Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 05.01.2010., 20:02   #1
sina xx3
Premium
Moj komp

sina xx3's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
(riješeno) Nova matična Gigabyte GA-MA790X-UD3P ne pali

Dakle sa dijela "Koju AM2(+) ili AM3 matičnu kupiti" selim evo nažalost odmah ovdje,...naime problem je sljedeći:
Odlučih se ja danas popodne ipak za skuplju od dvije matične tj, GA-MA790X-UD3P i sav sretan dođem doma,stavim je u kućište,popikam sav hardver,napravim clear-cmos i kresnem,...kad ono ništa,mrtva totalno,čak ni stand-by lampica na kućištu ne svijetli.
Reko....napajanje,....kontrola,...otpajanje,...ponovno spajanje,....clear cmos,...i opet isto.
Uzmem napajanje iz drugog kompa (Corsair cx400) piknem njega sa 24 pinskim i 2x4 pinskim konektorima (pošto je prvo napajanje Fortron 450w samo sa 1x4pina) no opet isto,...kao da napajanje uopće nije ni spojeno.
Kontrola priključnog kabla i utičnice,...sve 5,...vađenje baterije,skidanje i ponovno stavljanje proca,memorije,svih konektora front panel--mbo,....ali rezultat isti.
Još mi jedino pada na pamet da možda ploča slučajno nema neku staru verziju BIOSA koji ne podržava stavljeni procesor Phenom II x2 545,....a i neznam dali i tada ploča mora imati stand-by i paliti ledice na front panelu ili ne.
Ako neko zna o čemu bi se tu radilo molio bi za savjet da ne ispadnem papan reklamirajući ploču kao neispravnu,.......hvala.

Riješio problem: USB priključci od front panela su zahvaljujuću mojim kćerima potrgani pa su vjerojatno u kratkom spoju,čim sam ih otkopčao sa ploče matična pali i evo radi ko nova. ...............Mod,.........može lock!

Zadnje izmijenjeno od: sina xx3. 05.01.2010. u 22:29. Razlog: Riješen problem!
sina xx3 je offline  
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno