Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.01.2010., 01:00   #1
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
(riješeno) Socket 478 komp zašteka u Sims 3

Pozdrav,naime imam jedan problem kod sestre u kompu. Instalirao sam joj Sims 3 i sve super ali npr cim udje u igru(znaci kad se makne s Desktopa i prijedje u 3D) komp se zablokira i samo je Reset rjesenje. Prvo cu vam napisati konfu pa reci sta ja mislim da je.

Intel Pentium 4 2.8GHz Hyper-Threading (Northwood)
AsRock P4VT8+
3x 256MB DDR
Asus Radeon 9600GE 128MB,128-bit 325/400
IBM 60GB,WD 40GB,Maxtor 40GB
DVD prza
na USB su spojeni printer i skener(koji se napaja preko USB-a)
MS 350W (2x 80mm ventovi)

Kao prvo,u Sims-ima pise da je minimalno za XP 1GB RAM-a,a ona ima 768MB..to moze biti problem. Jos jedan problem moze biti taj da je napajanje na knap (3 HDD-a su u kompu i ovaj HT Intel) jer i kad je u 2D-u napajanje puse topal zrak iako ima svoja dva 80mm venta koja se vrte na cca 3k RPM jer su glasni k'o vrag . Ja sam stavio jedan 80mm Glacialtech na ispuh koji se vrti na 1800 RPM tako da ne vjerujem da se pregrijava ista,a i temp nisu visoke. Komp ima uredno instalirane sve drivere itd(ja sam ga radio) te sve super radi dok god se ne udje u taj Sims. Napominjem da nije do Sims-a jer kod mene uredno rade.

Sad mi recite,jel to do RAM-a ili napajanja??(posto ih vidim kao glavne uzrocnike posto grafa nije jer pise u sys req. da je Pixel Shader 2.0 128MB grafa dovoljna)

Eto,unaprijed hvala!

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2010., 13:01   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Pogledaj ima li kakvih čudnih logova u to vrijeme. Ne bih rekao da je problem u napajanju, prije memorija ili nešto u vezi grafičke. Koje Catalyste ima instalirane?

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.01.2010., 14:57   #3
mislav_os
freak
Moj komp

9.10 Catalyste ima. Ja sam joj narucio tu preko foruma 2x512MB DDR-a pa cu uz to ostavit jednu 256MB plocicu tako da ima 1,25GB. Nadam se da ce tada raditi. Graficka/komp ostale igre vrti(Sims 2 itd).

Mislis da nije do napajanja? Mislim,malo sam skeptican prema tih 12A na 12V = 144W,a napajanje je staro nekih 6-7 godina.

Staro 08.01.2010., 15:17   #4
mislav_os
freak
Moj komp

Update

Stavio sam joj danas 2x512MB RAM-a i jos ostavio jednu plocicu od 256MB,sada ima 1280MB RAM-a. Ali opet indentican problem. Igru sam probao reinstalirati,stavio sam 9.11 Catalyste...nista ne pomaze. Zna li mozda netko do cega je problem?? Molim vas pomoc.

Grafa bi trebala vrtjeti,jel ima 2.0 shadere i 128MB,a pise u sys req da min. treba 128MB 2.0 grafa

EDIT: Da samo objasnim problem,komp udje u igru,tj zacrni se ekran da taman udje,cuje se 2-3 sekunde glazba kod onog loga na pocetku,i onda zasteka,monitor ode u stand by i nista ne pomaze osim restart...

Zadnje izmijenjeno od: mislav_os. 08.01.2010. u 15:53.
Staro 08.01.2010., 20:58   #5
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Stavi Catalyste 7.5 jer su noviji krš za te starije grafičke.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2010., 02:49   #6
juiced
Premium
Moj komp

juiced's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Ako sumnjaš da je do napajanja, probaj sa svojim. Ja sam kupovao cors vx450 za p4, ati 9600, 2 gb rama, i845 ploča. Identičan problem sam imao u cod 2, izbacio starog ms-a i ubacio vx450, problem nestao. Ali mi se taj problem javio i na novijoj konfi sa e4500 i hd3870 gdje su pomogli bolji drajveri i promjena paste na grafi.
juiced je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2010., 02:38   #7
ivoHuljev
Guest
Moj komp

Datum registracije: Dec 2008
definitivno ti je napajanje. Kada ulazi u igru (počne muzika) tada uleti 3D mod i počne čupati struju, 144W i još taj proc: sumnjivo ko sam vrag.
Uzmi novo napajanje.
ivoHuljev je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2010., 20:08   #8
mislav_os
freak
Moj komp

Danas probao sa svojim Chieftekom...izbacivalo neki error,onda sam stavio 7.5 Catalyste i onda je proradilo! ...Znaci,problem je bio i do drivera i do napajanja. Iako sestra ima pametnijih stvari od kupovine napajanja,ja sam joj instalirao na svoj komp pa neka igra lijepo na high k'o prava..

domy,juiced i ivoHuljev hvala vam puno!

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno