Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.11.2009., 20:44   #1
VistaMan
Premium

Datum registracije: Oct 2006
Angry Komp nestabilan nakon instalacije Windowsa 7 na drugom kompu

Pozdrav ekipo , imam jedan veliki problem.
Naime kako frendu servisiram PC došao je on na ideju da si "kupi" sedmicu i da mu ja to instaliram.Ne znam kako me je nagovorio ali dao mi je njegov HDD da mu ja to instaliram preko svojeg PC-a (znam , di mi je bila pamet) i niš ja to instaliram i vratim mu HDD i opet zove on mene da mu ne nalazi HDD i ja dolazim do njega i kaj vidim : HDD nije ukopčan na napajanje . Ništa ja te žice sve pospojim i upalim komp i ono Windowsi se bootaju rade , Ispisuju mi neku listu Device-ova koje se mogu korisitit i one koje se mogu koristiti i koje se mogu koristit uz restart.I onda odjedanput se komp ugasi i komp radi ali nema slike na ekranu ali ventilatori i sve se vrti.Ništa mi mislili da je to posljedica nove okoline Windowsa (sa moga na frendov komp) ... I ništa opet palimo imamo probleme sa tipkovnicom malo prima malo ne , ali to zanemarimo i opet se počne gasiti slika ali sve ostalo se vrti i dalje i svaki put nije bio duže od minute - dve da normalno radi osim prvog puta.

Konfiguracija : Q6600 , 8800GT , 4GB RAM , Nvidia 8800GT S1 i 12 CM ventilator , Gigabyte P35-DS3 2.1 REV. WINDOWS ULTIMATE 7 64 BITA.

Naime sve bi to bilo uredu jer sam pomislio da je došlo do konflikta pošto je nova okolina HDDu i Windowsima pa će se to reinstalacijom rješili ili da je problem što sam instalirao neke 32 bitne programe na 64 bitni Windows. Ali ne , sada me frend zove da se i tijekom instalacije restarta...tj gasi :S . Ja mislim da je problem U onim Power i Restart žicama koje idu od guma do matične , da ih slučajno nisam krivo okrenuo + na - ili obrnuto makar sam kada se komp upalio izvukao te žice i opet se restarta.Restartao sam BIOS i onda se pri paljenju javio neki Error sa CMOSOM ....

Ne znam ljudi pomagajte , frendu je hitno sutra za posao , HVALA VAM UNAPRIJED !!!
VistaMan je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2009., 21:15   #2
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
formatiraj sve i stavi mu xp.

posto mu treba hitno sutra za posao neka pozove servisera nekoga da mu to napravi 100kn/h je prosjecna satnica servisera

neznam sta bi drugo pametno mogao reci na ovu "pricu"

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.11.2009., 21:19   #3
sina xx3
Premium
Moj komp

sina xx3's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Evo krenimo redom.
1.Sve ovo baš ti i nije trebalo zar ne?
2.Nakon restarta biosa naravno da imaš "nekakav" error pošto nisi podesio u biosu HDD kao "first boot device",a iz svega do sada navedenog najbolje je napraviti sljedeće:
3.Znači: clear cmos...paljenje...delete i ulazak te podešavanje biosa (first boot device cd/rw,boot other device...enebled)...save...ubaciš dvd sa Windows 7 u dvd/rw...instalacija Windowsa...restart po završetku instalacije i ......gotovo....mora raditi,...poz. i sretno.
sina xx3 je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2009., 22:31   #4
VistaMan
Premium

Znam znam zaj*** sam se na veliko , hvala vam na prijedlozima.

sve smo to napravili ali opet se gasi , gdje bi bio problem u hardveru ?

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 15.11.2009. u 00:39. Razlog: spajanje postova
Staro 09.11.2009., 23:26   #5
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor VistaMan Pregled postova
Konfiguracija : Q6600 , 8800GT , 4GB RAM , Nvidia 8800GT S1 i 12 CM ventilator , Gigabyte P35-DS3 2.1 REV. WINDOWS ULTIMATE 7 64 BITA.
vjerovatno tipfeler, ali moram pitati: ovo je 1x8800GT ili 2x8800GT?
i nisi naveo koje je napajanje u pitanju. svakako napisi, moguce da je do njega.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2009., 11:52   #6
VistaMan
Premium

A da sry znao sam da sam nešto zaboravio , samo je jedna grafa sa S1 acelero hladnjakom , a napajanje je Chiftecovo 550 W
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno