|
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Pa mogao si navesti usput i o kojoj grafi i napajanju se radi... Trebao si s grafom dobiti adapter, pogotovo ako si kupio novu (2 molexa na PCIe konektor) pomoću kojega riješiš taj nedostatak drugog PCIe kabela. Ali svejedno bi bilo dobro da znamo koju konfiguraciju imaš pa da procijenimo da li tvoje napajanje može pogoniti sve to.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Istrian Lifestyle
Datum registracije: Jul 2009
|
pretpostavljam da ti ovo treba http://www.telebit.hr/default.aspx?SifPro=1033853697 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Uz garfičku karticu trebao si dobiti i dva naponska adaptera 6pin PCIe na molex ili u nekim slučajevima jedan od naponskih konektroa bude i 8pin PCIe kao recimo na ovoj Sapphire HD4890 ![]() Stoga ako na napajanju nemaš ovakve konktore http://techreport.com/r.x/psus-0907/pcie-connectors.jpg uz karticu si trebao dobiti primjerice ovakve adaptere http://images.virtualvillage.com/006410-028/001.jpg http://www.pcpower.com/images/produc...E-6-8_3853.jpg To možeš vidjet samo na napajanju. Na njemu mora postojati neka deklaracija. Ako fakat piše samo 230V onda je to vjerojatno neko od jeftinih šrot napajanja i na njega nije preporučljivo priključiti takvu grafičku karticu. Tada bi trebao kupiti i adekvatno ,kvalitetno, brand namenapajanje.
![]() |
![]() |
#10 |
Istrian Lifestyle
Datum registracije: Jul 2009
|
baci ga u smece i kupi novi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Moderator
|
Dakle imaš Radeon HD4890 sa dva 6pin PCIe naponska konektora. U oba se treba spojiti PCIe naponski konektor sa napajanja. Bilo direktno (ako napajanje ima takve konektore) bilo putem ovakvih adaptera. Prema ovome što si ti naveo ispada imaš napajanje izlazne snage 165W na +3,3 i +5V railu... uz do piše kolika je izlazna snaga na +12V te ukupna snaga. Daj napiši sve što piše na napajanju ili ga bolje uslikaj pa uploadaj sliku Ajde nemoj trčat pred rudo ![]() Ima napajanje sa 165W na +3,3 i +5V Corsair HX520 ima 140W na tim railovima Prvo ćemo definirat što sada imaš. A ako će ispast da to nije dovoljno dat ćemo ti preporuku za novo
![]() |
#15 |
Moderator
|
Dakle ako sam skužio tebi ispod +12V piše 14A? Ako je tako, to je premalo za tvoju konfiguraciju uz Radeon HD4890 i trebati ćeš kupiti novo napajanje. Ovo bi bile preporuke: Corsair CX400W Corsair VX450W Scythe Kamariki4 450W PC Power & Cooling Silencer 420W Ako imaš novaca za skuplje reci pa ćemo ti preporučiti i nešto skuplje ![]()
![]() |
#18 |
Moderator
|
Svejedno ti je jer niti sa jednim od navedenih nećeš fulat. Sve su to provjerena napajanja dovoljno snažna za tvoje potrebe. Iako iskreno, dvoumio bi se između Kamariki4 450 i Corsair VX450 Oba su odlična napajanja, izuzetno snažna i tiha. Naravno ta napajanja imaju samo jedan PCIe naponski konektor pa ćeš za drugi morati koristiti dodatni adapter koji si trebao dobiti uz grafičku karticu. Ako baš želiš napajanje koje ima dva ili više PCIe naponskih konektora onda ćeš morati dublje posegnuti u džep i uzeti nešto tipa Corsair HX520 Corsair TX650 Scythe Kamariki4 550W PC P&C Silencer 500W Silver Power SP-SS500
![]() |
#19 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Ili Corsaira VX550W koji je jefiniji od HX-a i TX-a a ima sve potrebne kablove ![]() EDIT - a imaš i na Tržnici HX-a http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=166979
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 18.11.2009. u 17:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Ma kupio sam grafičku tu na forumu i nisam dobio taj kabal, ima li negdje da ga posebno uzmem? I da kako mogu znat dali imam integriranu grafičku karticu da nebi trebao i to u bios-ima namještat. Evo ovo napajanje bi uzeo:http://www.adm.hr/advanced_search_re...+400W&x=11&y=6 |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Moderator
|
Citiraj:
U protivnom pitaj u ADM-u i ostalim trgovinama s rač opremom tražiš molex na 6pin PCIe naponski adapter Citiraj:
B) odeš na stranicu proizvođača matične, pronađeš svoj model ploče i pogledaš pod specifikacije C) otvoriš manual od ploče i provjeriš što stoji pod specifikacijama BTW kao što sam već rekao... prije pitanja budi bar tako dobar pa navedi kloje komponente imaš jer nismo telepati niti vidovnjaci ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
ja sam mu prodao karticu,nije bilo kablova u bundle-u(ja ih nisam dobio),pa di bi doso kad bi decku kablove iso vadit... http://www.powercolor.com/eng/produc...ProductID=5936 |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Ja sam isto u svom bundleu dobio samo DVI->Dsub adapter i S-Video....i STALKER: Clear Sky(al tak se i zove bas pakiranje),te drivere..zapravo,potpuno iste stvari kao link od zweitakta,samo sto eto i taj STALKER jos....Ocito Powercolor skrtari malo ![]()
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
PowerColor često ima siromašan bundle pop itanju kablovinja i ne čudim da se nema adaptera.
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
sto se tice ovih kablova sa molex na 6-pin pcie, meni je nedavno trebao, prosao pola grada (chipoteka, hgšrot, ve-mil, links...) i nigdje ih nije bilo, ili ih nisu imali ili su me cudno gledali i pravili se pametni jer kao svako novo napajanje ima taj kabel. na kraju mi frend reko da odem u nobilis informatiku, otiso tamo i dali mi đabe 3 komada ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Sve super napajanja no osim Corsaira VX550W svi su skuplji od 600kn. SILVERSTONE 560W, Strider ST56F 589,00 kn je najjeftiniji sa svim potrebitim kablovima. • Podržani standardi: ATX 12V 2.01 i EPS 12V • Snaga: 560W • Maksimalna kombinirana jakost struje na 12V: 40A (480W) • Ulazni napon: 90V - 264V (47Hz - 63Hz) → Auto range • Power Factor Correction: Active PFC (PF>0,95 pri punom opterećenju) • Iskoristivost: 80% pri ulaznom naponu od 230V • Očekivani radni vijek: 100.000 sati na 25°C i pri punom opterećenju • Raspon radne temperature: 0°C - 50°C • Vrste zaštite: Zaštita od preopterećenja, preniskog i previsokog napona, od kratkog spoja, pregrijavanja, rada u praznom hodu. • Konektori: → 1x 24-pinski za matičnu ploču (550mm) → 1x 8-pinski EPS12V (550mm) → 1x 8-pinski EPS12V na 4-pin ATX12V adapter (150mm) → 2x 6-pinski PCI-E (550mm) → 2x3 SATA (500mm + 250mm + 250mm) → 2x3 MOLEX (500mm + 250mm + 150mm + 150mm) + FDD • Hlađenje: Ventilator 120mm • Buka: Minimum 21dBA • Dimenzije: 150mm (širina) x 86mm (visina) x 140mm (dubina) • Masa: 2.2kg • Boja: Crna • Certificirano: CrossFire |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
|
Scythe Kamariki 4 550W je 574kn SilverPower SS500 je 539kn No kolega je već rekao da će uzet CX400
![]() |
#30 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Ma neznam šta ću uzet, probat ću tu nešto preko foruma, nemam baš sad nešto para. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|