|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
Laptop + internet?
Kupio sam neki dan laptop i sad me zanima sto mi je potrebno i kako mogu na net s njim. U kući imam i računalo i imam MAX ADSL FLAT. Sad me zanima da li ja moram sve novo za laptop imat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Nemoraš sve novo imati. Koji router imaš?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Laptop je nov? Uglavnom, 99% je da ima integriranu wireless karticu u sebi i na thompsona se možeš spojit bežično onda. Uđeš u thompsonov setup (192.168.1.1 ili koja već u browseru (IE, FF, Opera...) ovisi o ISP-u.) Home Network - Interfaces - klik na wlan - pa gore configure Na interface enabled - kvačica Allow multicast from Broadband Network: kvačica Broadcast Network Name: kvačica Allow New Devices: new stations are allowed automatically encription na disabled apply na laptopu uključit wireless i stisnut da pretraži mreže. Ime mreže piše u setupu za wireless (Network Name (SSID) ![]() Ako se uspješno spoji tamo pod wireless pod Encription kasnije dodati enkripciju po volji.
![]() |
#5 |
Registered User
|
Hvala. Kada utipkam 192.168.1.1 u internet preglednik otvori mi to za SPEEDTOUCH i trazi ime i lozinku. Gdje da to nađem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Otvorit network and sharing centar, kliknut na tu konekciju (vjerlojatno local area connection, ili wireless area connection), properties, maknut kvačicu sa "Internet Protocol Version 6 IPv6", kliknut na Internet protorol version 4 , properties: Use the following ip adress: 192.168.1.11 Subent mask: 255.255.255.0 Default gateway: 192.168.1.1 use the following dns adresses Primary dns: 208.67.220.220 Secundary dns: 208.67.222.222 ok, ok, close
![]() |
#9 |
Registered User
|
Nece i dalje, sve sam napravio kako ste rekli. No recimo kad stisnem status te konekcije pise ipv4 connectivity no internet acces i ipv6 connectivity no network acces. ido sam na troubleshot i pise mi:dhcp is not enabled for wireless network connection. i kad otvorim network and sharing center imam kao sličice: laptop crta do speedtoucha i onda crta prema internetu na kojoj je x, kao ne može. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
hmmm win+r ili run u tražilicu od windowsa run i upisat services.msc naći DHCP Client i desni klik pa properties -> startup type: automatic i kliknut start
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nebih rekao da je DHCP Client na lapu blem, spaja se sa routerom. Prije napravi: - neka napravi save postavki routera + reboot - u mrežnim postavkama bežične umjesto gore predloženih stavi Primary dns: 195.29.166.116 Secundary dns: 208.67.222.222 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
sad mi je taj dchp problem fixed pise, ali i dalje nece na net i na local area connection mi pise unplugged ako vam to ista znaci ali wireless network connection je connected |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
i da, na ruteri mi treperi crveno svijetlo pokraj wlana, dok su ostala zelena? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa ako si spojen sa wireless - om lapa na router onda je logično da piše "wireless network connection je connected". "crveno svijetlo za wlan" označava da ti je trenutno isključena zaštita tj. bez enkripcije, za sada ostavi tako dok drugo rješiš. Kasnije ćeš stavit zaštitu. Pročitaj upute, trebao si ih dobit ili na T-Kom net. Koji je OS na lapu, Vista ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
windows 7. jel imas mozda msn da mi das da mi lakse objasnis kao nije problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
jel zna itko ![]() |
![]() |
![]() |
|
|