|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Bootanje starijeg kompa stane poslije POST-a
Naime frendu je komp otkazao poslusnost, pa je sad na meni da mu ga popravim. Naime komp je star jedno 4 godine, i prvo ga je pocelo zezat napajanje, gasio mi mu se usred rada, ili igara. Ja sam kom zatejkao u stanju kada se nije uopce dao upaliti, pogledam napajanje, ono neki noname žešći, cijelo napajanje mislim da ima 300 grama ![]() Iz drugogo kompa samo mu izvadioli napajanje, neki MS od 300w i uspjeli upalit racunalo. Onda nakon onog prvog boot screena, dodje u drug i onda jednostavno crni ekran. Ne ide dalje. Napravio sam clear cmos+default postavke u biosu Mjenjao 3 pločice memorije Pokusao bootati sa optike, odnsono ponovo instalirati win Nista nije upalilo, uvijek isti problem, pojavi se taj crni ekran, nakon drugog screena. Konfa je otprilike sljedeca: neki AMD od prije 4-5 godina ASrock matična 2x256 ddr400 take ms memorija seagate disk 80 gb napajanje je ms 300W Hvala i pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Pogledaj da li se napuhao koji elektrolit na maticnoj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Dec 2008
|
Isprobaj sa linuxom. Ako ni to ne bude radilo, mijenjaj komponentu po komponentu, počevši od grafičke. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|