|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2009
|
Wireless router se neće spojit na dsl modem
Pozdrav, nadam se da mi netko može pomoći... Nedavno sam dobio d-link DI-524 wireless router i uspio sam ga spojiti preko wizarda na stari kasda modem i sve je radilo kako treba (imam glavni desktop komp koji je spojen žično, 1 laptop i PS3 koji su spojeni bežično i svi su mogli na net), dok kasda nije počela krepavat pa sam nabavio novi Edimax AR-7084B dsl modem. Konfigurirao sam ga najprije samog preko wizarda i radi kako treba, automatski se spaja na net, ali kad hoću spojit na njega wireless router, nešto ne valja, ne mogu se spojit na internet nikako. Postavke, uređaji, kablovi, sve je isto osim edimax modema i nemam pojma u čemu je problem. Nub sam po pitanjima mreže... Kasda je bila na defaultnim postavkama za spajanje preko konekcije, a ovaj edimax se može spojit sam kad ga postavim na "Always on" ili " Connect On-Demand", a kad je na "Connect Manually" ne može se spojit preko konekcije. A još kad na njega spojim ruter, ne spaja se nikako... Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kvaka je u tome šta je taj novi Edimax u Router modu rada i normalno da se DI-524 "iza" njega nemože spojit na net. Rješenje je jednostavno, podesi Edimax u Bridge mod rada i tada će DI-524 uredno radit šta se od njega oćekuje. Parametre / postavke ćeš naći tu u Mrežama, pretraži stare postove. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Hvala Nikky, ali nisam uspio naći nešto specifično na forumu u vezi ovoga =/ Sad sam aktivirao bridge interface (na slici, ne znam je li to to) i restartao modem ali opet neće edit: ups sad vidim grešku, idem probat ispravit edit2: ma evo sad sam umjesto PPPoE stavio bridge mode i opet ništa =( Zadnje izmijenjeno od: mali22. 24.12.2009. u 21:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
A bemu miša, potrudi se malo, Bridge mode VPI=0 VCI=33 QoS=UBR mod rada Bridge mode Encapsulation=LLC (1483 Bridge IP LLC) još možeš isključi DHCP server na Edimax - u (ne treba), Edimax - u postavi IP=192.168.1.1, a DI-524 IP=192.168.1.2 Gore ispravljeno prema nazivima tj. opcijama u fw. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 25.12.2009. u 01:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
ma bemu i ja, ali opet fail ![]() evo i slika s postavkama na dlinku |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Postavke u DI-524 (slika) su ok. Vezano za promjenu ip adrese Edimax - a, blem je šta koristiš Automatic mrežne postavke, trebaš postavit manualno pa će odmah radit. Po defaultu je na 192.168.2.1, a ti manualno na kompu postavi: IP=192.168.2.10 Subnet=255.255.255.0 Gateway=192.168.2.1 Sada priključi komp na Lan1 i otvorit ćeš web konfig bez problema. U Lan sekciji promjeni IP=192.168.1.1 i isključi DHCP server + SAVE. Uređaj bi sada trebao napravit restart da prihvati promjene, dok to radi promjeni mrežne postavke kompa u: IP=192.168.1.10 Subnet=255.255.255.0 Gateway=192.168.1.1 Sada ćeš također otvorit ćeš web konfig bez problema samo je sada na 192.168.1.1. Za provjeru možeš napravit PPPoE Dial-Up konekciju na kompu i preko nje se spojit na net. Ako je to ok, sada komp spoji na DI-524 i promjeni mu IP u 192.168.1.2 (upotrebi isti štos kao gore). Nezaboravi nakon toga na kompu postavit: IP=192.168.1.10 Subnet=255.255.255.0 Gateway=192.168.1.2 Preostaje ti s još jednim lan kabelom spojit uređaje i to Edimax Lan1 - DI-524 WAN. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
e svaka čast na strpljenju, hvala ti još jednom, sad sam uspio promijenit IP edimaxu na ovu foru, ali ono šta si napisao da za provjeru napravim PPPoE dial-up konekciju ne radi (ne mogu se spojit preko konekcije nikako, pretpostavljam da za to samo treba stavit na connect manually? jedino automatski se hoće spojit na net kad stavim always on ili on demand), a opet ne radi niti spajanje preko DI-524. pokušavam preko web sučelja, preko wizarda, ali nikako neće, wizard uvijek izbaci error da ponovo ubacim WAN postavke ili da se obratim ISP-u za pomoć ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Očito te neide, nađi nekog našeg iskusnijeg forumaša gore da ti pomogne. Nikako da postaviš Edimax - a u Bridge mode rada (tada nema always on ili on demand), a dok to ne rješiš neće radit Dial-Up s kompa ili routera (DI-524). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Ne ne, krivo sam te skužio u vezi te konekcije. Mislio sam da kažeš da vratim na PPPoE umjesto Bridge modea, pa se onda probam spojit (i tako nije išlo), ali nije problem u Bridge Modeu, ja postavim edimaxa u bridge mode i sad sam se uspio i spojit preko konekcije u bridge modu, ali preko wireless rutera neće nikako, jedino je to problem, bridge mode je postavljen 100%, evo sad sam upravo spojen preko konekcije u bridge modu. Ištekam kabel iz edimax LAN1 koji je sad spojen na komp, spojim ga na DI-524 u LAN1 i još spojim DI-524 WAN sa edimax LAN1, dakle sve kako treba, nema greške, sve lampice gore, postavim IP kompa ovako kako si napisao ali neće. sve je radilo sa starom kasdom, a s edimaxom neće.. pa koji k? edit: zanemari.. evo ne znam ni sam kako ali uspjelo je. ovaj retardirani DI-524 je malo pokazivao da je disconnected, malo da je connected, ali bez pristupa internetu i sad odjednom radi. kako i zašto, ne znam. eto, problem riješen, nadam se da će i ostat tako sad. hvala ti još jednom na pomoći! ![]() Zadnje izmijenjeno od: mali22. 26.12.2009. u 00:23. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|