Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.11.2009., 23:09   #1
noxus
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2009
Unhappy (riješeno) Eksterni 3.5" HDD TakeMS 500 GB ne radi, upitnik u Device Manageru

Ovako,kupio sam gore navedeni HDD i kad ga spojim na laptop nista se ne dogada,on je upaljen ali nece da mi ga prepozna,u device manager samo stoji USB device i ? pokraj njega,probo sam i restartiranje laptopa,i iskpcavanje i ukopcavanje HHD i prije paljenja i poslije paljenja,sve sam zivo i nezivo na netu pretrazio i nista nisam nasao,HITNO POMOC!!!!!!

Zadnje izmijenjeno od: noxus. 15.11.2009. u 16:15.
noxus je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2009., 12:40   #2
Ozi
Premium
Moj komp

Ozi's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Imao sam takav slučaj, pa je možda i kod tebe tako. USB port na laptopu ili nema dovoljno struje ili bi trebao s laptopa treba koristiti drugi kabel.

pozdrav

Ozi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.11.2009., 12:59   #3
Ico2005
Premium
Moj komp

Ico2005's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Vrlo vjerovatno je napajanje diska, ukoliko nema disk zasebno napajanje sa adapterom (nisi to naveo, to je dosta bitno). Nađi drugi kabel, što kraći i što deblji. Ili pronađi tzv. "Y" kabel, s jedne strane 1 miniUSB a sa druge 2 normalna USB-a. Onda ti taj kabel vuče struju sa 2 USB-a na računalu i disk ima dovoljno snage da se pokrene. Ja imam WD passport 160 GB i isto sam imao problema sa napajanjem. Na mojoj ploči je max. snaga USB porta 500 mAh što je negdje i potrebno za pokretanje diska. Ak ti je malo slabije napajanje na USB-u teško će ga zavrtit. Riješio sam problem sa HUB-om na kojem su 4 USB-a i taj hub ima svoje napajanje, ima zaseban adapret i ne ovisi o struji sa matične. Platio sam ga 175 kn, marke je Logitech. I moji problemi su riješeni...
Ico2005 je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2009., 13:51   #4
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Takodjer mislim da je problem u napajanju diska. Ali onda se sjetim da vecina 3,5" ima svoje zasebno napajanje...Pa onda noxus navedi jel ima tvoj disk zasebno napajanje ili se napaja preko USB-a....pa da znamo do cega je

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2009., 21:02   #5
noxus
Registered User
Moj komp

da HDD ima svoj vlastiti adapter za napajanje,tako da nije problem u napajanju,jedostavno nece da ga prepozna,imam Windows XP pro sp3,imo sam sp2 do sinoc a onda sam probo instalirat sp3 ali nikakve koristi

Zadnje izmijenjeno od: noxus. 15.11.2009. u 16:16.
Staro 15.11.2009., 22:06   #6
krko
Registered User

Datum registracije: Sep 2009
I ja imam sličan problem.
Imam externi hard disk Prestigio, 1tb, i do jučer mi je radio normalno. Od jučer ne radi. Kad ga priključim na laptop ne desi se ništa, ne izbaci nikakvu poruku, i uopće ga nema nigdje. Lampica na disku svjetli i osjetim da disk radi, ali ne mogu mu pristupiti nikako.
Ako ne mogu ništa, da li mogu nekako doći do podataka sa diska.
Hvala

Zaboravih reći da sam probao u još 5 računala i ne radi niti u jednom.
Nema zasebno napajanje nego se napaja preko USB-a.Probao sam na svim mogućim USB-ovima koje imam i na računalu i na laptopu i nigdje ništa-.
krko je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2009., 00:38   #7
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
getdataback meni riješio da sam došao do podataka....
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2009., 08:42   #8
noxus
Registered User
Moj komp

Ni meni neizbacuje nikakvu poruku,jedino kad sam mijenjao usb-ove pisalo mi je da disk nije pravilno instaliran i da mozda nece raditi kako treba a meni neradi nikako,lampica svijetli i kad se spoji ja cujem na laptopu da se spojio ali nema ga nigdje i necujem ga kako radi....
Staro 17.11.2009., 22:27   #9
noxus
Registered User
Moj komp

Pa zar nitko nema nikavu ideju sta mu je??????Dali je do laptopa ili je do diska????
Staro 17.11.2009., 22:36   #10
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Idi u Computer Management/Disk Managment pa pogledaj da li se hard vidi.

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.11.2009., 00:56   #11
noxus
Registered User
Moj komp

nevidi se nigdje,a kad pogledam u Device Manageru, samo pri dnu stoji USB device sa upitnikom sa strane,u diskovima ga nema,nigdje ga nema,kad spojim USB kabel na laptop cujem zvuk ,vise kao 3 klika,znaci prikopcao se ali necujem niti osjetim da disk radi niti se pomice i nigdje ga nemhu naci,probavo sam mijenjati usb i svaki put mi pise disk nije pravilno instaliran i mozda nece ispravno radit i onda mi se otvori wizard za instalaciju i trazi cd ili nest tako

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 18.11.2009. u 02:02.
Staro 20.11.2009., 18:26   #12
noxus
Registered User
Moj komp

moze lock,rijeseno!!vratio sam ga i ispotsvilo se da je neispravan i uzeo sam drugi i taj radi kao švicarska urica
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno