|
![]() |
#1 |
Ronon Dex
Datum registracije: Nov 2001
|
BFG nVidia GeForce 8800GTS OC 640 MB PCI-E problem
Pozz ekipa, vga iz naslova mi radi probleme i oni se manifestiraju samo u igrama i to tako da se slika na monitoru zacrni i monitor se ponasa kao da nije spojen na vga, svijetlo blinka na tipki za paljenje. Ocito imam problem sa zagrijavanjem gpu-a pa sam ocistio staru original pastu/zvaku sa gpu-a i stavio novu pastu, sve obrisao, ispuhao... kao nova... Ali sad su temperature jos vece (load oko 80-ak stupnjeva) te se problem nastavlja desavati. U 2D-u "Windowsi" sve radi ok i tu problema nema. Napajanje je Chif. 550W te je s te strane sve ok, i radilo je 2 godine sve za 5. Defaultna vrtnja ventilatora na vga je 60% te sam ga dizao na 100% ali nije pomoglo. Probavao sam i spustit frekvenciju GPU-a sa 550 na 500 (jer je ova tvornicki clockana) ali ni to ne pomaze. E sad, da li je vga spremna za mirovinu ili bi pomogao neki novi hladnjak pitanje je sad? ![]() p.s. kuciste je super ventilirano ( 6 ventova+cable management) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Onda računaj da si možda premalo/previše paste stavio, ili cooler jednostavno nije sjeo, kad kažeš da je situacija još gora
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Ronon Dex
|
Citiraj:
Jel se inace moze gpu/vga "ostetiti" u toj mjeri da u igrama radi probleme ovakvog tipa i sl. a u "2D" da bude sve ok? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
nekako mi je sve u magli ali zar je 80 kriticna temperatura za te kartice? Nekako ne bi bas rekao... A sto se tice ovoga gpu moze riknuti ali onda ili radi ili ne. Provjeri kondezatore na njoj, oni znaju raditi takve radim/ne radim probleme. A i napajanje....to sto je radilo dobro dvije godine nije znam nicega. Slabe s godinama, pogotovo ako konstantno rade s visokim opterecenjem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Ronon Dex
|
Citiraj:
Veceras cu opet vga rastaviti pa sve provjeriti jel na mjestu i probati. Jel ima kakvi alat-test za testiranje napajanja? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Provjeri jel sjeo cooler na RAM-e i naponske regulatore (posto si maknuo onu zvaku - mozda ima lufta izmedju). Takodjer bi mogao spustit temp smanjivanjem ostalih taktova (shader i memory). Postoji i mogucnost trajnog smanjivanja napona i frekvi fleshanjem njenog biosa (najlaksi/najjeftiniji nacin za hladjenje grafe u 3D-u). PSU mozes testirat sa multimetrom (12V rail ne bi trebao odstupat vise od 5%) prilikom pokretanja igrice ... premda sumjnam da je u tome problem
![]() |
#7 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Ma za tu grafu 80c pušiona. Ako bi prodao javi mi se na PM ![]() p.s. definitivno moraš pazit kak nalježe, jer ja sam imao porblema sa jednom g80, jer nisma pazio.
![]() |
#8 |
Ronon Dex
|
Hvala svima na savjetima... Evo upravo sam je ponovo ocistio, sve sjedi di treba, mislim da nema lufta nigdje te su kondezatori dobri.. pregledao sam karticu sa svih strana i nigdje sumnjivih mrlja ili neceg slicnoga. Sad cu je malo testirati pa javim kako je proslo. Nazalost, jos nisam u mogucnosti ubosti drugu "jacu" vga u masinu ali bih mogao ovih dana dati svoju na posudbu prijatelju pa nek igra i testira usput. Dok ovo pisem vga je u idlu sad i trenutno je 60/61 stupnja uz 100% ventilator. U igrama skoci na 80+ sta i nebi trebalo biti nesto super visoko za ovu vga ali tad se desu problemi, ekran se zacrni. To zacrnjenje nije popratno uz nikakvi zvuk ili nesto slicno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Ja bih na tvom mjestu odnio grafu na servis kad već imaš tu zamjensku slabiju, pričekaš 7-10 dana njihovu presudu i uz malo sreće dobiješ novu grafu, po meni bolja solucija od ovog bdijenja nad grafom sa upitnikom nad glavom hoće li se nekim čudom oporaviti ili ne jer pokušao si gotovo sve, očistio hladnjak i zamijenio pastu i uvalio drugu grafu s kojom ne dobivaš black screeen znači da je do grafe... ![]()
![]() |
#10 | |
Ronon Dex
|
Citiraj:
Nema druge, testiranje je majka znanja ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Ma to kad ljudi citaju sta sve drugi moraju raditi na ati grafama da rade kako je zamisljeno pa dobiju ludu ideju da i nvidie zahtjevaju takav nulti servis ![]() Ali kada se jednom tako zajebes spoznaja da si pogrijesio ne znaci ti bas puno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|