|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Dvojba između dva proca...
INTEL Celeron 3066 MHz, 256 kb c., s. 478, BUS 533 MHz, BOX 1.051,00 ili INTEL P4, 2.4 GHz, 1 Mb c., s. 478, BUS 533 MHz, Prescott, BOX 981,00 ili neki treći ako ima tko za preporučit i jel imao tko iskustva sa clockanjem prescotta i njegovom temp? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ak biraš izmeđuta dva, genuine P4. Inače preporučam ti da bežiš od prescota. Probaj nabavit northwood. Overclock bu ti bil slab sa prescotom jer se več na defaultu grije ko rol. Najme da je u zadnjim revisionima grijanje smanjenjeno drugim rasporedom komponenti, ali neznam dal to vrijedi za s478, za Lga 775 znam. Ima stari na poslu jednog prescota (prve verzije za s478) ubiti surfaš i temp 50c. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
JDM
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
JDM
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Re: Dvojba između dva proca...
Citiraj:
Gledaj da je Northwood jezgra i da ide na 800FSB. Nači ćeš takvih sigurno na oglasima ili njuzima
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
ma nemate pojma ljudi. kaj pričate napamet? probao sam sve intelove procove osim 3.0 Celića. i ono... 2.4 Prescott FSB533 je grijalica. proc po meni ne valja. ako želiš P4, uzmi 2.4B ili 2.4C FSB800. Celeron 3.0 još nisam probao. ako je imalo sličan sa Celeron 2.8 i prethodnicima, on će ti zadatke poput rosette vrtit masno sporije od npr. 2.4C, pa čak i 2.4B (ali za ovo ne garantiram... budem probo Celer 3.0 pa javim)
![]() |
#10 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Ma kaj pričate. Prescotta si uzmi. Nije da se ne grije na 3,6 ali na defaultu je sasvim OK. Celić ima 256Kb i nije previše loš. A rozete pegla tak lijepo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
Rak "svetom" vodicom hladi svoga Celerona tako da znate zasto ga vozi na 3,6GHz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Feldwebel
|
Moja je vodica samo tiša od zraka ali ne i previše efikasna. Nalazi se u kanti a topli zrak sa radiatora puše u kantu. Tako rezultat hlađenja i nije nešto ali mi se barem ne dere pored uha.
![]() |
#14 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Re: Re: Dvojba između dva proca...
Citiraj:
to bi i ja stavi samo ne mogu ga nigdje naći novog a polovno ne bi jer nije moj komp |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Pa presscot se ne grije tako puno.Moj 3.0 sa Box coolerom u Dragonu-u a pet ventova(ali i Chieftec 360W napajanja i znad njega koje se grije u p.m.) kad surfam oko 43C,max load 1h(prime+memtest) 57C. ![]()
![]() |
#16 | |
JDM
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Feldwebel
|
Ja sam probao sa Intel Stock coolerom i ista je stvar. Za Intela jednostavno nije potreban nikakav drugi cooler nego onaj koji dobiješ uz njega.
![]() |
#18 | |
JDM
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() Zalmana još nisam stavio,a imam osjećaj da neće bit puno bolji od Box-a
![]() |
![]() |
#20 | |
JDM
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Po meni cisto bacanje 300kn.
![]() |
![]() |
#23 | |
JDM
|
Citiraj:
![]() No way da je box = zalman. Meni bolje hlade spire (za 50čuna) i ovaj koj sad imam (signature). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
matroxfanatic
|
Citiraj:
Citiraj:
Kada si vec tako zagrijan za Zalmana, a koliko vidim nemas ga, oces kupiti jedan 7000 model? Koristio sam ga tjedan dana, i otada ga drzim u original pakiranju. Toliko ga smatram promasajem da se nisam gurao da ga ikome uvalim, ali tebi ga dam za 300kn (mene je kostao 370kn). Si zainteresiran?
![]() |
![]() |
#25 |
JDM
|
Gle meni zalman ne treba. Nemrem ocat (intel matična) tak da mi je samo tišina važna... Dobro da nisi napiso 3000kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Ajde clockaj sa stockom i sa Zalmanom. Moždaće u Idleu i bit par stupnjeva razlike, ali pod load-om se stock može sakrit
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Fala Bogu da je i to netko napisao. Na full opterećenju se stock može sakrit u rupu jer mi nitko nemre reć da preko 10 stupnjeva razlike u otvorenom kučištu nije vrijedno tih vražjih 300 kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
JDM
|
@gpremec: Ajd daj pluni link od te tvoje alphe da ja to malo proučim. :burn: |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
sto je lord rekao na idleu su zalman i stock skoro pa isti al pod loadom se osjeti razlika i to dosta.... ja imam 7000b-alcu kupljen od catkillera ako se ne vram.... moram kupit bolju pastu... sve u svemu zalman je prehvaljen.... to sto su neki dozivjeli ljubav na prvi pogled.... i jos nesto oni kuleri fol kao intelovi box po 10-ak kn nisu isti kao oni sto se dobiju u pravom boxu.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
S druge strane, ne bi bilo lose da koji put pogledas medju clanke na PCEu, kao npr. ovaj: http://www.pcekspert.com/articles/66-1.html Jest da je clanak iz 2002. godine, ali Alpha 8942 je vec u startu bila toliko dobra, da nije bilo potreba za izmjenama cak niti s pojavom Prescott jezgre. U clanku je "skriimer" od ventilatora, i u toj kombinaciji je efikasniji od velike vecina vodenih, ali i razvija buku identicnu Bouing 747 pri polijetanju. Tisina se regulira izmjenom ventilatora. Evo ti link i na moja prakticna iskustva sa Zalmanom i Alphom u mojem starom kucistu (neoptimiziranom za protok zraka). http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=10559 U novom kucistu (ENlight EN-4105 koje je optimizirano za hladjenje P4, u kojemu Zalman prolazi kao gubitnik prema BOXu) mi P4 2.4C pod BOX kulerom i pod punim opterecenjem radi na 45°C (primjeti da je donji dio kucista cak i topliji od procesora, to je zato sto mi je kuciste puonm duzinom na 15-20cm udaljeno od radijatora koji je grijao do prije pola sata, sada je radijator jos samo topao). Stroj mi radi od jutra (upaljen u 7:20h) i konstantno je pod punim opterecenjem (dva UD grid.org klijenta rade paralelno). Ubaci Google "alpha 8942 test", pa si i sam nadji pokoji clanak. Vjeruj mi da ne drzim linkove na testove hardwarea, nego koristim neki od pretrazivaca interneta kada me nesto zanima.
Holly: "Appreciate what vou've got, because basically, I'm fantastic!" ![]() Zadnje izmijenjeno od: gpremec. 29.01.2005. u 00:33. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|