|
![]() |
#1 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
![]() evo ovako, nakon nesto vise od godinu dana kemijanja sa svakakvim firmware-ima na linksys-u wrt54g nasao sam nesto sto mi najbolje radi... firmware se zove HyperWRT (postoji i HyperWAP firmware za WAP54G/GS) link je tu: http://www.hyperdrive.be/hyperwrt/ sa sveasoft alchemy firmware-om u WDS modu, sa ukljucenim frameburstom, nikako nisam mogao dobiti preko 1500kb/sec (oko 12mbita) a sa HyperWRT-om vozim komotno 2000kb/sec (16mbita)... oni koji nesto vuku i kopiraju preko wlana znace cijeniti svaki dodatni kb... firmware je superstabilan (koliko vidim po HyperWRT (linksysinfo.org) forumu) radi ga jedan lik iz Belgije, striktno se drzi linksys source-a, samo je dodao nekoliko opcija: # Adjustable Transmit Power & Antenna Select # 13 Wireless Channels # 'Boot Wait' flash protection # More Port Forwarding & Triggering Fields # More Qos Device & Application Fields # More Access Restrictions Policies & Blocked Services Fields # Command Shell # Telnet Daemon # Startup & Firewall Scripts # Uptime ... svima koji imaju WRT54G/GS toplo preporucam, jednako dobro radi na WRT54G v1.1 i WRT54G v2 (WRT54GS jos nisam imao prilike probati, ali to je sve isto + afterburner) uglavnom sa dobrom G karticom bi trebali imati oko 3500kb/sec (sto je 28mbita) a sa afterburner karticom (u slucaju WRT54GS) jos vise... o tome cu vise pisati kada upgradeam svoj WRT54G na WRT54GS (jedan trik unutar firmware-a tako da uploadate firmware sa radio chipa 54GS modela u obican 54G, dobijete afterburner i na 54G modelima, zgodno) a kolika je stvarna i realna dobiti ostaje za provjeriti, no trebala bi biti jednaka 54GS modelu pa zivjeli u Novoj 2005. godini, sa linksys-om zajedno bezicni pozdrav svima
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
fino jos firmware za probat ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
do you speak it?
|
ajde prvo izmjeri koliki transfer rate imas sa Alchemy-em RC5 pa onda probaj HyperWRT i postaj rezultate, da vidimo da li i ti imas brzi transfer sa hyper firmware-om
![]() |
#5 |
do you speak it?
|
koliko ja znam samo info-gama uvozi linksys u hr, nisu direktni linksys-ovi resale-ri nego kupuju u Njemackoj od nekog linksys partnera i onda dilaju u hr
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
zato kad kupis u info gami moras bar malo znat njemački dok ne stvis US firmware :P jel bilo veslo dok nisam skuzio privih 10 min....
![]() |
#7 | |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
grrrr.... ja sinoc napravio upgrade na HyperWRT... i sve radi ko beba... dobro rekoh... sad jos samo slozit PPPoE... 1. unesem username i pass... 2. save settings... 3. odem na status... odmah dobijem poruku PPPoE connection failed... rekoh dobro... nesh majci... ajmo probat drito sa siemensovog DSL modema ethernet... gle cuda stvar radi... jos jednom pregledam na linksysu jesam sve dobro unio... jesam... napravim reset linksysu... ponovno sve unesem... opet nece... rek'o WTF? nista... vracaj stari firmware... 3.0.31 ili tako nekako... opet setup, reset... ne radi.... WTF? pomagajte.... loood ko shiba... jutros to do 5 kombinirah ali 0 bodova.... podocnjaci mi do brade a i radit treba...HELP.... PM,ICQ, votever... ono step by step guide za PPPoE na linksysu da provjerim sto sam eventualno zaboravio.... THANKS... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
do you speak it?
|
najbitnija stvar: 1. resetiraj Linksys-a PRIJE flashanja hyperwrt na njega 2. flashaj HyperWRT 3. opet resetiraj Linksys-a (ovaj put nakon flashanja) tako da u flashu ne ostanu ostaci prijašnjih postavki od ranijih verzija firmware-a to zna raditi probleme... ajde mora ti sve raditi, mislim ako radi na original Linksys firmware-u, hyperwrt je 99% source od linksys-a sa par dodanih opcija!
![]() |
#10 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
e jel onaj alchemy firmware univerzalan za wrt54g i gs ili ima posebnih,aj mi daj link!tnx |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
ali probaj hyperwrt odlicno radi!
![]() |
![]() |
#13 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
sta ce ti client mode, to mi prvo reci, mozda ti WDS moze pomoci...
![]() |
![]() |
#14 |
motocross
|
ma hocu se spojit na drugi ap,pa sta nebi trebo mi ap bit u client modu? naso sam negdje da trebam skinut program putty i da s njim pronalazim mreze i te stvari? ovak ako ti se da objasnit moram se spojit na drugi ap udaljen 120m od mene,sta trebam napravit,podesit i to?hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
www.sveasoft.com i skini Satori 4.0 final za wrt54g ili wrt54gs (ovisno koju verziju uredjaja imas) zatim resetiraj Linksys-a podesi svoj IP na 192.168.1.2 (static) logiraj se na 192.168.1.1 (linksys-a) i flashaj ga opet reset... sada dalje mozes konfigurirati Satori u client mode-u da se spojis na taj AP taj AP na koji se zelis spojiti, koji je to model, koji brand? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#21 |
motocross
|
skinuo sam putty i sve napravio i naso mi je ap drugi i napisem wl join acesspoint i nista,sad neznam jel frendu bio komp iskljucen ili sta,pisalo mi je ov: SSID: "AcessPoint" Mode: Managed RSSI: -70 dBm noise: -91 dBm Channel: 6 BSSID: 00:0F:3D:9F ![]() Supported Rates: [ 1(b) 2(b) 5.5(b) 11(b) 6 12 24 36 9 18 48 54 ] i napisem wl join AcessPoint i prebaci me u novi red jel to spojeno sad ili ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
wl ap 0 onda upiši wl scan wl scanresults wl join (SSID koji hoćeš) i probaj ga pingati... good luck
![]() |
![]() |
#25 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
![]() daj malo vise info?
![]() |
![]() |
#26 |
motocross
|
evo skinuo sam putty,sve sredio u njemu kak treba,i nemogu se spojit na drugi ap,udaljen sam 80m od dlinka,los,neznam sta trebm u linksysu podesit,zasad sam stavioip os associating ap(tu sam upiso ip od dlinka),subnet mask je 255.255.255.0,gateway je ip od dlinka?ili trebam nesto drugo upisat?starting ip adress je 192.168.0.100,static dns i wns nisam dirao sve su nule po default,ddns service je disabl,trebam li ga ukljucit?u advanced routingu mi je pod operating mode mi ja gateway(da stavim RIP2 router ili OSPF?),wireless mode mi je client,network mode mi je mixwd(da tu stavim b il g il afterburner?)security mode mi je disabled(da stavim wep?),mac filter mi ej disabled,da stavim enable?sta je WDS,da ga ukljucim?sta trebam podesit pod managment?ukljuceno mi je zasad boot wait,cron,Dhcpd,DNS Masq,loopback,802.1x,NTP Client,Resetbuttond,Telnet,Tftpd,a disable mi je :UPnP,Syslogd,SSHD,PPTP Server,Local DNS,Bandwidth Mgmt,AP Watchdog,Remote Management,a pod status mi pise ovak: Firmware Version: Satori-4.0 v2.07.1.7sv Current Time: Not Available MAC Address: 00:12:17:15:FF ![]() Router Name: SVEASOFT Host Name: Domain Name: Uptime: 05:03:11 up 5:03, load average: 0.00, 0.00, 0.00 Internet Configuration Type Login Type: Automatic Configuration - DHCP IP Address: 0.0.0.0 Subnet Mask: 0.0.0.0 Default Gateway: 0.0.0.0 DNS 1: DNS 2: DNS 3: |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
do you speak it?
|
neznam stvarno u cemu je onda problem, meni je client mode na satori 4.0 firmwareu radio ok... pokusavaj jos malo mozda ti upali... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
do you speak it?
|
nevozim satori 4.0 vec dugo dugo... ali radilo je ovako na basic setup korektno postavi IP adrese (da su u istom range-u kao i na vasoj mrezi) npr. 192.168.1.* 255.255.255.0 wireless settings client mode ssid (ovdje upisi naziv tvoje mreze) IP adresa od APa na koji se spajas, i to bi trebalo biti to... moram ti napomenuti da Dlinka mrzim maksimalno, zato sto voze neki svoj kvazi standard na koji se bilo sta osim dlinka tesko moze spojiti... na njihovim stranicama cak izricito pise da moras imati dlink cliente... uzas... good luck... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
motocross
|
ma sta onda stavljaju certifikate kao sto si vec reko,zabit cu im taj ap u guzu ![]() pa ovaj hyperwrt nema clientmod ak se nevaram?il cu stvarno trebat prec na linux radi alchemyja? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|