Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.01.2005., 21:03   #1
knezigor
Premium

knezigor's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
NE KUPUJTE ORGINALE; iliti CD (DVD) za laptop i njegova univerzalnost

Evo imao sam pred par dana problem sa CD-om za IBM Thinkpad (vjerojatno su neki primjetili i da tražim jedan na tržnici....)
Dakle da podjelim svoje iskustvo s ostalima.....
Kako je Laptop od mog šogora i on bez njega nemre.... (a CD riknuo baš kad smo formatirali HDD i htjeli upucat nove Win pa je laptop sad mrtav skroz na skroz) ošo moj šogi kupit negdije taj famozni CD za IBM.....
Šeću njega trgovci od HGšrota, do Infošljame i Wcmila i i svaki prodavać tvrdi da to treba orginal jer kao ono ne pašu konektori i ta sranja i gleda šogi i fakat skroz neki drugi konektori... (a novi za IBM je 100E).... I puko šogi nigdje nema za IBM - nego ono - možete ostavit kod nas u servisu pa ćemo mi to kroz par dana....
Al neda šogi Lap iz ruke (štajaznam možda ima Seve 2 na hardu, pa se boji da mu ne popale....) nego on glavom kroz zid i kupi CDRW/DVD od zamzunga - ma jebeš kaj konektori ne pašu, valjda postoji neki adapter - misli... i iskrca oko 480-500kn
Nebudi lud sjedi on doma i gleda kaj je kupil... stari CD i ovaj novi sve vrlo slično samo kaj su konektori na drugom mjestu i drukčije zgledaju... i stari CD kao ima neku plastiku koja drži taj drukčiji konektor....
Ma ko ga šiša veli šogi, uzme šraufenciger i odšarafi tu plastiku...
Kad ispadne plastika, a ono ispod nje drugi konektor isti kao onaj na zamzungu i sve paše 100 %....
Šogiju srce zaigralo!!!! Zašarafi on taj konektor (koji je dakle IBM-ov prilagodnik na univerzalni konektor od bilo kojeg proizvođaća) gurne u Lap, resetira BIOS i gle čuda... zamzung proradi kao da mu je ovaj Lap majčica rođena.....

Naravoučenje za one koji to kao ja nisu znali: ne kupujte orginalne CD/DVD romove za Laptope od naših "vrlih" zastupnika, jer plaćate skuplje - a stvar je univerzalna!!!!

PS. I može jedan prijedlog za moderatore... Da li bi bilo dobro otvoriti neki podforum tipa "TIP's and TRICK's" pa na jedno mjesto skupit neke univerzalne fore (ako što je recimo bila i ona da SDRAM PC 100 memorija od MAC-a i PC NEMA RAZLIKE - osim naravno u cijeni!!!!!)
knezigor je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2005., 21:38   #2
Dechec
Premium

Dechec's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
No, vidiš: paljevina na svim stranama !

A prijedlog: Superishka !!!!

bokac svima, ma gdje bili
Dechec je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.01.2005., 22:23   #3
Cataphract
Premium
Moj komp

Cataphract's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
kupiš si onaj IBMov multiburner kaj se spaja na 2 usb porta i miran si. em je stvar bolesna, em izgleda hebeno.
Cataphract je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno