|
![]() |
#1 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Komp se ugasi 2-3 puta pa proradi
Radi se o konfi iz siga za početak. Problem je počeo kad sam dobio 3870 i pokušao je spojiti na komp, Pretpostavio sam da imam preslabo napajanje i mijenjao ga. Nakon par kombinacija, vratio sam staro napajanje i staru grafu, znači kao na početku. Međutim, otada kad god upalim komp, upali se i ugasi nakon 3 sec. Tako 2-3 puta, pa se upali i izbaci ovu poruku: System is running in Fail-safe state. Please check uGuru utility. Poslije toga uđem u BIOS (v. 17), na Load optimized defaults i onda sve radi kako treba. Napominjem, ista stvar se ponavlja kod svakog paljenja, isti postupak svaki put. Danas ionako idem po novog Corsaira CX400, ali nekako mislim da nije do napajanja, jer isti Chief ovo gura mjesecima bez beda. Moguće rješenje ili uzrok problema? ![]()
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Clear CMOS si pokušao? Pokušaj s zadnjim biosom za ploču ako si već resetirao bios koji ti je sad na ploči.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Too much busy
|
It's nice to be important, but it's more important to be nice! Zadnje izmijenjeno od: borny. 22.12.2009. u 14:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Too much busy
|
![]() |
#7 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Niš posebno, nebi ti pamtilo postavke bios-a, stalno bi ti vraćalo defaultne postavke. Inače te baterije su predviđene da rade 20+ godina, tak ta ne vjerujem da bi bilo do nje. Ali ak ne pamti bios postavke onda je vrlo vjerojatno da je ona u pitanju.
![]() |
#10 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Daj.... Kad napraviš Load Optimized defaults promijeni nekej u biosu i zapamti na kaj si to promijenil i kad ti opet bude kad uđeš u bios vidi dali su tvoje stare postavke još uvijek tamo. Ako nisu baterija je umrla.
![]() |
#15 |
MPower
Datum registracije: Nov 2008
|
Ja npr kad isključim komp iz struje, uključim, upali se ugasi i onda opet upali i to je to. A probaj to kak je face rekao pa ćemo dalje vidjeti.. Po meni je to baterija, jer ti neda da uđeš u system dok ne uđeš u bios.... press F2 ili Del to enter setup.. Samo mi je čudno zašto piše please check your uGuru utility.. A uninstall si ga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
pitanje dali se gasi pri bootanju win ili pri samom startu tj. učitanju bios postavki ako se gasi pri boot-u win onda probaj neku live verziju linuxa ili hirens boot da budeš siguran da hardware radi ok |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|