Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.12.2009., 22:34   #1
LUKA MX
Rakija
Moj komp

LUKA MX's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Bluescreen nakon kupovine novog HDD-a

Evo nakon nekog vremena dok mi je hard bio u kvaru kupio sam novi hard disk te pokusao instalirati windowse,normalno sve iide kako bi trebalo i nakon sto se formatira disk i kopiraju oni fajlovi komp se normalno restira i onda kada dodje do ekrana onog "windows xp Professional" i krene instlaat windowse pojavljuje se bluescreen...probao sam vise puta i uvijek isto,sumnjam na maticnu plocu pa posto nitko nema socket 754 koji mi treba od frendova sta bi najprije moglo otici?'ja sumnjam na maticnu?

LUKA MX je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2009., 22:50   #2
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor LUKA MX Pregled postova
Evo nakon nekog vremena dok mi je hard bio u kvaru kupio sam novi hard disk te pokusao instalirati windowse,normalno sve iide kako bi trebalo i nakon sto se formatira disk i kopiraju oni fajlovi komp se normalno restira i onda kada dodje do ekrana onog "windows xp Professional" i krene instlaat windowse pojavljuje se bluescreen...probao sam vise puta i uvijek isto,sumnjam na maticnu plocu pa posto nitko nema socket 754 koji mi treba od frendova sta bi najprije moglo otici?'ja sumnjam na maticnu?
http://www.hirensbootcd.net/
Sprži na bootabilni CD, podesi u biosu da je first boot device CD ROM, nađi/pokreni sljedeće:
- testiraj memoriju (memtestom) i
- disk (toolom ovisno o proizvođaču).
memtest pusti bar 2 passa da prođe.

Iako je novi disk u pitanju nije isključeno da je i do njega, provrti te testove pa ako sve prođe OK možemo pričati o ploči kao sumnjivcu.

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.12.2009., 11:39   #3
LUKA MX
Rakija
Moj komp

LUKA MX's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Doink the Clown Pregled postova
http://www.hirensbootcd.net/
Sprži na bootabilni CD, podesi u biosu da je first boot device CD ROM, nađi/pokreni sljedeće:
- testiraj memoriju (memtestom) i
- disk (toolom ovisno o proizvođaču).
memtest pusti bar 2 passa da prođe.

Iako je novi disk u pitanju nije isključeno da je i do njega, provrti te testove pa ako sve prođe OK možemo pričati o ploči kao sumnjivcu.
Evo memorija testana 2 puta nema nikakvih erorra sve cisto,takodjer i hard disk sam provjerio iako je novi i on je u redu,nema bad sectora sve 5....znaci preostaje mi maticna kako nju istestirat?

LUKA MX je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2009., 13:28   #4
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor LUKA MX Pregled postova
Evo memorija testana 2 puta nema nikakvih erorra sve cisto,takodjer i hard disk sam provjerio iako je novi i on je u redu,nema bad sectora sve 5....znaci preostaje mi maticna kako nju istestirat?
Pokušaj još promijenitit SATA kabel od diska i uštekaj ga u drugi konektor na ploči pa onda nanovo probaj instalirati Winse. Možeš i tu okačiti sliku BSOD-a ako ga uspiješ uhvatiti fotićem ili navedi koji error javlja ako uspiješ pročitati.
Moguće da je i do instalacijskog CD-a pa ako imaš neki drugi (nebitno da li je Xp ili Vista ili 7) pokušaj s njega instalirati pa vidi ako će proći.

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2009., 10:16   #5
Jablan
Premium
Moj komp

Jablan's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Prebaci u Biosu hard disk u IDE mod.
Jablan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas