|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2005
|
Laptop malo radi malo ne radi
Pozdrav Valjda sam na dobro mjesto postao...uglavnom problem je sljedeći. Imam laptop acer 5520G, star tono dvije godine. Ovih dana mi se pojavio problem...upalim ga, on se smrzne na onom "acer screenu" gdje mi nudi F2 za ulazak u bios. Zatim ga ugasim, upalim ponovno i tad samo stoji crni ekran, nakon par sekundi se kao ugasi i za sekundu se sam opet upali..i onda to krene ponavljati stalno dok ga ne išupam iz struje skroz ili izvadim bateriju. Pokušam li ga odmah upalit opet, ista stvar se deševa. Onda ga ostavim jedno dva sata i probam upalit, uglavnom onda uspije ući u windows. nekad opet nee ni tada, pojavi mi se blue screen sa jednom linijom koda..nešto kao STOP: 0x0000005C ... Usput, hard disk mi je pretrpan, od 250 gigi imam slobodno svega 5, od toga 2 gige na sistem disku...da li bi to mogao biti uzrok? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
humanware
Datum registracije: Mar 2009
|
probaj izvrtit memory test |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
probo sam bez baterije, ista stvar se dešava. a kolega što kaže da probam memory test odvrtit...jel postoji neki memory test iz windowsa da se može pokrenut...našo sam neke al trebaju se na cd stavit pa da kao boot disk rade...jer mi cd rom ne radi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Osobno sumnjam na matičnu,čest problem Acera. Pokušao bi svakako sa flešom BIOS-a novog, i provjerio bi RAM. Za početak. Makar nije pretjerano optimistično ni 2gb od 250 imati slobodno,pogotovo s aspekta virtualne memorije. Općenito smatram da bi na sistemskom disku bar 20% moralo biti slobodno,odnosno nekih 8gb na particiji od 40. Nemam baš bajna iskustva sa virtualnom, ne znam jel gore sa custom,system ili none. 2.5x količine RAM-a je preporučljivo,te da su upper i lower value jednaki. Svejedno bi krenuo od fleša novijeg BIOS-a i onda temeljito čišćenje kompa tj. reinstall OS-a. http://www.acer.co.uk/acer/service.d...CRC=3713735360 Našao sam ti BIOS,pronađi svoj lap i to je to za početak. Onda bi počistio hard. Zadnje izmijenjeno od: thedream. 19.10.2009. u 09:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
ok, hvala svima, pokušat ću pa javim jel ima uspjeha |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |