|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
(riješeno) Nova matična Gigabyte GA-MA790X-UD3P ne pali
Dakle sa dijela "Koju AM2(+) ili AM3 matičnu kupiti" selim evo nažalost odmah ovdje,...naime problem je sljedeći: Odlučih se ja danas popodne ipak za skuplju od dvije matične tj, GA-MA790X-UD3P i sav sretan dođem doma,stavim je u kućište,popikam sav hardver,napravim clear-cmos i kresnem,...kad ono ništa,mrtva totalno,čak ni stand-by lampica na kućištu ne svijetli. Reko....napajanje,....kontrola,...otpajanje,...ponovno spajanje,....clear cmos,...i opet isto. Uzmem napajanje iz drugog kompa (Corsair cx400) piknem njega sa 24 pinskim i 2x4 pinskim konektorima (pošto je prvo napajanje Fortron 450w samo sa 1x4pina) no opet isto,...kao da napajanje uopće nije ni spojeno. Kontrola priključnog kabla i utičnice,...sve 5,...vađenje baterije,skidanje i ponovno stavljanje proca,memorije,svih konektora front panel--mbo,....ali rezultat isti. Još mi jedino pada na pamet da možda ploča slučajno nema neku staru verziju BIOSA koji ne podržava stavljeni procesor Phenom II x2 545,....a i neznam dali i tada ploča mora imati stand-by i paliti ledice na front panelu ili ne. Ako neko zna o čemu bi se tu radilo molio bi za savjet da ne ispadnem papan reklamirajući ploču kao neispravnu,.......hvala. Riješio problem: USB priključci od front panela su zahvaljujuću mojim kćerima potrgani pa su vjerojatno u kratkom spoju,čim sam ih otkopčao sa ploče matična pali i evo radi ko nova. ...............Mod,.........može lock! Zadnje izmijenjeno od: sina xx3. 05.01.2010. u 22:29. Razlog: Riješen problem! |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|