problema, jer bi mi mogli naplatit DOSTA (bar 600 kn, a konfa je plaćena 3000) taj servis ukoliko ne otkriju kvar (koji postoji, ali kažem vam teško ga je skužit) pošto računalo stoji već 3 dana kod njih. Ja sumnjam na nekakve "bad" sektore na HD-u. =/ Konfiguracija je sljedeća: -ASROCK P43DE,Intel P43 -Core 2 Duo E 7400 -DDR2 2048MB Pc8500 Kingmax -XFX HD 4830 512Mb ddr3 -Samsung 320 Gb Sata II 16Mb -DvdRw Lg GH22NS -Napajanje Fortron 400W PNF w/c -Midi tower PWT Q615B |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Mogao si napisati kakvi errori se javljaju uvijek postoji neka šifra koju izbacuje i s njom se može bar donekle utvrditi šta ne štima s konfom). Isto tako, ne vidim razloga zašto ne bi mogao biti problem u hardu. Ni prvi ni zadnji da je full nov, a pokvaren.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Promijenili su matičnu, sad je sve u redu (valjda, vidit ću nakon instalacije windowsa). U pravu si, triba sam napisat kakve errore izbacuje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|