|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Nov 2009
|
Samsung T220 - ne radi na nativnoj rezoluciji
Monitor nedaje rezoluciju 1680x1050 samo manju, nikako se nemre namjestit, u servisu kazu da treba reprogramirat flesh memoriju, postoji li neki drugi nacin, ni na jednom kompu ne prpoznaje njegovu rezolucijum na razlicitim sustavima, uvijek isto samo manju prepoznaje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Sta si to radio s tim monitorom da je toliko zabrentacio? I onda ga jos takvog falicnog plasiras na prodaju pod forom "100% ispravan i neostecen"...grrr. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
ja nisam nista, monitor je kupljen i prodan dalje, jednom ga isprobao i sve je bilo ok, i nakon 10tak dana covjek se javio da nemoze dobit nativnu rezoluciju.. niti na jednom sustavu i grafickoj samo nizu od nativne bar sam ja tak skuzio.. Monitor je star 3 mjeseca i kod mene bio par dana i sve je radilo normalno taj put kad sam ga probao a dalje stvarno neznam, u servisu su rekli covjeku da treba reprogramirat flash memoriju.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
Pa forsiraj njegovu nativnu rezoluciju. Ako je do "drivera", a ne samog monitora trebao bi ju prihvatiti i prikazati! |
![]() |
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ako u servisu kazu, tako je. Ovdje nema madjionicara. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
na koji nacin forsirat, smanjit refresh rate na manje od 60 ili custom pokusat nastelat.. Cak bi i platio covjeku koji ga je kupio da mu reprogramiraju, jer frajer od kojeg sam kupio mulja na sve strane da je bolestan ovo ono, da ima gripu da se raspada i tak, a samo mi treba dat racun i garanciju kao sto je obecao i sad nemrem do nje..i jedino je da covjeku dam novce kolko kosta reprogramiranje jer sam ja rekao ako bude problema neka se javi i do tog drzim.. EDIT: jel netko zna kolko kosta to reprogramiranje flash memorije i jel se netko susreo sa ovim problemom..? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 11.01.2010. u 01:51. Razlog: spajanje postova |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PizzoZder
|
![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
ha kolko sam citao mislim da dodje 200-300kn reprogramiranje. skoro pol cijene monitora.. EDIT: mozda ni netreba reprogramirat, ko zna kaj su oni napricali u servisu, mozda treba smanjit refresh rate i malo procacakat po postavkama. nisam se susreo jos sa ovim problemom.. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 11.01.2010. u 01:51. Razlog: spajanje postova |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Ako je u garantom roku onda je popravak 0 kn, ako nije onda ~200-300 kn toliko MSAN obično uzima. Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
|
hm nemam garanciju, tj, ima je lik od kog sam kupio monitor a on je kao bolestan bas danas.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
ne igra meni nego covjeku koji ga je kupio od mene a jaq od drugog lika koji kad sam ga zatrazio garanciju odmah je bolestan danas, makar je bio dogovor u slucaju problema ce mi dat garanciju i sad ja ispadam neobziran i prevaren.. a lik se bravi grbav koji je meni prodo monitor sa garancijom a ja budala povjerovao mu na rijec.. EDIT: http://www.tomshardware.co.uk/forum/...m-samsung-t220 evo moj problem je iste prirode nemogucnost postave 1680x1050 rezolucije Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 11.01.2010. u 01:52. Razlog: spajanje postova |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
1. Pročitaj pravila foruma ODMAH!!! Nema bumpanja teme, nema pisanja više postova za redom, nema naslova tipa Samsung T220 problem!!! 2. Možda uopće nije problem u monitoru nego u useru. Tko zna što je čačkao po OSD-u... Neka proba vratiti na tvorničke postavke, to mi je već nekoliko puta pomoglo. 3. Reprogramiranje flasha se ne naplaćuje ukoliko je monitor u jamstvu. 4. Za reklamaciju ne trebaš imati ni račun i jamstveni list, dovoljan je serijski broj monitora.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Pozdrav svima! Iskreno se nadam da će član @kopito riješiti problem oko jamstva (ja sam "ponosni" kupac T220-ke) i tako će svi biti zadovoljni. Da ne razglabamo dalje temu bez potrebe: Monitor je proban na 8 (osam) različitih računala, na 4 (četiri) različita operacijska sustava (win XP, Win 7, Ubuntu Linux, Mac OSX) sa svim mogućim postavkama i alternativnim driverima. Niti jedan OS ga ne "vidi" kao Sync Master T220, već kao nativni generički monitor maximalne rezolucije 1280*1024 (znači vidi ga kao 4:3). TFT Matrica monitora je ispravna, problem je u "prepoznavanju", tj. monitor ne šalje ispravne informacije grafičkoj kartici.... @domy_os: Trebaš imati račun i jamstveni list. LP |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
A jesi probao instalirat drivere od monitora sa cd-a uz koji je došao ili barem na windows update od sedmice/viste oni mi skinu neki driver za T220... Meni T220 super funkcionira, jedino screen tearnig me živcira, a jedino rješenje vSync. I da zuji kada je brightness ispod stotke, ali neprimjetim baš to.
