|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
linux instalacija programa
http://rapidshare.com/files/329071438/vnc-E4_5-x86_linux.rar.html program je RealVNC. kako instalirat taj program na linux ubuntu Zadnje izmijenjeno od: catroot. 02.01.2010. u 05:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Intel G1610; ASUS B75M-LX Plus; 4096 MB; Intel HD; Hitachi 7K1000.C 500 GB; LG GH24NS95; Silverstone Strider Essential 400 W; Logitech K200; Logitech B110; Logitech X-240 2.1; Philips 200V4LAB 20" DVI; Windows 7 64-bit Professional |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
kako sam zbunjen s tim, doslovno nemam pojma o ni čemu. jeste ubuntu ima vnc ali kad se probam spojiti na windows koji je u lokalnoj mreži onda mi ne radi, naravno taj windows ima instaliran realvnc. taj ubuntu je istaliran preko vmwarea. zašto to radim? hoću da vidim da li mi vnc radi između linuxa i windowsa, tako da onda mogu instalirati linux zasebno na drugi komp, koji je isto u lokalnoj mreži. pokušao sam instalirat preko synaptic package manager, tamo u search upisao realvnc ali ništa nije našao, dok kad sam upisao vnc onda je našao brdo toga te sam ostao zbunjen uopće što izabrati. čitam ovdje što su rapozitoriji https://help.ubuntu.com/6.10/ubuntu/...ositories.html, ali kažem i dalje ne znam kako instalirati dotični program RealVNC od kojeg sam link postavio u svom prvom postu. taj program sam skinuo, extraktirao, nalazi se u mapi downloads i to je to, dalje ne znam ni beknut. što dalje. da li preko tog synaptic package managera mogu instalirat taj REALvnc koji se nalazi konkretno kod mene u mapi downloads, gdje sam ga extraktirao ili samo programe koje mi ponudi taj manager. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
sve je to novo za mene, taj linux, sad sam se bacio na čitanje i jako je zanimljivo. ovdje ima finih objašnjenja i to sve na hrvatskom http://wiki.open.hr/index.php/Naslovnica molim vas recite mi kako da instaliram realvnc na taj ubuntu, ima gore link od programa gdje je uploadan iz mog prvog posta. kolko sam skužio ima više načina za instalaciju programa na linux. ima synaptic package manager (repozitoriji - Main, Restricted, Universe i Multiverse. i u njima packages liste, odnosno programi dostupni za instalaciju), ima onaj ubuntu software centar, to uglavnom ide samo, samo se izabere koji program, onda još terminal... ovo gore što sam skinuo je tip ekstenzije tar.gz btw operu sam pri instalaciji samo klikao sve je automatski instaliralo se. ekst. je bila kod opere .deb no kad sam extraktirao taj opera opet je bilo sa tar.gz eto molim malo savjeta Zadnje izmijenjeno od: catroot. 02.01.2010. u 01:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pod naletima kopita zla
|
Radi i s ubuntua na WIN. http://www.imagesforme.com/show.php/890522_radi2.jpg Applications/Internet/Terminal server client |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
pliz reci mi kako to kod tebe radi, što si upisao u Terminal server client. ja sam odabrao protokol VNC, ime kompa na koji se spajam, nakon toga mi se izbaci prozor TightVNC i traži neki password. upišem pass od windowsa na koji se spajam opet ništa. Zadnje izmijenjeno od: catroot. 02.01.2010. u 01:00. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pod naletima kopita zla
|
U sys.trayu bi trebao imati VNC ikonicu. Dvostruki klik na nju i onda stavi ovak kak je na slici. ![]() **pa se kasnije igraj s passwordima itd.. Protokol RDP http://www.imagesforme.com/show.php/890573_radi3.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
ok, uspio sam, jedino mi smeta kad se spojim sa Terminal server client na windows, cijeli windows se od logira, zato jer je taj ubuntu instaliran na vmwareu. znači ako se ulazi sa Terminal server client na windows, windows se ne može koristiti, a time i vmware koji je instaliran na windowsu. i dalje me zanima kako da instaliram realvnc na taj ubuntu, ima gore u mom prvom postu link od programa gdje je uploadan, no evoga još jednom http://rapidshare.com/files/32907143...linux.rar.html Zadnje izmijenjeno od: catroot. 02.01.2010. u 05:35. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
ako imas realvnc na windowsima na drugom kompu ti treba samo browser (hm i java- a demit uvjek nekaj treba instalirat). upali browser i u njega upisi adresu kompa na koji se spajas i zatim port 5800 npr. 192.168.0.2:5800 takodjer kad se ja spajam sa ubuntua na windoz koristim remote desktop viewer a ne terminal server client |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
./configure make make install ? onako na blef jer nisam skidao program ![]() i onda citas errore koje izbacuje pa googlas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
d'accord ![]() inace na ubuntu instaliravas programe sa sudo apt-get install ime_programa (hint: koristi tab) ako ne znas kako se program tocno zove onda otvori synaptic-manager i koristi search ako ne znas sta hoces instalirat, tj zanima te kakvih zanimljivih programa ima, onda klik na applications pa klik na software center pa klikaj okolo dok ne naleti nesto zanimljivo |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
buduči da si početnik preporučujem wiki.open.hr a iskusnim preporučujem da se pridruže u razvoju tog wikija. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|