|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
UPS i potrošnja računala
Trebao bi pomoć u vezi UPS-a na kojeg mi je spojen PC. Kupio sam jedan UPS znači da mi održava PC no sve je dobro spojeno i radi ali jednostavno izgleda da je moj PC sam po sebi veliki potrošač. Možete li mi molim vas (jer se ja ne kužim) izračunati koliki je svekupuno potrošač samo kućište znači bez monitora, zvučnika i ostaloga - samo komponente, kuciste. Znači ovo su komponente unutar: MBO: Gigabyte EP35-DS3 CPU: QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600 GPU : Powercolor Radeon HD4870 HDD : Seagate 250GB 1ST3250410AS PSU: Chieftec 650W Recite ako vam treba još koja komponenta. I svakako mi recite kakav bi UPS trebao kupiti da bi održavao npr. monitor i računalo nekih 10 minuta? Ovaj UPS novi ne odrzi mozda PC 3-4 sekunde tek da se ventilatori upale. Specifikacije ovog UPS-a kojeg imam su: 650 VA i 390W. Marka: Belkin. Inače, ako se spoji stari PC i monitor radi bez problema a ako spojim samo ovu gore navedenu mašinu možda ga održi 3-4 sekunde kako sam već naveo. Hvala! |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Taj UPS bi trebao biti dovoljan za par minuta rada navedene konfiguracije, a sad zašto ne radi, ne znam, možda je baterija oslabila... Ovdje možeš izračunati koji UPS bi ti bio dobar: http://www.apc.com/tools/ups_selector/index.cfm
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Ja imam točno ovo: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=7710010 |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
A ništa, trebati ću jednostavno uzeti jači UPS i to je to. Hvala, može lock ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|