|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jul 2007
|
Laptop crta preko ekrana
Prvo da opišem stadije: Kad se laptop boota i pocetak dizanja windowsa, nasred ekrana je bijela crta. (slika1) ![]() Kad se dizu windowsi crta treperi - neki pixeli prorade, pale se i gase (slika2) ![]() Kad su windowsi spremni za rad crta je smeđa i mirna (slika3) ![]() Po svemu tome mislim da je graficka (koja je integrirana) otvorio sam lap, iskljucio kabel od monitora i natrag ga stavio ali nije pomoglo... ima tko kakav savjet kak da to popravim?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jul 2007
|
nije grafulja, provjerio sam na drugom (externom) monitoru se ne pojavljuje linija |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
da li je laptop ikada bio udaren ili pao na pod? da li je laptop nedavno bio otvaran? krenuo bih detekciju prvo od internog konektora ekrana na ploću,preko žica koje su u bužiru pri dnu ekrana teka nakon toga možemo ići dalje,ali pošto si sam rekao da ti radi na ekternom monitoru,očito je da se radi o nekom prekidu jedne od žica koje prenose signal do lcd-a,po meni treba od tuda krenuti detekciju pa vidjeti otvaraj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
provjeri dobro da ti se nije koja žičica izvadila iz konektora dakle pošto je vga izlal na ext. ispravan i daje normalnu sliku,jedinom logikom veza oko konektora i tih žica mora raditi problema double check everything |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() Matična je afaik, sa lcd-om spojena ribbon plastičnim konektorom. Da se baš pojedine "žičice" samo tako "izvade", greška bi na monitoru malko drugačije izgledala... uglavnom, imao sam sličnu traku na dell lcd-u, prilično su me svi razuvjerili u mogućnost popravka. Mehaničko mrdanje po laptopu, zagrijavanje, daje li to kakve promjene? Npr. kod mene je stvar obično bila ispravna dok se monitor nebi zagrijao. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|