|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Spajanje ventilatora za HDD i povećanje napona
zanima me da li se ovaj ventilator za hdd: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.909.136 moze spojiti na 12V, tocnije na ovo (crni nastavak): http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.912.089 malo mi se sporo vrti kad ga spojim 5V (bijeli nastavak), a ne znam jel se smije spojiti na 12V, da ne bi bilo da se nesto desi, posto su ti ventilatori ipak direktno ispod hardove elektronike ![]() hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Radit će. Ali, zašto stavljaš vent (alo, 74kn!) za elektroniku diskova? Nije li jednostavnije staviti obični vent (120/92/80mm) u kućište ispred ventova da ih sve hladi? btw, diskovi mogu raditi i na 7V pa ćeš imati manju buku nego na 12V, a bolje hlađenje nego na 5V. Kako? Spoji žutu (12V) i crvenu (5V) žicu na vent (12-5=7V).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() hardovi su mi razdvojeni po kucištu, ali i da su na hrpi, ventilator koji puse od napprijed ne moze biti toliko ucinkovit ko onaj koji puse od dolje po elektronici (odnosno cijeloj povrsini).. a cak i da postoji dovoljno veliki vent od ruba do ruba harda (a morao bi biti tocno) da ga stavim od ispod, opet bi trebao naci nacin kako da ga pricvrstim... tako da mi se neda previse zajebavat s tim, ovo fino stavim od dolje i tako je tanak da ga skoro i ne primjecujem... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Od tih ventilatora više štete nego koristi. Ili stavi neki ventilator na prednju stranicu kućišta, u visini diskova, ili tuneliraj kućište ili nemoj stavljati ništa.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|