|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
NE KUPUJTE ORGINALE; iliti CD (DVD) za laptop i njegova univerzalnost
Evo imao sam pred par dana problem sa CD-om za IBM Thinkpad (vjerojatno su neki primjetili i da tražim jedan na tržnici....) Dakle da podjelim svoje iskustvo s ostalima..... Kako je Laptop od mog šogora i on bez njega nemre.... (a CD riknuo baš kad smo formatirali HDD i htjeli upucat nove Win pa je laptop sad mrtav skroz na skroz) ošo moj šogi kupit negdije taj famozni CD za IBM..... Šeću njega trgovci od HGšrota, do Infošljame i Wcmila i i svaki prodavać tvrdi da to treba orginal jer kao ono ne pašu konektori i ta sranja i gleda šogi i fakat skroz neki drugi konektori... (a novi za IBM je 100E).... I puko šogi nigdje nema za IBM - nego ono - možete ostavit kod nas u servisu pa ćemo mi to kroz par dana.... Al neda šogi Lap iz ruke (štajaznam možda ima Seve 2 na hardu, pa se boji da mu ne popale....) nego on glavom kroz zid i kupi CDRW/DVD od zamzunga - ma jebeš kaj konektori ne pašu, valjda postoji neki adapter - misli... i iskrca oko 480-500kn ![]() Nebudi lud sjedi on doma i gleda kaj je kupil... stari CD i ovaj novi sve vrlo slično samo kaj su konektori na drugom mjestu i drukčije zgledaju... i stari CD kao ima neku plastiku koja drži taj drukčiji konektor.... Ma ko ga šiša veli šogi, uzme šraufenciger i odšarafi tu plastiku... Kad ispadne plastika, a ono ispod nje drugi konektor isti kao onaj na zamzungu i sve paše 100 %.... ![]() Šogiju srce zaigralo!!!! Zašarafi on taj konektor (koji je dakle IBM-ov prilagodnik na univerzalni konektor od bilo kojeg proizvođaća) gurne u Lap, resetira BIOS i gle čuda... zamzung proradi kao da mu je ovaj Lap majčica rođena..... Naravoučenje za one koji to kao ja nisu znali: ne kupujte orginalne CD/DVD romove za Laptope od naših "vrlih" zastupnika, jer plaćate skuplje - a stvar je univerzalna!!!! ![]() ![]() PS. I može jedan prijedlog za moderatore... Da li bi bilo dobro otvoriti neki podforum tipa "TIP's and TRICK's" pa na jedno mjesto skupit neke univerzalne fore (ako što je recimo bila i ona da SDRAM PC 100 memorija od MAC-a i PC NEMA RAZLIKE - osim naravno u cijeni!!!!!) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
No, vidiš: paljevina na svim stranama ! A prijedlog: Superishka !!!! bokac svima, ma gdje bili |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
kupiš si onaj IBMov multiburner kaj se spaja na 2 usb porta i miran si. em je stvar bolesna, em izgleda hebeno. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|