|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Oct 2009
|
MBO Matsonic MS9147C je crkla ili problem u CPU
Matična je stara 6 god proc isto evo konfiguracije: MB: matsonic MS9147C http://www.microbytes.it/Motherb/MS/ms9147c.htm CPU: pentium 4 1.8ghz stock hladnjak 1gb (2x512) rama DDR grafa: ati radeon 9550 Hdd 250gb IDE Kompjuter ej radio normalno sve i reko meni stariji brat da mu stavim win7.. skinuo sam 32bit wind i iso instalirati prije toga sam rastavio PC i stavio da je dvd citat master a cd rom slave jer je bilo obrnuto probo bootati sa cd i nije mi nis zelio prikazati kazem nista drugi dan i vratim kako je bilo master na cd a slave na dvd..restarto sam komp i odjednom nis ne prikazuje na ekranu niti bios ni nis i samo se cuje kako zeli ocitati disketu i napravi jedan bip i onda opet disketa jedan bip... odspojio sam flopy i onda je napravio 8 beppova pa cujes hard i opet 8.. gledo malo po netu i pise da moze biti do grafičke promijenio sam 4 grafičke nista primjetim da kada upalim da ventilator spojen na matičnu se uopce ne vrti.. Probam promijeniti napajanje isto se ne vrti... probo promijeniti.. Cupo sam bateriju od biosa opet nis na kraju sam da mu svoj kompjuter.. nakon 4 dana mene nes opere i idem aj probat pokrenuti opet nejgov komp kada ono se pokrene bios sve.. instaliram na novo win XP.. idem an internet skidam SP3 instaliram SP3.. i trazi da restartam komp odobrim i kada ono opet isto ne prikazuje bios ni nista... i opet oni bepovi.. e sada vas molim koji je vrag tom kompu ja mislim da je matična otisla ipak 6 godina dobro je sluzila.. a moze biti i nes drugo pa.. ako neko ima neku ideju cito sam da je jedan imo isti problem spoji kompjuter na stolu rastavljen ne u kucistu i da mu rad da vrati u kuciste i da mu ne radi isto tako mu ej bio samo crni ekran... Zadnje izmijenjeno od: Lacko123. 12.10.2009. u 00:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Imam vrlo sličan problem sa istom mbo ( MS9147C). Razmišljam da flasham bios. Znaš možda gdje se može skinuti ? Thx! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
probaj memoriju zamijeniti. za pocetak mozes probat samo sa jednim keksom, i odvrti memtest |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|