|
![]() |
#1 |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
WD Caviar 6400AAKS ne radi
Cijela priča, malo duža, da ne bi bilo podpitanja: Prije kojih godinu dana kupio sam ga za korištenje kao externi disk, kupio i noname ladicu, napravio dvije particije (jednu za važne stvari i backup Samsunga iz siga a drugu za svaštaru) i sve funkcioniralo odlično. Prije kojih 4 mjeseca mi se nije htio prijaviti kada ga spojim na komp. Uopće ga nije kužio. Rastavio ladicu, stavio wd-a u komp i uvjerio sam se da je disk ispravan (vidi ga BIOS, otvaram uredno fajlove, error check negativan. Nakon par dana ga izvadio i vratio u ladicu koju sam proglasio mrtvom (nisam ju imao s čim isprobati i završila je u smeću na kraju). Prije mjesec dana kupio novu eksternu ladicu (ICIDU), stavio u njega WD-a, i sve radilo uredno...do jučer. Ubo ladicu u komp, dolje desno mi izbacuje da vidi novi usb uređaj ali ga ne vidim u my computer. Kada odem na odjavu usb uređaja vidim da ga je prepoznao kao WD640AAKS. Gasim/palim dva puta ladicu, vadim/ubadam usb 2-3 puta i uvijek ista stvar. Danas rastavio ladicu, stavio u komp kad gle zla, komp mi ga prepoznaje kao novi disk, izbacuje prozor za traženje drajvera i ispisuje MEDIA kao ime uređaja koji je prepoznao. Ne vidim disk u my computer, ne vidim ga ni u admin tools->computer managment. Restart računala, i ulazim u bios. Nevidi ga bios, klikam na traženje i pronalazi kao kao slave disk, prepoznaje da je WD640AAKS. Ulazim u win i opet ništa. Sada mi niti ne ispisuje da je pronašao novi disk. Cijelo vrijeme, od kada su problemi počeli do danas pa i sada, disk fizički i zvukovno radi. Znači uredno zvrnda, grije se i zuji. Klikam na pcekspert i pišem ovaj post. Kraj. Jel ima netko ideje šta/gdje /kako da ga reanimiramo i šta bi mu moglo biti? Imam garanciju ali nemam garanciju na podatke koji su mi važni tako da je mjenjanje disk za disk u trgovini preko reklamacije ,bez backupa podataka, zadnja solucija. Ajmo razmišljanja šta da radim. Help! Hvala unaprijed
"I told my parents that when I grew up I wanted to be a musician.They said it had to be one or the other" Zadnje izmijenjeno od: newalss. 04.12.2009. u 19:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Probaj na drugi SATA prikljucak (sa drugim kabelom) prikljkucit, iako te noname ladice isto znaju napravit "kupus" sa diskom.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
|
Probao. ista stvar. Nitko? Ajmo onda nagađati... Kolika je vjerojatnost da je stvar elektronike na disku i da bi kupnjom istovjetnog diska i zamjenom elektronike riješio problem?
"I told my parents that when I grew up I wanted to be a musician.They said it had to be one or the other" Zadnje izmijenjeno od: igorba. 06.12.2009. u 00:39. Razlog: dp |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
A jeste se pretrgli od pomoći... Uspio sam sam iskopati većinu od meni važnih podataka. ![]() Nakon što sam već počeo zagledati u imenik tražeći firme koje se bave backupom zagrijao sam stolicu, guglao, malo čeprkao i eto ga. Recept koji mi je uspio je: gotovo 24 sata se vrtio HDD regenerator 1.71 koji je btw našao hrpu bad sektora. Nakon toga pokretanjem Getdataback NTFS-a su se nazirali podatci. Više od pola diska je nečitljivo ali kada sam vidio da otvara My documents razvukao mi se smješak od uha do uha. 80% važnoga sam uspio vratiti a disk ode na reklamaciju. Ovo je bilo gusto. ![]() Slaganje Raida, here I come.
![]() |
#5 |
množitelj
Datum registracije: Apr 2009
|
nema života bez raida ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|