![]() |
#17 |
Premium
|
CD nisam dobio ( i ne treba mi). sedmica sama povlači drivere, isto tako i MAC. Na Samsungovim stranicama imaš drivere za Vistu i XP (instalirao, probao, isto se ponaša). LP |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
PizzoZder
|
Citiraj:
Osobno imam taj monitor i nikakve drivere nisam stavljao, xp i vista. Evo sta kaze everest (winga vidi kao plug&play) ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera Zadnje izmijenjeno od: nino. 11.01.2010. u 13:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
|
ovako raspitao sam se malo,monitor je mozda ostao zaglavljen na rezoluciji toj kojoj je jer je spojen na neki uredjaj maximalne rezolucije manje od njegove i postavljen kao primarni monitor i naglo istekan, trebalo bi ga spojit na neki laptop i probat ga malo isprobat i vratit kao sekundarni sa njegovom rezolucijom i a laptop kao primarni, stavit 60hz refresh rate i rezolucija 1680x1050. ako to ne uspije onda reprogramirat ga.. Zao mi je kaj sam zadavio sve clanove sa svojim problemom i problemom doticnog gospodina koji ga je kupio ali nije mi namjera nekog prevarit, u slucaju da neuspijem garanciju nabavit, vracam novac gospodinu i ici ce u prodaju kao takav kakav je sa linkom na sve ovo i nizom cijenom naravn oako se kupac slaze sa povratom novca jer kako stvari stoje doticni prodavatelj od kojeg sam ga uzeo je pred raspadom i nemoze iz kuce a u tom slucaju niti njegova rijec i garancija nemoze do mene. hvala lijepa! i moze lock! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
@nino: prije lock-a teme odgovor: Monitor spajan DVI i VGA kabelima (originalnim, koji je došso uz njega + 2 zamjenska + VGA u kombinaciji sa DVI adapterom) Everest kaže ovo: ![]() ![]() ![]() monitor vraćen na defaultne postavke bar 2x, pokušano i sa uer reset opcijom (brightness=0, contrast=0 meny+source stisnuto 5 sec.) tako da.... LP |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Banned
|
da everest je rekao kaj sam i mislio monitor je zaglavljen na rezoluciji laptopa. i ostao je kao primarni monitor zaglavljen trebalo bi ga spojit na laptop i malo procacakat i vratit ga sekundarni monitor na laptopu alaptop kao primarni.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
Pa zanemari ono što ti "driver" kaže neovisno o OS-u. Forsiraj nativnu rezoluciju i refresh i reci dal će ti prikazati sliku ili će ti monitor ispisati da ne podržava tu rezoluciju/refresh, odnosno da je out of sync ili kaj god se ispiše na tom monitoru u takvom slučaju. Preko powersrtripa probaj ili nečeg drugog. Nisam imao potrebu igrati se sa tim od vremena CRT-a! |
![]() |
![]() |
#24 |
Banned
|
ha ja kad ga dobim u ruke probat cu preko serijskog broja rijesit nekaj ako nejde prodat ga dalje ovakav kakav je sa napomenom.., neznam stvarno u cem je stvar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Stvarno cudan "kvar" Hadje probaj sa Powerstripom "napravit" rezoluciju 1680*1050@60Hz (nekad pomaze i 59Hz) pa onda vidit sto se dogadja. http://entechtaiwan.com/util/ps.shtm
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|