|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2005
|
Kupio Bartona 3000 i zahebo se
Kao prvo, pozdrav forumu, mnogo lipih stvari sam naucio u zadnjih par sati. Moj problem je sljedeci. Kupio sam u petak u ve-milu Bartona 3000+ (400) i stavio ga u komp kojeg je dotad pogonio athlon 2000+ xp. Duboko razocaranje. Performanse su se podigle neprimjetno. Nisam OC freak no s obzirom da mi treba solidno jak cpu poceo sam sarati po forumima vezanim za tu temu. Konacno i bolno prosvjetljenje sam dozivio ovdje. Bavim se uglavnom audio processingom (Cubase...) i Barton se nije pokazao nesto mocan. Pokusao sam OC i ide najvise do 215 fsb sa fixnim mnoziteljem (10.5) (2.2 GHz). Ukoliko dignem mnozitelj u biosu (to mogu napraviti ako izaberem "user defined" cpu) komp ne pokazuje visu frekvenciju pa sam zakljucio da je barton novijeg datuma proizvodnje, dakle lockan. S druge strane testovi su pokazali da i nije neka manga kada je rijec o mulitimedijalnim aplikacijama jer ima nizak clock rate. Ploca je Abit NF-7 rev 2.0, a ram Twinmos DDR333 1.5 gb dual channel (imam osjecaj da mi ram ne dozvoljava visi fsb). E sad, da li bi mi se vise isplatilo da sam uzeo mobilca na 2600 pa ga OCao da mi radi na 2.4/2.5.? Mozda bi s nizim fsb-om i vecim mnoziteljem ram podnio bolje clockanje. Jesam li u pravu? I jos vaznije, jeli moguce zamijenit proc i uzet jos nesto za razliku love (uzeo bih Zalmanov cooler). Procesor je neostecen, uzeo sam ga u bulk varijanti... Unaprijed hvala na pomoci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Master
Datum registracije: Nov 2004
|
Naravno da ti proc nece ici preko FSB215 kad ti je ram DDR333,a kad je FSB215 onda ti je ram na DDR430,znaci 97MHz clock rama.Bolje kupi novi ram nego novi proc ![]()
..:: AMD Athlon64 3200 sck.939 ::.. ..:: DFI LanParty UT nF4 SLi ::.. ..:: Coolermaster vodeno ::.. ..:: 2xLeadtek Winfast 6800ultra 800/2200 ::.. ..:: 2x512 OCZ rev.2 ::.. ..:: 2x74Gb Raptor (puno buke,a...) ::.. ..:: OCZ PowerStorm 520W ::.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Za ono čime se baviš potreban ti je Intel Pentium Prescott sa 800 MHz FSB, 1 Mb cache. Kakav mobile.
![]() |
#5 | |
Kompjuterov frend
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 | |
Master
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
..:: AMD Athlon64 3200 sck.939 ::.. ..:: DFI LanParty UT nF4 SLi ::.. ..:: Coolermaster vodeno ::.. ..:: 2xLeadtek Winfast 6800ultra 800/2200 ::.. ..:: 2x512 OCZ rev.2 ::.. ..:: 2x74Gb Raptor (puno buke,a...) ::.. ..:: OCZ PowerStorm 520W ::.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Ista stvar...Same shit here... ![]() I ja kupio Bartona 3000+ i zajebo se. Moj je onaj sa 333 mhz FSB, i mult zaključan na 13. Al barem sam ga malo overclocko....Mene ubija taj FSB, ja imam memoriju na 400 Mhz, i vozim ju na 380 Mhzm, upravo zbog FSB-a. Gle, tebi bi bolje došo ovaj moj jer ima FSB na 333 mhz, ko tvoja memorija, sinhroni rad i sve super... Meni treba ovaj sa 400 mhz FSB da mi memorija radi sinhrono na 400 mhz. Hoćeš se mijenjat uz moju nadoplatu? Moj se da i ponešto clockat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
first and foremost - fala svima na odgovorima. cini mi se da cu si uvaljat athlona 64 3200 (939) s asus-ovom a8v deluxe plocom. samo ak ce mi htjet dzorat proc sutra :confused: audio gurui ga jako hvale..mislio sam da cu se izvuc s bartonom jos koju godinicu, ali nista od toga. doduse i prescott je u igri no vidim da su napravili reviziju nedavno (pregrijavanje) i nisam bas siguran da je dosao na nase trziste...jos cu malo cackat okolo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
napravi se glup i reci da ti proc ne ide na plocu.... ne moze sjest u utor ![]() il najbolje da netko stariji ide sa tobom (ne znam koliko imas godina) bez zajebancije ovo nije sala.... ako si zainteresiran za intela nemoj uzet prescotta vec uzmi northwooda....skoro pa ista stvar.... ali opet i ja bi radje uzeo nekog A64 nego intela da sada idem ponovo birati.... tako da.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Kaj se tiće s939 - DFI LP scl 939. Ne zbog OC-a ( za koji si komentirao da te ne zanima previše ) već zbog vrlo stabilne ploče. Ne znam kada dolazi u HR, ali koliko sam čitao - vrlo stabilna ploča. Što se baš za Asus i ne može reći ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
ASUS sigurno nije dobra ploča. Oni od TUSL i nemaju dobre ploče. Ne treba niti gledati novije i već znam da ne valja.
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Re: Re: Kupio Bartona 3000 i zahebo se
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Džabe si krečio!
|
Re: Re: Re: Kupio Bartona 3000 i zahebo se
Citiraj:
CCCP, daj razmisli pljiz o mojoj ponudi... Ubija me taj FSB, MOJA nadoplata. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Re: Re: Re: Kupio Bartona 3000 i zahebo se
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Registered User
|
Re: Re: Re: Re: Kupio Bartona 3000 i zahebo se
Citiraj:
Jos jednom - hvala na savjetima ![]() Zadnje izmijenjeno od: CCCPxx. 07.02.2005. u 20:31. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Džabe si krečio!
|
Re: Re: Re: Re: Re: Kupio Bartona 3000 i zahebo se
Citiraj:
![]() Vidjet ćeš sad kad krene deranje svih audio formata. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() Kažem odlična jer je bogato opremljena, stabilna, i dobro se clocka, ali ja oću da se kloka u nebesa ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Registered User
|
Citiraj:
Hvala na ponudi Moki, ali ne hvala ![]() Brijem da cu zavrsiti s 9600pro u kanti. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|