|
![]() |
#1 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
Mjenjanje paste na laptopu ; DIY konektor punjača za laptop
1) Mjenjanje paste na laptopu - Rastavio sam laptop zbog tehničkih problema [pogledati pod 2)] i sad sam vas htio pitati bi li bilo pametno mijenjati pastu na cooleru ili samo da vratim ovu natrag...inače na procesoru i cooleru je baš pasta a na ovom "hladnjaku" od grafičke [i matične pretpostavljam] je kao neka dvostrana spužva...neznam kako bi objasnio.Trenutno mi sve stoji u antistatičkoj vrećici o0krenuto prema dolje da nebi slučajno prašina pala ili neznam što...naravno nije dirano prstima ni ništa nego sam rastavljeno ![]() 2) DIY konektor punjača za laptop - Prijatelju mi nije niti dva puna dana držao konektor koji je naručio s ebay-a [SLIKA], e sad sam vas htio pitati ima li uopće smisla da ja naručujem onda isti taj konektor i prelemim ga umjesto ovog ILI da jednostavno pokušam izvući dvije debele bakrene žice iz laptopa, jednu omotam oko "nastavka" [na slici ovaj manji bez igle] a drugu "uguram" u nastavak za adapter. Ako bi izvukao te dvije žice naravno onda bi nastavak jednostavno zalijepio sa duck power tapeom ili izolirkom za stražnju stranu laptopa i na nastavak prištekavao punjač. Nastavci : veći je naravno adapter a ovaj manji ide u laptop...tj manji je nastavak a veći je od adaptera kabel ![]() Pin s donje strane ![]() Pin s gornje strane ![]() informacije tj objašnjenja s punjača ![]() btw kao što možete primjetiti mom konektoru adaptera fali mala iglica koja ide sredinom konektora do ovog "razvaljenog" lema na matičnoj.Eh da i neznam kako mi je ovo oko lemova ispalo "ruzinavo" na slikama.u stvarnosti se to nevidi, ali izgleda da dobar macro čuda radi btw #2 pretpostavljam da znate zašto i kako je otišao pin ali ako neznate evo ga : problem kod većine modela lašptopa s ovakvim konektorom napajanja je bio u tome štoje adapter jednostavno prejako stiskao unutrašnji pin, a bilo je previše mjesta s vanjske strane adaptera i onda taj pin jednostavno pukne i naravno adapter ga "pojede" tj izvuče sa sobom vani. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|