|
![]() |
#1 |
Rasvjetno tijelo
Datum registracije: Sep 2007
|
Gigabyte SATA portovi (JMicron) ne rade
dakle imam ep45 ds5 maticnu, koja ima 10 sata portova, 6 zutih (intel) i 4 ljubicasta (jmicron) e sad dakle zuti rade normalno i trenutno su spojeni na njih 2x przilica i 4 diska, sad bi triba na ove ljubicaste dignit esata bracket, jer sam u meduvremenu nabavija jos 2 diska i eksterno kuciste, al nikako ne uspjevam, cita sam po netu da masa ljudi ima problema s tim kontrolerima, al meni ne pomaze nista od toga sta su oni pisali, pa sam dosa tu pitat jel ima ko kakvu ideju? btw mbo je flashana na zadnji bios, f12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa provjeri opcije u BIOS - u za taj drugi kontroler (uključivanje, mod rada, . . .), u winsima (koji ?) detektiran i instaliran odgovarajući drajver ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Rasvjetno tijelo
Datum registracije: Sep 2007
|
proceslja bios uzduz i poprijeko, pokusa cak i kombinacije nekih opcija al nista mi nije krenilo za rukom, s win drajverima se nisam ni igra, jer sam pokusava to osposobit u biosima, al eto bez srice... nada sam se da je neko mozda ima isti problem, al je nasa rjesenje pa da ce bit voljan podijelit sa mnom jer koliko sma uvatija po netu to je opcenito problem s tim gsata kontrolerom, al uglavnom nedostaje tocna informacija kako su ga ljudi natirali da radi :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Valjda je problem Smart Backup Function? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Taj JMicron kontroler Gigabyte u BIOS-u obično naziva Onboard SATA/IDE Controller i on bi trebao biti na Enabled. Budući da ćeš ga koristiti za eSATA bracket, preporučam AHCI mod. U tom slučaju će ti trebati driveri koje možeš skinuti sa CD-a ili službenih stranica.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|