|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
Resetiranje i Blue Screen Of Death bez razloga
Onaj koji skuži što je s mojim kompom je najveći KRALJ, FARAON i CAR u povijesti kompova... Ja već 2 mjeseca ispitujem ljude, vozim na servise, ali ništa ne pomaže. Dakle kupio sam komp prije 4 mjeseca. Nakon 2 mjeseca počeo se resetirat, brejkat, pojavi se Blue screen od Death i NITKO nemre skužit što mu je... Probao sam 3 vrste Windowsa (vista 64bit, 7enterprise 64 bit, 7ultimate 64bit). Svaki put ručno sam stavljao najnovije drivere sa official stranica i updateo windows. Komp se resetira u svakakvim vrstama aplikacija, čak nekad i prije nego što se login-am. Neki dan sam stavio taj windows 7ultimate i imam na kompu: warcraft3, garenu, office 2007, msn, utorrent, winrar, daemon tools (najnoviji). Komp se resetira i ako su svi ti programi ugašeni, ali kad je pod naporom malo češće. Od periferije imam miša (mx518), neku logitech tipkovnicu, samsung syncmaster 930BF monitor, i zvučnike. Ništa drugo nije spojeno. Odneso sam komp na servis i nakon testiranja, javili su mi da mi je hardware u potpunosti dobar. Testirali su svaku komponentu po 24h na windows vista 64bit. Probao sam i doma burnin i memory testove i nije se na njima ni jednom srušio. Obično se sruši kad sam spojen na internet, a probao sam se spajat sa 2 različita usb adaptera i sa mrežnom karticom. Probao sam doma promjenit utičnicu. Ostali kompovi i uređaji normalno doma rade. (Pa mislim da nije problem u struji). Konfiguracija: CPU INTEL Core2Duo E8200 BOX, s. 775, 2.66GHz, 6MB c., FSB 1333MHz, 64 bit, DualCore MBO ASUS P5Q PRO, iP45/ICH10R, DDR2, zvuk, S-ATA, G-LAN, PCI-E, FW, s. 775 2 puta po RAM PC-8500, 2 GB, KINGMAX, DDR2 1066 MHz VGA PCI-E XFX GeForce GTS 250, 738MHz, 512MB DDR3, DVI, HDTV Napajanje 400W, CORSAIR CX Series CMPSU-400CXEU, ATX2 v2.2, 120mm vent. HDD 1000.0 GB SAMSUNG SpinPoint F1, SATA, 32MB cache, 7200 okr./min, za desktop EDIT: Evo slike zadnja 2 BsoDa ![]() ![]() Hvala svakom ko da bilo kakav savjet! Zadnje izmijenjeno od: Nak. 05.11.2009. u 21:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Ništa drugo nego budi sam svoj majstor, tko zna što su ovi u servisu i koliko testirali (o kojem se servisu radi uopće?). Hiren's boot cd si skini, bootaj iz biosa i testiraj na errore RAM memtestom (bar 2 passa) i disk Samsungovim tvorničkim toolom (za 1 terabajt će to malo potrajati ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Ako jos uvijek nisi nasao uzrok resetiranja predlazem vadjenje konfe iz kucista i spajanje na stolu. Znaci samo najosnovniji dijelovi: MBO, CPU, 1 plocica RAM-a, VGA i mis. Sve ostalo naknadno ubacujes na konfu i metodom eliminacije dolazis do zakljucka u cemu je problem. BTW na ovaj nacin ces skuzit i da li mozda imas kratki spoje negdje na caseu ili na konektorima za ventove (sto se zna dogoditi).
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Jel ti radi u safe modu? Ako radi probaj ovo dole tj analizirati dump filove. http://forums.majorgeeks.com/showthread.php?t=35246
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Sve u našem svemiru ima razloge, tako i tvoj problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
nego kaži ti meni je tebi normalno rade 32bitne distribucije OS-a? sumnajm da ti baš treba svih 4gb rama...nadograđivati nećeš [makar ne samoinicijativno pošto ti je kućište zatvoreno] pa eto provaj se usrećiti s 32bitnom distirbucijom windowsa 7 recimo |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
Imam isti problem. mislio sam da je do maticne, odnio na servis, stvarno je bila faulty. Tako da su mi je zamijenili u roku dan. SLozio nanovo cijeli komp ali i dalje problemi. Obicno javlja "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL". Svi dijelovi kompa testirani, od rama do hardova, vadeni dijelovi koji netrebaju. Jedan dan radi normalno cijeli dan, drugi dan se reseta nakon 10min rada. Probao Vistu 64bit, i Win7 Ultimate, driveri svi provjereni i promijenjeni, bios updejtan... Jedino mi je jos ostalo da chekiram minidump file-ove, ali neznam sta da trazim unutra, pa sad cekam frenda koji radi Kao sistem inžinjer da baci oko.
![]() |
#12 |
Registered User
|
Nisam probavo jer imam 4Gb RAMa |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|