|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2009
|
![]() Imam ovu matičnu i zanima me koliko mogu MAXIMALNO GB staviti u svaki slot.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
A gdje to piše???Čitao sam od početka do kraja piše MAXIMALNO za SVE utore a mene zanima KOLIKO SMIJE U JEDAN IĆI |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
-------
|
Imaš ploču i imaš priručnik od ploče, e u priručniku piše. Ili skineš taj priručnik s ove službene stranice. Makar imaš na netu i specifikacije čipseta, pa još lakše saznaš kolki je kapacitet (vrlo vjerojatno 1GB ili 2GB) po DIMM-u. Sve u svemu, temu si otvoril totalno nepotrebno, jer si sve mogel saznati sam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Mislim da si krivom podforumu, ali dobro. Ak je to ta ploča onda 4Gb po slotu. EDIT: Malo mi je spor net pa nisam videl odgovor od kolege. Evo tu piše. Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Piše ovo: Max.capacity:4GB (see Caution 7) CAUTION 7 Due to the chipset limitation ,the actual memory size may be less then 4GB for then reservation for system usage under (Dalje su nabrojani Windowsi) EDIT:Sam dobro skuzil,u svaki slot moze po 4GB??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#8 |
-------
|
No kaj ti nije jasno? 4GB je maksimalno kaj moreš staviti na ploču, a na tebi je da tih 4GB rasporediš po DIMM-ovima kak te volja. Kak sam rekel, vrlo vjerojatno je kapacitet po DIMM-u 1 ili 2GB. Ovo kaj si izvlekel sa stranice se odnosi na integriranu grafičku karticu koja koristi sistemsku memoriju. Tak da kad ugradiš 4GB memorije, ne budeš imal sva 4GB na raspolaganju, nego 3.5GB, 3.75GB i tome slično. Ovisi kak u BIOS-u složiš postavke za integriranu grafičku karticu. Kako da ne. To je maksimalni kapacitet koji podržava ploča i da ti u sve DIMM-ove staviš 4GB module, imal bi 16GB memorije, a ploča to ne podržava. Sve si krivo skužil, a bome i ovo zamaranje oko toga kolki je maksimalni kapacitet po DIMM-u ti je isto tak nepotreban. Kupi ili 1GB ili 2GB module, pa kombiniraj do 4GB (ako ti tolko opće i treba) i to je to. Moreš i 512MB, ako najdeš neke starije, ali više od 4GB ne budeš na tu ploču složil, jer čipset ne podržava više. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Hvala |
![]() |
![]() |
|
|