Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.12.2009., 12:03   #1
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Lightbulb stolni stativ za monitor (ne drzac) koji muva gore-DOLE

Postoji li u moru drzaca za monitore tipa "ruka koja drzi" ili zidno stolni fiksirajucih držalica... nesto tipa standarnih stativa za monitore? Znaci kao standardna postolja koja dolaze sa TN modelima. Odlika im je da ne mogu muvati gori doli.

Dobili smo 3 radna Samsunga (nemam pred sobom modele ali nekakve 20 inchere) i nece ostati vise od dva tri projekta. Ne dolazi u obzir nikakva montaza tipa zid ili nekakva šarafljancija.

Postoje li nekakvi stativi na koje se mogu nakalemiti (svaki solo) i onda spustiti do poda? Bas kao na Dell-u ili svima nam lift gore-dole znanim modelima? Ima tako nesto u prodaji kod nas? Jednom sam maknuo jucer stativ; bez icega savrseno ulazi u "rupu" ciljanog im prostora, ali moram im baciti iza ledja nekakvu tezinu da ih odrzava. Netko ako ih malo takne popadat ce po podu ka marelice. Hm, sad da idem pitati po servisima sto imaju u otpadu od stativa monitora koji se mogu pomicati ... bas i ne bi išlo a i ne mogu istrazivati. Ako ima netko koju pametnu ili jos bolje link iz ponude na temu... bio bih zahvalan na dobrom podatku.

Kad bolje razmislim, trebali bi nesto da ih se podboci kao okviri za stolne slike, bas tako :

samo da stoje ravno ka daska, odnosno mrvicu nagnuto prema dole kao poželjni ideal.

Hvala
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2009., 00:41   #2
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
VESA standard?

DIY izvedba ili ebay?

Palo mi je na pamet da bi se moglo relativno lako izvesti, onako provizorno sa komadom šperploče i onih kutnih "L" spojnica.

Nešto ovako?

U slučaju da ti monitori ulaze u rupe, neme veze ako nije estetski lijepo, a opet je jeftino i relativno lako izvedivo (recimo 2 spojnice po monitoru s jedne strane VESA mounta).

Bilo bi i stabilno jer bi skupa s donjim dijelom monitora radilo "T" oblik.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.12.2009., 18:46   #3
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
VESA standard? DIY izvedba ili ebay?
Palo mi je na pamet da bi se moglo relativno lako izvesti, onako provizorno sa komadom šperploče i onih kutnih "L" spojnica. Nešto ovako?
Hm'da, bas tako nesto sam i zamisljao. Frend mi je iz neke firme nabavio siroke obujmice sa posebnim limichem koji moze primati na sebe drzace. Stavio sam jednu aluminij laganu sipku izmedju rackova, navukao prstenove i samo fiksirao monitore. Super je ispalo. Morao bih se samo zavuci ispod pulta da ti mogu uslikati.
Visage je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno