Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.12.2004., 23:00   #1
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
linksys(WRT54G)vs other

evo imamo dignutu omnicu 8dBi na ap dlink 2100,ja sam 120m od frenda zracno udaljen i "vidim"(ne fizicki vec u mrezi) ap al se nemrem spojit zbog vjerovatno slabog signala,smetaju mi 2 krova od kuca,posto je frend reko da sa krova vidi moj krov ja bi na svoj krov metnuo ap,jer bas i necu kupovat 15m lmr 400 kabla(gubitak od 3dB bi znacilo oko 50% manji signal),ispalo bi me oko 450kn +konektori oko 150kn i to mi je 600kn + imam zajebancije sa busenjem plafona,zida itd...palo mi napamet posto sam susjedu prodo svoju wireless karticu trust za 250kn da nadodam jos malo i kupim linksysa provedem do krova 15m utp kabla i to je to,sad na njuzima vele da nebi bilo ok spajat ap-ove sa 2 razlicita chipseta,posto dlikn ima atheros a linksys ima broadcom...sad malo mi glupo da to nebi radilo ali opet bezveze mi bacat pare ako nece sljakat,prvenstveno mreza sluzi za igranje ut2k4 i teamspeak server je dignut...
sad prijedlozi su na vama...

pozdrav
komer je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2004., 01:24   #2
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
uzmi isti takav DLINK kao tvoj frend sto ima...
trebalo bi raditi (najbolje je kad su APovi istog proizvodjaca)

stavis AP na krov, metar-dva LMR kabla spojis AP na antenu i to je to...
a do svog kompa vuci UTP

imao sam prilike probati Linksyswrt54g (kao AP) i Dlink 2000AP (u client mode-u) i mogu reci da nije sve radilo... stoga, ako si krenuo sa DLINKom zavrsi posao sa
DLINKom

Dlink 2100AP ima superG ako se nevaram (stavi mu zadnji firmware) i ako nemate nekog drugog ko bi vam smetao na ostalim kanalima (vidi sa site survey ili stumblaj) onda ukljuci superG... imacete brzi prijenos, samo je pitanje koliko (buduci da nemate LOS) ili mozda imate?

vidim da si napisao da imate omnicu 8db? koji model tocno, mozda te jebe to sto omnica nema downtilt pa zato nehvatas signal... uglavnom ako nemas vise ljudi u krugu koji moras pokriti, skini tu omnicu i stavi kod frenda usmjerenu antenu prema sebi... imaces puno bolji signal i manji noise (jer omnica osim sto signal baca svuda, i skuplja noise "odsvuda"
Oglas

Oglas
Staro 21.12.2004., 04:44   #3
Tooma
Premium

Tooma's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
i ja sam svjedok nekoliko situacija u kojima su dlinkove kartice i ap-ovi odbijali suradnju s opremom ostalih proizvodjaca bez nekog ocitog razloga
Enermax 460w, eg465ax-ve(g)fma
Gainward GF4 Ti4200 (260/520 MHz)
2x256MB Corsair TwinX512-3200C2
2xSegate Baracuda 80GB sata (Raid 0)
2x IBM Deskstar 40 GB
Pioneer DVD+-RW DVR-107D
Cretaive Live Player 5.1
bolje zivit pet dana kao kralj nego jedan dan kao prosjak
Tooma je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2004., 08:55   #4
MasterX
do you speak it?

pazi ovo!!!!! na sluzbenim dlink stranicama pise malim slovima na dnu stranice(support) da: DLINK AP NIJE I NEMOZE BITI CLIENT BILI KOJOJ DRUGOJ OPREMI OSIM DLINKa
isto tako negarantiraju da ce se na Dlink moci spajati ostale wlan kartice

sto je jasan pokazatelj, da Dlink voli svoj kvazi 802.11b/g "standard"

pa sad ti meni reci kojoj babi na placu da ja prodam onaj sareni natpis na Dlink kutiji 802.11b & 802.11g compatible...

uglavnom, ako je moguce izbjegavati Dlink u sirem krugu i traziti wlan uredjaje koji imaju WiFi certified logo (npr. Linksys wrt54g je wifi certified) sto znaci da je potvrdjena njegova kompatibilnost sa ostalim 802.11b & 802.11g karticama i APovima (client mode)

http://www.wi-fi.org/OpenSection/index.asp
Staro 21.12.2004., 11:10   #5
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

omnica je pacific wireless,a necemo ju skinut je frend je u sredini a mi smo okolo njega tak da nema nekog smisla stavljat usmjerenu antenu prema meni,ostali frendovi imaju trustove kartice bezicne i spajaju se bez problema na AP zato kaj su u blizini omnice,meni smetaju 2 kuce a njim nista imaju LOS,trebo bi onda dlinkov AP koji radi na g standardu jer nedam 900kn za 2100,vec sam dao za onog di je omnica,tak da sad jebiga da prodem za cca 600kn,kupujem na firmu pa bez pdv-a
Staro 21.12.2004., 14:58   #6
MasterX
do you speak it?

pa onda uzmi Dlink 2000AP on je nesto jeftiniji
Staro 21.12.2004., 23:27   #7
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

di ima tih dlinkova za kupit a da nije diskont i imas link od cijena iz elme neki noviji jer tam su od 8-og mjeseca cijene,sto mi se cini malo blesavo
Staro 22.12.2004., 00:18   #8
MasterX
do you speak it?

vidio sam u kingu

http://www.king-ict.hr/
Staro 22.12.2004., 20:06   #9
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

ovo mi je stumbleru!kaj to znaci?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	stumblerlq.jpg‎
Views:	193
Size:	95.2 kB
ID:	2794  
Staro 26.12.2004., 00:22   #10
MasterX
do you speak it?

ovo dosada nisam vidio!!!
ovo crveno ti je noise (šum), ali signal koji je tako jak još nisam vidio... (-10dBm je bolje od -80dBm) pošto govorimo o negativnim vrijednostima...

isto tako noise treba biti što manji (idealno -100dBm) i SNR (signal to noise ratio) treba biti što veći

recimo npr. signal je -65dBm i noise -100dBm to je (100-65=35dBm) znači SNR ti je 35dBm što je ODLIČNO
Oglas

Oglas
Staro 26.12.2004., 05:19   #11
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

a zast se onda nemogu spojit na ap?imam od kartice neki indikator koi mi pokazuje signal i nemam niti jednu crticu?ne kuzim uopce
Staro 26.12.2004., 20:14   #12
Tooma
Premium

Tooma's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Originally posted by komer
a zast se onda nemogu spojit na ap?imam od kartice neki indikator koi mi pokazuje signal i nemam niti jednu crticu?ne kuzim uopce
indikatori na nekim programima koji dolaze s karticama jacinu signala pokazuju tek kad je veza uspostavljena

a ti mozda vezu ne mozes uspostavit jer nisi unija wep kljuc koji je postavljen na ap-u
Enermax 460w, eg465ax-ve(g)fma
Gainward GF4 Ti4200 (260/520 MHz)
2x256MB Corsair TwinX512-3200C2
2xSegate Baracuda 80GB sata (Raid 0)
2x IBM Deskstar 40 GB
Pioneer DVD+-RW DVR-107D
Cretaive Live Player 5.1
bolje zivit pet dana kao kralj nego jedan dan kao prosjak
Tooma je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2004., 22:23   #13
MasterX
do you speak it?

nema WEP key-a zato sto bi se u netstumbleru vidio lokot unutar onog zutog kruga pored kojeg pise MAC adresa...

mozda je ukljucen MAC filtering... ali definitivno mi nije jasno o kakvom se tu signalu radi (da li kartica krivo pokazuje ili sta)

sa kojom wlan karticom si to skenirao? koju antenu si imao spojenu?
Staro 27.12.2004., 00:06   #14
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

kartica koju imam je trust speedshare turbo pro wireless PCI,fora je u tome kaj imam u stubmleru pod device dvije stvari to su ove trust speedshare turbo lan adapter
ATHEROS a drugo je ovo trust speedshare turbo lan adapter NDIS 5.1
kad mijenjam te dvije stvari onda mi se oni prikazi mijenjaju,kad je ndis 5.1 onda mi je onaj manji prikaz a kad je atheros onda je veci,antena je 2dB serijska,wep-a nema a sad za MAC filtering nisam siguran...sta taj mac filtering znaci?hvala
Staro 27.12.2004., 17:31   #15
daddo
Premium

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:

sta taj mac filtering znaci?hvala

MAC FILTERING I MAC ADRESE

Svaki network adapter (cak i "obicne" LAN kartice) u procesu proizvodnje dobivaju odredjen "serijski broj", tj. MAC adresu koja je jedinstvena samo za taj komad hardwarea...

kakva je prakticna korist od MAC adrese? Kod WI-FI mreza moguce je odrediti koji ce network adapteri dobiti dozvolu spajanja na samu mrezu... znaci sve adrese koje su na listi u filteru mogu, ostale ne... na taj nacin moguce je zastititi mrezu od nezeljenih gostiju.... (naravno uvijek je moguce fizicki preseliti adapter iz jednog racunala u drugo... :clap: )
Staro 27.12.2004., 21:50   #16
mann
Premium

mann's Avatar

Datum registracije: May 2004
Nekoliko puta sam naletio na takav problem da ljudi nisu jednostavno kuzili na koju foru se nemogu spoit a signal im je odlican. Moj prijedlog je da pitas dali je mac filtar ukljucen. Posto je to interna stvar ap -a stumbler ti je nece reci, barem koliko ja znam. U ova dva slucaja sto sam ja to vidio jednostavno ti pukne da se nije spoijo ili waiting authorization ili sto god vec. Po meni to je MAC filtar u pitanju.
mann je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2004., 00:03   #17
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

pazi ovu foru,danas uopce nevidim ap,koji jebeni bed,stavio sam komp blize prozoru ali nista,bas sam sheban

vidjet cu za MAC filter sutra kad odem do frenda
Staro 28.12.2004., 01:37   #18
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

e daj m isamo reci koji je firmware da se pojaca snaga na 251mW i za koje je to moddele linksysa za GS ili i za G?hvala

i jos nesto,ako se zele 2 ap-a spojit medusobno ako je jedan u ap modu u kojem mora bit drugi?
Staro 28.12.2004., 18:37   #19
MasterX
do you speak it?

Citiraj:
e daj m isamo reci koji je firmware da se pojaca snaga na 251mW i za koje je to moddele linksysa za GS ili i za G?hvala

i jos nesto,ako se zele 2 ap-a spojit medusobno ako je jedan u ap modu u kojem mora bit drugi?
kao prvo, nemoj odmah ciljati na povecanje snage na 251mW, jer tako ne samo da ces sjebati sve ostale kanale, nego neces dobiti to sto zelis...

ako imas dva linksys-a wrt54g ili gs, oni medjusobno mogu raditi u WDS-modeu tako da u isto vrijeme mogu komunicirati medjusobno i da se mozes kaciti na njih sa wlan karticama...

skini si sa www.sveasoft.com Satori 4 firmware i stavi izlaz na 50mW pa vidi da li hvatas AP... ako nehvatas onda stavi izlaz na 84mW, ako ni tada nahvatas, onda stavi bolju antenu...
Staro 29.12.2004., 00:37   #20
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

nemam 2 linksysa,imat cu jednog i jednog dlinka imam,btw gledo sam kod dlinka uopce ne postoji MAC filter u opcijama,tak da ga nisam naso,niti sam mogo probat jel u tome problem,na sveasoftu treba bit registrirtan a ja nisam nemamo paypal da platim 20$
Staro 29.12.2004., 11:46   #21
mann
Premium

mann's Avatar

Citiraj:
nemam 2 linksysa,imat cu jednog i jednog dlinka imam,btw gledo sam kod dlinka uopce ne postoji MAC filter u opcijama,tak da ga nisam naso,niti sam mogo probat jel u tome problem,na sveasoftu treba bit registrirtan a ja nisam nemamo paypal da platim 20$
Koji D-Link imas??? 2000 i 2100 imaju filter ako imas 900 neznam ali mogu provjeriti.
Staro 29.12.2004., 12:04   #22
mann
Premium

mann's Avatar

Da na pocetku si napisao da imas 2100. Pa sada ovisi o firmwareu koji imas no advanced tab pa filters bi trebao imati. Ja sam radio na firmware -u 1.0 znam da su kasnije izasle 1.01 1.03 i 2.0. Neznam za njih no 1.0 ga je imala.
Staro 29.12.2004., 14:41   #23
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

verzija je 1.01 defaultna,nisam ju stavljo vec sam ju dobio sa ap-om,odem pod filtere i nema MAC filter,ima samo MAC adress
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno