|
![]() |
#1 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
(riješeno) AGP nVidia GeForce 6600GT problemčići
Isprobao 2 vrste detonatora, 91 nesto i 180 nesto, uvijek imam one proklete trokute i iskidane teksture u benčmarcima i igrama i radi jako ako usporeno. Ploca je ova Asus sa i1815EP cipsetom iz siga na kojoj je R9600XT radio sasma normalno, dakle mislim da ne moze biti do toga sto je 4x AGP...jedino ako neVidija bas trazi 8x AGP, ali to mi ne lici na neku foru jer je to uglavnom marketing, a ne pravo ubrzanje. Mozda grijesim i nisam stavio prave drivere za AGP ili je kartica doista neispravna? Kartica je XFX 6600GT AGP verzija... Ako smeta prebacite u podforum za H_Probleme, nije frka ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
ja sam isto prije godinu dana od jednog forumaša kupio 6600gt agp od gainwarda te ga puknuo na ploču qdi superb 4e (agp4x, ddr 333, fsb 533) sa pentiumom 2,4ghz. Uglavnom u windowsima nisam primjetio nikakve anomalije ali igre je bilo nemoguće igrati trokutići pucanje tekstra i ostali artefekti. Kako nisam bio siguran jer problem neispravna grafička ili nekompatibilnost sa ostatkom sistema forumaš nije završio na crnoj listi. Prije nego što sam je uspio isprobat na nekom drugom sistemu frend mi oteo grafu za 100kn ![]() Kasnije na tog pentiuma stavio hd2600pro i mirna bosna Dakle moj savjet ti je da grafu isprobaš na nekom drugom sistemu sa agp 8x i nforce čipsetom po mogućnosti. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
3.14zda ®
|
Upravo prckao malo po rivatuneru i vidim da kartica radi na AGP 2X bus-u...mozda je to problem zbog cega pucaju teksture? Rivatuner daje samo opciju 1x i 2x za AGP bus, nema opcije za 4x iako je u BIOS-u ploce uredno ukljucen. Isprobao jedno 5-6 verzija drivera, od 7 serije do ovih najnovijih 190...isti vrag, teksture se lome u nekakve trokute u 3D-u, cak i onaj nVidia logo sto se rotira u control panelu je iskidan u trokute... |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
Svakako pogledaj layout ploče,ja sam 9200 ATi zakurio na Via chipsetu ![]() Kažem,VIa KT133 je odnijela AGP 4/8x 9200 ATi nizvodno. ![]() Možda jednostavno neće na 815tici,ne treba forsirati. |
![]() |
![]() |
#6 |
3.14zda ®
|
Citaj pazljivo, R9600XT koji je AGP 8X kartica je sasma normalno radio na toj ploci sa AGP 4X. Naravno GeForce 3 Ti200 normalno radi na AGP 4X, jedino ovaj hibrid nV 6600GT koji je nativno radjen za PCI-E sa onim dodatnim cipom za AGP slot nece preko 2X ni pod razno i teksture u 3D-u su koma. U Windozama u 2D-u radi kartica posve normalno. |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() ![]() Pogledaj za fast writes u BIOS-u,ako ne upali ni to ni driveri,dao si sam najbolji odgovor - PCIE hibrid. Možda se zaista radi o nekompatibilnosti, prije - nemogućnosti da radi na 2x. Jesi ti nju probao uopće na ičemu drugom osim tog 815? Mislim da se uvjeriš da je grafa ispravna i to. Pitaj maX-a neku mbo,šta. On ih ima gro sigurno oldskulerki,šta za P4,šta za Athlone. ![]() Jel to ova kartica diz? http://www.nvnews.net/reviews/xfx6600gtagp/index.shtml Bojim se da bi mogla tražiti 8x mbo. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | ||
3.14zda ®
|
Citiraj:
Nope, ovakva. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
#10 |
3.14zda ®
|
UPDATE: Danas dosao u posjed olskul monstera Asus V9999, GeForce 6800 i kartica takodjer radi na 2X na i815EP Solanu, ali posve normalno, bez tih pucanja tekstura i crnih trokuta u igrama i bencu. http://reviews.cnet.com/graphics-car...-31089618.html http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=GLZXUP5Q0GBJ59ls Daklem, zakljucak bi zasad bio da je GPU na 6600GT rikavela ili jos da ne otpisujem kramu? Usput, kolika je razlika izmedju ove 6800 256bitne i ove 6600GT, koliko vidim NV43 cip ima za razliku od starijeg NV40 cipa vece taktove, ali losije performanse...bar po gpureviewu. http://www.gpureview.com/show_cards....=178&card2=190 |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
|
6800GT? i 6600GT? Bratski %? 30% najmanje u korist 256bitnog modela. ![]() Vjerujem ako si nabasao na GT ili Ultru,da se već radi o 16/6 modelima. Sa toga ne bi na dvije 6600GT prešao da mi netko nudi. ![]() 6800 serija Fragment Pipelines:12 (16)Vertex Pipelines:5 (6)Texture Units:12 (16)Raster Operators12 (16) Usporedi sa 6600GT arhitekturom,oko 30% naviše je razlika sigurno u igrama. Ontopic,sumnjam veoma u to da se postavljanjem Radeka pojavljuje i odjavljuje FW zato što je ta opcija postojala još za vremena Geforcea 2 GTS kad sam ga ja imao,Asusica. Vjerojatno ga chipset ne podržava,sad tek vidim na čemu to guraš. ![]() Ma ja se ne bi predavao iz čiste zajebancije,ako ti radi kako spada 6800 serija na 2x busu,šta me isto fascinira jer samo pokazuje krš tog vremena ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
3.14zda ®
|
Ne, ovo je vulgaris 6800, prva revizija NV40 cipa. No da ostanemo ontopic, kolike su sanse da je ova NV43 6600GT otegla papak ili je problem u bridge cipu za AGP koji bas prca zbog male brzine AGP slota na kojoj radi (AGP 2X)...fast writea ni nema u opcijama biosa, mislim da se on pojavljuje sam kad ubacim neki Radeon unutra na plocu. |
![]() |
![]() |
#15 |
3.14zda ®
|
Ocito je problem u tom bridge cipu na 6600GT koja je nativno PCI-E kartica pa nece raditi na AGP4X plocama...domy, sto se mene tice moze lock. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|