|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
VNC i Remote desktop problem sa spajanjem van LANa
Pozdrav, imam jedan problemcic koji me cijeli dan zivcira. Doslo je vrijeme da moj torrent stroj upgradeam za par funkcija i u tom upgradeu naletio sam na problem. Cilj je ovaj, dozvoliti login preko VNCa ili RDCa na taj stroj s bilo kojeg stroja spojenog na net. Komp je Windows xp sp3 sa Comodo Internet Security i CopSSH instaliranima. Softver se vrti na ovom hardveru: Gigabyte G31M-ES2C ploca, Celeron 420 Conroe proc, 2gb rama u dual channel i D-Link EG1032 Gigabit adapter. Spojen je preko DLink 1005D gigabit switcha na Amisov Speedtouch 780WL. Unutar LANa sve funkcionira besprijekorno i VNC i RDC i to spajanje koristeci SSH tunneling kroz Putty ili bez njega. Problem nastaje kad se zelim spojiti s interneta. Svi pokusaji spajanja zavrsavaju neuspjehom. Putty javlja connection timed out, a VNC i RDC se ne zele spojiti. Svi pokusaji spajanja izvan LANa su obavljeni s laptopa preko vip mobile interneta. Test porta 22 na canyouseeme.org zavrsava neuspjehom u dvije varijante: 1. Samo prvi put kad se testira s tog stroja javlja - Connection refused 2. U svim sljedecim navratima javlja - Connection timed out Portforward.com downloadable port checker uvijek javlja: port nije otvoren ili je unreachable Stvari pokusane do sada: 1. Naravno portforward: U Comodu i Speedtouchu postavljena sva pravila i za aplikacije i za port 22 - nista 2. Fleksibilnija pravila u Comodu, tipa allow all connections i global rule allow na port 22 - nista 3. Probano namjestiti unstealth portova na connection by connection basis preko Comodo stealth port wizarda - nista 4. Ugaseni i Comodo i Speedtouch firewall - nista Plus jos X pokusaja kojih se nemogu sjetiti. Windows Accoutn kojim se pokusavam spojiti je Admin account i ima namjestene sve potrebne permissione Sad zezaju me ili: 1. Amis stealtha moje portove kod sebe 2. Comodo i ja se ne razumijemo nikako i on radi i kad je ugasen (cak i Win security Centar javlja da je ugasen) 3. Router i switch se ne vole? Please help! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Zašto forsirati port 22? Na vanjskom routeru podesi port forwarding sa porta npr. 33333 na port 22 u unutrašnjoj mreži. Vjerojatno ti provider blokira sve portove ispod 1024. Izaberi neki port u dosta visokom rasponu (max 65535) i njega koristi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Na poslu nemogu izaci sa nestandardnih portova, a htio bi kontrolirati pc i sa posla posto dosta vremena provodim tamo Mislio sam da me Amis zeza s tim, iako ostaje pitanje zasto onda ne funkcionira 3389 za RDC, doduse neznam u kojem rasponu oni stelathaju portove. I za 3389 sam pokusao namjestiti sve kao i za 22, bez uspjeha. Probat cu s tvojim savjetom i napravit translation s nekog xxxxx na 22 da mogu koristiti bar preko mobile interneta. Zaboravih spomenuti da sam probao i utorrent webui na portu 8080 i takodjer ne radi. Ugl, THX na savjetu, probat cu danas kad dodjem s posla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
the letter
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Makar ako fw u firmi radi stateful packet inspection, ništa od porta 80... Anyway, jesi probao Microsoft Live Mesh. Mislim da bi ti on trebao raditi bez problema i bez postavljanja ikakvih port forwardera jer agent instaliran na komp inicira konekciju. Ja sam ga testirao i uspješno sam se spojio iz firme na komp doma bez ikakvih petljanja po firminom FW-u.
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Davno dok sam nesto slicno slagao na t-comu su imali svega par portova kod sebe, izgleda a su se upgradeali. Moram pogledati gdje mi je login od amisa nikad ga nisam koristio ![]() Nije greda, ako je Amis kriv i zaobidjem ga mogao bi nazicat sysadmina da mi pusti moj workstation kroz firewall ![]() Mesh izgleda zanimljivo, to mogu ala teamviewer iz browsera se spojiti na stroj kuci? Jer naravno nemam admin prava za instalaciju iceg u firmi. P.S: double ides mozda na prezentaciju Win7 u Palacu preporod u cetvrtak? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
the letter
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Nisam dobio pozivnicu. ![]() Ako ideš, vjerojatno ćeš dobiti besplatni Win7 Ultimate ![]() Tako je bilo sa Vistom...
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Rijesio sam problem preko xxxxx portova, a teska srca odlucio sam s posla spajati se preko Mesha ili Teamviewera. THX Doublev na pointerima. P.S. Doublev, tvoj post o dijeljenju Viste je i bilo ono sto me natjeralo da potrazim upad na prezentaciju Win7. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
the letter
|
Drago mi je da je pomoglo ![]()
|
|
Oglas
|