|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() e ovako, imam 3 računala, umrežena u jednu workgrupu. Uspio sam složiti WakeOnLAN, stvar uredno radi. Ali muku mučim s gašenjem :-( Ideja je da se s klikom ili 2 ugase sva računala, (al ne preko nekok vnc ili nešto, to mi je previše posla) Ono, nakon završetka radnog vremena da se sve pogasi s klikom ili 2. Nadalje sve mora biti ili freeware, pošto je firma. A probal sam na ove načine: ugrađen windowsov shutdown (shutdown -s -m \\comp1) javlja "access denied" u kojoj ga god kombinaciji pišem ili ne radi ili mi ne dozvoljava psshutdown: D:\Programi\PsTools>psshutdown -s \\Comp1-u Comp1 PsShutdown v2.52 - Shutdown, logoff and power manage local and remote systems Copyright (C) 1999-2006 Mark Russinovich Sysinternals - www.sysinternals.com Password: Couldn't access Comp1: Access is denied. If NO3 is already performing a shutdown operation you must abort it before issuing a different command. Password nije postavljen na računalu nadalje, na računalima radi nekoliko ljudi, pa postavljanje passworda ne dolazi u obzir... Firewal uključen/isključen ista stvar... Najidealnije bi bilo nešto kao ova dva pokušaja, tj da radi preko komandne linije da mogu sprogramirati bat datoteku... hvala na eventualnim odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Na svakom kompu koji zelis ugasiti napravi u rootu od C direktorija folder pod nazivom Script. Unutar tog foldera stavis psshutdown.exe i skriptu(u mom slucaju skripta se zove test) koja sadrzi sljedece: shutdown -s -f Na svom kompu napravis folder sa skriptama. Unutar tog foldera stavis xcmd.exe i skriptu koja izgleda ovako: xCmd.exe \\IPADDRESS /USER:domena\username /PWD ![]() Nadam se da sam ti pomogao, psshtudown i xcmd skini s neta free su.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Eto di zapne... C:\backupiranje>xcmd \\192.168.2.100 c:\script\gasi_no3.bat xCmd v1.0 for NT4/2000 - executes commands remotely Freeware! 2001 Zoltan Csizmadia, zoltan_csizmadia@yahoo.com Connecting to remote service ... Failed Couldn't connect to \\192.168.2.100\ADMIN$ Access is denied. a ako stavim ovako: C:\backupiranje>xcmd \\192.168.2.100 /user:Ja c:\script\gasi_no3.bat xCmd v1.0 for NT4/2000 - executes commands remotely Freeware! 2001 Zoltan Csizmadia, zoltan_csizmadia@yahoo.com Connecting to remote service ... Invalid password Password: Connecting to remote service ... Failed Couldn't connect to \\192.168.2.100\ADMIN$ Access is denied. Pasword nije postavljen i dok me pita za njega samo stisnem enter. A password nebi postavljao, ne zbog mene nego zbog ostalih koji koriste računala... hvala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
probaj postaviti password.. zasto koristis account "Ja" kad za to postoji Administrator (koji bi trebao imati pass).. probaj to za test.. + malo procackaj po gpedit.msc, nesto ti fali, mozda da dodas (za test) admin$ share pod "Network access: Shares that can be accessed anonymously".
![]() |
#6 |
Premium
|
Probaj se poigrati s ovim http://www.nirsoft.net/utils/nircmd.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
svakako bi trebalo uspostavit prikladna korisnicka prava na udaljenim racunalima jer ako ga netko i moze iskljucit lokalno ne znaci da to isto moze napravit i udaljeno... Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|