|
![]() |
#1 |
Amiga fanboy
Datum registracije: Oct 2007
|
UTP kabl 1000 feeta
Trebao bih kupiti 2,3 koluta cat 5e UTP kabla pa gledam gdje su najjeftiniji. Najpovoljnije što sam našap je za 483 kune u diskontu 24. Ima li netko preporuku za neku određenu vrstu kabla, i ima li negdje možda još jeftinije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kad nešto radiš onda se najprije "naoružaj" potrebnim znanjem i potrebnim informacijama. Zašto ovo govorim? Najprije vidi razliku između "običnog" UTP Cat 5e kabela i FTP / STP Cat 5e, primjer. Razlika od 29 Kn na 3xx M je beznačajna obzirom na prednosti. Također postoje verzije kabela sa debljim i krućim žicama (po američkim oznakama 24AWG) za infrastrukturno polaganje (vjerojatno tvoj slućaj) i oni sa tanjim žicama pa time i mekši a namjena im je za pach kabele. Za pronalaženje trgovine upotrebi tražilicu, čuda radi: primjer. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
1000feet je oko 300m koliko pamtim, utp ima "domet" samo 100m nakon čega se signal počinje gubiti (točnije, šumovii se povećavaju) sad za stp ili ftp kabel neznam, al mislim da mogu malo veće daljine izdržati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
svi kabeli (UTP ili STP ili FTP ili koja god kombinacija) su pakirani u 1000ft rolama (ajde dobro ima izuzetaka). To ne znači da se koristi u komadu nego onoliko koliko ga treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Dubwise
Datum registracije: Dec 2004
|
Tocno, ali ako je udaljenost preko 100 m (znaci da mu ne treba 300 m u komadicima nego u jednom komadu) onda moze staviti repetitor na recimo kraj 90 i nekog metra da popravi signal (tj. repetitor bi taj signal prenijeo na ukupno 200 metara). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Dobro ljudi, ovo za udaljenost stoji ali ovdje je očito kako čovjek traži, kako je i napisao, nekoliko koluta kabla (što je obično po 300m), kako bi onda taj kabl koristio za što mu već treba. Evo recimo kako želi napraviti mrežu u nekoj firmi, uredu i sl, onda mu je nabolje uzeti takva pakiranja i složiti kablove prema potrebi. Od svih postova ovdje, uključivši i moj, izgleda kako mu je od pomoći jedino bio onaj koji je napisao Nikky. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Amiga fanboy
Datum registracije: Oct 2007
|
Hvala Nikky za preporuku, uzeo sam FTP kabl iz diskonta24. Prije sedam godina smo se umrezili u zgradi, provukli kablove izmedu nas po terasi. Sad ih treba polako zamijeniti jer su poceli crkavati, Ali ipak su dugo potrajali na suncu, hladnoci, snijegu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|