Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 10.08.2009., 22:03   #1
nikvk65
Registered User
Moj komp

nikvk65's Avatar

Datum registracije: May 2009
(riješeno) Problem s neprestanim resetiranjem računala

Problem je u slijedećem: kad god upalim računalo ono se jednostavno već na samom početku resetira i tako u nedogled. Radi se o računalu
MBO ASRock K8Upgrade NF-3
CPU Athlon 64 3000+
DDR 1Gb+512Mb Kingmax
GPU Powercolor Radeon x1950 pro 256Mb DDR2
HD Maxtor 80GB i 250GB
DVD RW nemam pojma (nebitno)
Napajanje : Codagen 500W imam i msi 400 za koje sam mislio da je preslabo ali sad vidim da nije jer su oni koristili ono Chiftek kako li se već zove pa isto
OS Wind. XP SP3
E sad što me najviše živcira u servisu je već 4 dana a oni još ne znaju što bi moglo biti. Isprobali su na njemu još tri napajanja. I opet isto. HDD od 250 GB sam naknadno ubacio i ubacivao sam novi bios i sve mislim da je od tada krenulo sve nizbrdo. Čak dan prije nego sam ga odnio u servis normalno je radio gotovo 17-18 sati bez ikakvog problema. Sutradan ujutro ni da bi . Prilikom paljenja javi se samo jedan kratak bip kao i uvijek do tada. Iznerviran kupio sam novo računalo ,ali bih ovo htio ostaviti da mogu djeca igrati na njemu tj. da se ne guramo na ovome.
Svima unaprijed zahvaljujem na prijedlogu ili sugestiji. J...... servis i majstore!!
Lijep pozdrav svima i hvala unaprijed.
Staro 10.08.2009., 22:05   #2
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Flashni bios na matičnoj i stavi verziju koja je bila prethodno prije zadnjeg flashanja, pokušaj ga kresnut i sa pločicama RAM-a odvojeno, provjeri sve kablove da li su dobro uštekani, da li hladnjak od procesora dobro leži u utorima... ali meni se sve tu čini da je ploča dala svoje

C L O W N I N G A R O U N D

Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 10.08.2009. u 22:20.
Doink the Clown je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.08.2009., 18:40   #3
nikvk65
Registered User
Moj komp

nikvk65's Avatar

Citiraj:
Autor Doink the Clown Pregled postova
Flashni bios na matičnoj i stavi verziju koja je bila prethodno prije zadnjeg flashanja, pokušaj ga kresnut i sa pločicama RAM-a odvojeno, provjeri sve kablove da li su dobro uštekani, da li hladnjak od procesora dobro leži u utorima... ali meni se sve tu čini da je ploča dala svoje
Ma kad uspiješ doći do toga da uđeš u bios ona se resetira tako da nemaš vremena za ništa
Staro 11.08.2009., 18:51   #4
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
a ili se kolje s necim, tipa memorijom (iako vjerujem da su u servisu koristili svoju, barem bi trebali) ili je neki kondenzator otisao u vjecna lovista pa cpu (najvjerovatnije iako moze biti i nesto drugo) ostane bez stabilnog napona i zato restarta. Ja bi krenio od kondenzatora, njih je barem lako provjeriti. Ploca ima one obicne, na njima se mora moci vidjeti da li su se napuhali ili procurili.
greg SE je offline  
Staro 15.08.2009., 04:45   #5
nikvk65
Registered User
Moj komp

nikvk65's Avatar

Citiraj:
Autor Doink the Clown Pregled postova
PLOČA DALA SVOJE. STAVLJENA DRUGA I SAD RADI KO URA. ZAHVALJUJEM. A SERVISU SAM PLATIO OOOO KN. ZA USPJEŠNU DIJAGNOSTIKU.

LOCK

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 18.08.2009. u 10:05.
nikvk65 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno