|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Internet preko Linksysa
Trebam pomoc oko konfiguriranja mog linksysa za djeljenje interneta. Internet je kabelski 128/64 i za tu brzinu pise da nema staticnu IP adresu. Problem je u tome sto ne znam koji tip konekcije trebam odabrati i koji mi je Host name i Domain name! Gdje da to vidim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
koji je to linksys? btw daj nabaci neki screenshot web interfacea za konfiguriranje neta. na mom SMCu imaš izbor Cable, PPPoE, FixIp itd.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
WRT54GS Zadnje izmijenjeno od: intruder606. 13.08.2007. u 23:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
JOS JEDNA Zadnje izmijenjeno od: intruder606. 13.08.2007. u 23:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
vrlo vjerojatno je rijec o PPPoE vezi... znaci u konfiguracijskom sucelju od linksysa odaberes PPPoE ubacis svoj username i pass... odes na karticu status (posljednja u nizu...) i tamo stisnes connect... et voila... linksys je spojen na net... naravno preduvjet ti je da taj svoj kabelski modem spojis na WAN port na routeru... dalje ti DHCP dodijeljuje IPjeve ili podesis static adrese... svejedno... takodjer nema veze jesi zicano ili bezicno spojen na router... za svaki slucaj pogledaj postavke samog modema prije raspajanja... a sto se tice dinamicke adrese, ne beri brigu.... to ti samo provider hoce reci da ti je kod svakog spajanja IP razlicit... ako ti je bitno da se uvijek moze do tebe Linksys ti nudi DMZ iliti besplatnu uslugu pretvaranja dinamicke adrese u "staticku"... na nacin da registriras free account i svaki put kad ti se IP promijeni linksys sam posalje podatke s novim IPjem na taj account i tebi je adresa tipa nesto.dyndns.org uvijek... there... nadam se da je od pomoci... raspisah se... ![]()
![]() |
#6 |
Premium
|
Koji username i koji password? Od xneta se ne dobije username i password! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
onda je stvar even more simple... postoje 2 slucaja... : 1. imas USB kabelski "modem"... i kod instalacije ti on napravi novu "lan" vezu... ako si slijedio ove upute tamo ti pise da disableas postojecu mreznu karticu... a ti nemoj to napraviti nego napravi bridge izmedju te dvije veze... i onda povuci kabel od kartice do WAN porta na linksysu... u kojem ostavi DHCP postavke... i stvar bi trebala raditi... 2. imas LAN kabelski modem ... spoji ga direktno na linksysov wan port i ostavi dhcp... a racunalo spoji u jedan od lan portova... prouci i RAK-ov guide o umrezavanju racunala.. ima interesantnih stvari...
![]() |
#8 |
Premium
|
Imam LAN modem i spojen je direktno s routerom! Jel trebam upisivat host name i domain name da bi mi radilo? Ako netko ima kabelski net neka mi kaze pokoju o host i domain name-u! Zasto mi radi ping s jednog kompa, a s drugog ne? Zadnje izmijenjeno od: intruder606. 19.01.2005. u 13:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ako je netko konfigurirao wireless kabelski internet molio bih da se javi i da mi savjete. Hvala |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|