|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
![]() Imam: Pentium IV 3.0HT 1024 MB RAM (2x512MB Corsair XMS-400) 2x HDD 1- WD80GB 2- Samsung 60GB ATi Radeon HD2600PRO AGP 512MB GDDR2 OS: WIN XP SP3 | DualBoot| WINDOWS7 | Linux UBUNTU 9.10 PSU: (novo) CoolerMaster eXtreme power plus 400W Komp je brand: HP D530 CMT ![]() --------------------- Na WIN XP-u U glavnom tijekom igranja slabijih igrica komp se redovito SMRZNE. Igram igricu - Slika se smrzne,Zvuj brejka,te nakon par sec monitor ne prima signal. Cudno je to da tokom igranja troduplo jačih igrica PROBLEMA nema! ---------------------- Na WIN7 Sve isto samo što se slika nakon što smrzne samo zatamni. --------------- Nekim cudom,na WIN7 nemogu instalirati Catalyst drivere novije od 9.0 jer se prilikom instalacije novijih,pojave cudne crte na ekranu,te dodje BSOD i Piše: Dumping Psyhical Memory: (tu odbrojava) Na XP mogu instalirati sve do verzije 9.10. Prilikom pokušaja instalacije novijih dolazi BSOD i javlja: WINLOGON process terminated unexpectedly ili javlja nešto drugo _(kako kad) Da bi riješio ovaj problem cak sam i win reinstalirao,ali ne pomaže. Ovaj problem me "proganja" već nekih par mjeseci, i nemogu uopće igrati NFS MW, a niti nešto lošije. Jedino mi bez problema radi CoD4,NFS Undercover,Alone in the dark5 Bio bih zahvalan na odgovorima! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
nisam?
Datum registracije: Jan 2006
|
imao sam sličnih problema s nešto novijom ati grafičkom, a riješio sam ih instalacijom drivera iz lipnja 2009. te updejtom directxa ... pokušaj |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
nisam?
Datum registracije: Jan 2006
|
zapisi gresku koja se javi na bsod-u EDIT: a mozes probati i s ovim programcicem koji ti kaze sto je uzrok rusenju ako su windoze uspjele dumpat http://www.resplendence.com/whocrashed Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 14.01.2010. u 19:58. Razlog: spajanje postova |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
![]() Hvala na odgovoru. Evo upravo sam probao Stress test za grafu,rthdribl_2_0,i nije se prog ni uspio otvorit da startam test,i opet se smrzo komp i nestalo je slike. Kad pokušavam instalirat najnovije Catalyst drivere za WIN XP, Pojavi se BSOD,i kaže: WINLOGON PROCESS terminated unexpectedly. A na WIN7 nemogu ni vidjet šta piše,jer se pojavi na pola sekunde i restarta se komp... (primjetio sam samo da na dnu piše: Dumping Psyhical Memory: (odbrojava) EDIT: Skeniro sam s onim programom i dobio ove rezultate: Crash dump directory: C:\WINDOWS\Minidump Crash dumps are enabled on your computer. On Tue 12.1.2010 16:10:11 your computer crashed This was likely caused by the following module: ati2dvag.dll Bugcheck code: 0xEA (0x86AF0440, 0x86017630, 0x86E7B0A8, 0x1) Error: THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER Dump file: C:\WINDOWS\Minidump\Mini011210-01.dmp file path: C:\WINDOWS\system32\ati2dvag.dll product: ATI Radeon WindowsNT Display Driver company: ATI Technologies Inc. description: ATI Radeon WindowsNT Display Driver On Mon 11.1.2010 12:36:30 your computer crashed This was likely caused by the following module: ati2dvag.dll Bugcheck code: 0xEA (0x86B4D588, 0x8627D7C0, 0x862031F0, 0x1) Error: THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER Dump file: C:\WINDOWS\Minidump\Mini011110-01.dmp file path: C:\WINDOWS\system32\ati2dvag.dll product: ATI Radeon WindowsNT Display Driver company: ATI Technologies Inc. description: ATI Radeon WindowsNT Display Driver On Fri 8.1.2010 22:37:10 your computer crashed This was likely caused by the following module: ati2dvag.dll Bugcheck code: 0xEA (0x86DAA8B8, 0x86F6C760, 0x86209420, 0x1) Error: THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER Dump file: C:\WINDOWS\Minidump\Mini010810-01.dmp file path: C:\WINDOWS\system32\ati2dvag.dll product: ATI Radeon WindowsNT Display Driver company: ATI Technologies Inc. description: ATI Radeon WindowsNT Display Driver Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 14.01.2010. u 19:59. Razlog: spajanje postova |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
|
![]() Citiraj:
Primjetio sam probleme u prikazivanju BIOS-a dok koistim bilo koju AGP grafu iz HD serije... Boje su izmješane,a takodjer neradi niti jedan drugi OS osim Windowsa (izmješane boje) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Je li drajvere pocistis u safe mode driver cleanerom nakon sta unistallas? Ajde probaj usput i izvrtit memtest.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
AGP grafe iz serija 2xxx i 3xxx imaju izuzetno velikih problema sa originalnim driverima koje dan-danas nisu riješene. Probaj sa modanim driverima tipa DNA, Omega i sl. Ako ni to ne uspije, prodaj je i stavi neku nvidiu jer će ti ova pojesti brdo živaca. Najbolje bi ti bilo da prodaš sadašnju konfu i nabaviš novu/noviju sa dvojezgrenim procesorom i pci-e grafom.
![]() |
#13 | |
Registered User
|
Citiraj:
Koliko bi došla neka solidna dvojezgrena konfa? Može li se nabavit makar i polovna po cijeni do 2000kn? EDIT: Instalirao sam OMEGA drivere i više se neruši! Ali mi se čini neki jak pad performasni! Sve štuca! Čak i sam WIN XP ![]() Zadnje izmijenjeno od: xZero1. 15.01.2010. u 15:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2009
|
odg.
Bok,evo i ja dijelim istu sudbinu sa mojom hd 2600xt 512,agp.Kad sam ju instal u komp pokrenuo sam igru moh airborne i nakon 5 min mi se smrzla slika a nakon toga zacrnio ekran,i tako mi se događa sa svim igrama.Samo kaj je meni u dev manageru pod grafom javio da imam code12 need more resource,pa brijem da mi je to do slabog napajanja koje ču ovih dana zamjeniti sa fortronom ili shiftecom 400w,pa da vidimo jel do napajanja ili stvarno prcaju ti driveri,a probao sam ih desetak i sa svima isto sranj.,tak da mi je ovo zadnji pokušaj da proradi ili ide u prodaju i nabavljam neku n- vidiu jer sa njima nema beda sa driverima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Registered User
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 18.01.2010. u 22:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2009
|
MS Industrial 400w,a baš mi je danas stigao Fortron 350w pnf,pa ču ga sad staviti da vidim oče sad grafika proraditi i biti stabilna. Bok,si uspio kaj srediti sa driverima ili?Ja sam stavio Fortrona350w pnf umjesto MS ind.Stavim hd2600xt od powercolora unutra i upalim komp ali sam ostao na crnom ekranu nakon kaj je crtica(plava kod učitavanja xp) prošla 4 puta, a inače mi nakon 6 puta diže wellcome plavi ekran sa windowsima sa starom karticom.Tak da neznam više kaj da radim osim da ponovo srušim win pa sve iz početka.Kod frenda sam piknuo karticu u njegov komp i normalno digne sistem samo kaj se događa ko i tebi da kad pokreneš igru stilta se slika i ostane crni ekran.Javi ak si kaj sredio sa driverima.A od kojeg ti proizvođača imaš HD2600. Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 11.12.2011. u 15:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |