|
![]() |
#1 |
HW&WLAN expert
Datum registracije: Mar 2003
|
Problem sa siemensom 515dsl
evo ovako imam jedan problem vezano uz ovaj router i d-link 2000 ap rev b2,naime radi se o tome da se ap 2000 uredno spoji na siemens u client modu ali se nakon nekoliko sekundi disconnecta pa se opet spoji,prometa nema a antena baca sasvim dobar signal(isprobano s dlink 624) na koji se ap 2000 spaja odmah i nema problema u prometu koji štoviše ide i do 1,5 MB po sekundi probao sam više kombinacija firmware-a i ništa se nije dogodilo čak se u nekim kombinacijama niti ne spaja
![]() |
#2 |
do you speak it?
|
"ljubljeni" dlink vs broadcom chip (siemens) meni nije radilo kako treba... sta da ti kazem, baci tog dlinka u smece, kupi linksys-a i zaboravi na probleme... recimo linksyswrt54g ima WDS mode koji ima i SE515 sa zadnjim firmware-om oba APa imaju isti broadcom chip koji je vrlo dobar |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
do you speak it?
|
nece raditi kao client. nego preko WDSa (wireless distribution system) znaci neka vrsta wireless bridga... ali ce raditi jako dobro (vjerojatno bolje nego obicni client mode) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
HW&WLAN expert
|
i to bi trebalo raditi kao client mode ili bolje evo situacija je ovakva:Siemens bi bio na mjestu ap-a na udaljenosti nekih cca 300 sa usmjerenom antenom prema linksys-u koji je opet povezan prema siemensu usmjerenom antenom ako sam dobro shvatio BTW koji konektor za vanjsku antenu koristi linksys hvala na odgovoru masterx
![]() |
#7 |
do you speak it?
|
nisam probao spojiti 2 siemensa, ali buduci da imaju WDS moralo bi raditi... problem je u tome sto siemens nema konektor za vanjsku antenu pa ces morati rastaviti siemensa (gubis garanciju) i nalemiti konektor za vanjsku antenu (ako kazes da je cca 300 metara) dok linksys wrt54g ima 2 konektora za vanjsku antenu, RPTNC MALE (treba ti RPTNC female - zenski) konektor na jednoj strani pigtaila a na drugoj, vjerojatno Nmale za antenu... meni WDS radi bolje nego client mode... zadnji firmware za SE515 http://communications.siemens.com/cd...%253A0,00.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
HW&WLAN expert
|
hvala na odgovoru,a što se tiče vanjske antene to sam već sredio lemilicom (tko šljivi garanciju kad košta 99 kn) probat ću nabavit još jedan uređaj pa ih probat uparit
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|