|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Smrzne mi se komp
dakle, najcecse pri snimanju s tv kartice ili gledanju u vmplayeru ali znalo se dogodit i pri srfanju netom jednostavno nakon nekog vremena komp se smrzne i ne pomaze nista osim reseta. probao sam sa reintalacijom drivera od tv kartice, graficke, ffdshow-a. pokusao ponovno instalirat vistu, smrznuo se pri kraju instalacije. nista ne pomaze. imam dual boot, xp i vista, isto se zna dogodit i na xp-u samo sto se tamo komp sam restarta. ocito da je neki hardwerski problem. problem s grafickom? tempetura joj je nekih 77 stupnjeva. u cemu je bed i kako utvrdit? hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Ja bih poredao sumnjivce ovako: disk, RAM, napajanje. Dakle, testiraj memoriju i HDD na errore (memtest i Sea Tools ako su ti na ovom Seagateu koji imaš instalirani Windowsi. Pogledaj u Event Viewer koji error ti izbacuje kod tih smrzavanja. Koje napajanje imaš?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
testirao hardove ne pokazuje neku gresku. u event vieweru kod zadnjeg smrzavanja ispise: Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected. na seagateu je xp a na wd je vista. do prije koji dan je sve radilo bez beda godinu i nesto. napajanje je neko došlo s kucistem codegen 400w |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Jesi gledao tu sta po M$ stranicama? http://support.microsoft.com/kb/950375/en-us/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
na visti i na xp-u. sad probao instalirat windows 7 i pri kraju se smrznuo. kasnije nakon restarta usao u sedmicu i u njoj mi se opet smrznuo pri gledanju tv kartice. tako da ne znam sto vise isprobat i u cemu bi mogla biti greska. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
promijenio napajanje i stavio pristojno, corsair 400w. i dalje se smrzne komp. nije napajanje. s memtestom u 4 pass-a ponovno testirao memoriju, no errors. vadio kekse mijenjao utore, stavljao jedan po jedan. bez rezultata. butao s hiren˙s boot cd-om i sa seatoolsom for dos ponovno testirao oba seagatea i long test passed, sa wd data lifeguard diagnostics testirao wd hard. extended test, no errors found. ima li jos neku ideju sto bi moglo biti i sto testirat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
trenutno je gore iz 01/12/07 nekako me frka da mi se ne smrzne tokom flashanja i da ne skurim plocu. ima li ovo kakvog ucinka na problem? pc check - serial port diagnostics irq...........................passed line control test.........failed handshake test..........failed loopback test.............failed internal fifo test..........failed internal loopback test...passed Zadnje izmijenjeno od: ard. 04.11.2009. u 20:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
Imaš pravo, ne isplati se riskirati. Nosi komp na servis tamo gdje si kupio ploču, pretpostavljam da je još pod garancijom i reci im da si sve testirao i da je jedino ostala mogućnost da je problem u ploči pa da ti poprave/zamjene MBO.
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
njihovoj web stranici pustos sto se ploca tice. bit ce veselo. btw, ima li ovo kakvog ucinka na problem? pc check - serial port diagnostics irq...........................passed line control test.........failed handshake test..........failed loopback test.............failed internal fifo test..........failed internal loopback test...passed i system stress test failed error a failure occurred in the test "cpu". the system stress test is failed. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
|
Kakve su temperature proca? Provjeri malo ako je hladnjak dobro sjeo u utore na ploči, kad si zadnji put mijenjao termalnu pastu?
![]() |
#13 |
|
![]() |
#14 |
Premium
|
|
![]() |