|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2009
|
Kako povezati dva kompaa??
Molit cu strucnjake za pomoc. U kuci imam 2 racunala. 1 stolno i laptop. oba se na internet povezuju preko wireles usb stika. I za internet koristim ADSL modem od T-coma. Zamislimo situaciju da je jedno racunalo povezano sa pisacem. I zelim napraviti mrezu medu ta dva kompa. Dali je to moguce? Znaci da se moze printat i sa racunala na kojem nije spojen pisac. Samo neznam kako da napravim mrezu i neznam koje vrijednosti da upisujem u ip adrese. Hvala na odgovorima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
nothin' to say..
Datum registracije: May 2005
|
Mozes napraviti.. nemoras nista umrezavati.. dovoljno je da su ti oba wirelesom spojena na modem.. sve sto je potrebno je da stavis printer na share i da imas iste drivere za printer instalirane na oba racunala... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
It's all a joke
Datum registracije: Sep 2009
|
![]() |
#6 |
It's all a joke
|
nek im DHCP dodjeljuje ip adrese, kako sigurno vec je sad. glavno da su u istoj workgrupi da se lakse vide ![]()
![]() |
#7 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Mislim da bi mu na ta dva kompa bolje odgovarale statičke IP adrese. Najvažnije ti je da ti budu u istom subnet-u.
![]() |
#9 |
It's all a joke
|
ja imam 4 kompa spojena i nisam im dodjelio staticke ip adrese , vec sam ostavio da im DHCP dodjeli, ali naravno mozes im ti dodjeliti i opet ce sve bit ok e sad da ne pitas malo malo, kak ovo kak ono, procitaj sticki pa probaj napravit kak je tam opisano, tam ti pise kako dodjeliti adrese i sve, ak bude gdje zapelo, pitaj http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=62874
![]() |
#10 | |
Bazinga
|
Citiraj:
Kao što kolega reče, ak zapne javi.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Bazinga
|
![]() |
#14 |
Bazinga
|
![]() |
#16 |
Bazinga
|
![]() |
#17 |
Registered User
|
e gle sad. postavio sam ip adrese na kompovima stavio workgroup i restartirao. i mreza radi (znaci oni prozorcic dole se pali i gasi - za wirelles) ali neradi internet. kad pokrenem preglednik upise mi internet explorer can not display the web page... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Bazinga
|
U default gateway upiši ip od samog routera (onaj preko kojeg ulaziš u konfiguraciju dotičnog), a dns (ovisi koji ti je provider).Proguglaj.
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Bazinga
|
![]() |
#23 |
Registered User
|
a joj ljudi ovako: Imam t .-com modem speed touch i u postavke modema ulazim na: 192.168.1.1 Mozeteli mi tocno reci koje vrijednosti trebam upisati za: IP Adresa: Maska podmreže Zadani pristupnik Pa onda, Preferirani DNS poslužitelj Zamjenski DNS poslužitelj (ako trebam neke vrijednosti namjestat i u novom prozoru klikom na dodatno recito sto) THX punoo |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
nothin' to say..
|
Na jednom racunalu zadaj ip adresu 192.168.1.54, a na drugom 192.168.1.35 Trebalo bi raditi, posto na zadnje mjesto gdje sam ja upisao 54 i 35 mozes staviti bilo koji broj od 1 do 255 samo da nisu isti... usto workgorupa ti mora biti ista, a vidim da si to napravio.. Sto se tice zicnog i bezicnog spajanja to ti je maltene isto, jedino ti je razlika u nacinu spajanja.... al to ti je to... ![]() vjerojatno sam ja onaj nesretnik sto petkom nepije...... jga |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Ako si stavil npr ovako trebalo bi raditi IP Adresa: 192.168.1.10 i za drugi 192.168.1.20 Maska podmreže 255.255.255.0 Zadani pristupnik 192.168.1.1 Preferirani DNS poslužitelj 195.29.166.116 ILI 195.29.150.3 Zamjenski DNS poslužitelj 195.29.166.117 ILI 195.29.150.4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
nothin' to say..
|
Isto tako moras paziti na antivirusne programe i firewall Meni se u stanu desava da prilikom umrezivanja racunala... kada hocemo prebacivat podatke, moram ugasiti firewall od eset smart security-a... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
aj da se ubacim ja :P ako sam bezicno spojen na ruter, moze li stari imati net preko mog racunala da dobiva signal lan kablom ako povezem svoj i njegov komp preko lana posto je ruter popizdio i samo wlan radi (probao ga resetirati gasiti... ne pomaze) pa on nema neta... kako? ,,, kod mene je win7 a kod njega xp pro sp2 Zadnje izmijenjeno od: HONDA type R. 06.10.2009. u 23:20. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|