Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.08.2009., 21:55   #1
NeooS
Premium
Moj komp

NeooS's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
Problem HDD Maxtor

Problem je slijedeći..

Hard se počeo blesirat.. Maxtor 30gb (3.5series).. star je nekih 6 i pol godina. do sada radio odlično. prije nekih mjesec dana odlučio sam ga izvadit van i ubacit Samsunng i na njeg stavit win.. prije nekoliko dana ubacim Maxtor kako bih s njega prebacio podatke na Samsung, međutim prije dizanja win-a, javi mi grešku "Disk boot failure, insert system disk and press enter".. skuzih da je stvar u Maxtoru i odnesem ga kod prijatelja, spojim kod njega i radi.. stavi kopirati fajlove sa mog diska na njegov i sve ok..ali ujutro kad je pogledao komp, za Maxtor izbacio grešku "Drive is not accesible.Format now?" ..ali iskopirao je fileove prije toga kod sebe.samo nisam bio siguran da li je to sve.probam ga ponovno kod sebe spojiti, i ništa..javlja istu grešku.
zatim sam jučer pomoću acronisa napravio Clone Disk na treci hard (Western Digital) ..nikakva greska,ali taj treci hard, koji je bio ispravan, prije Clona, sad također javlja grešku Maxtora.. 0.o

nakon svega toga, pomoću instal. cda win xp-a formatiram maxtora i nakon formatiranja prekinem instalaciju.. resetiram komp, i digne win..ali mi ga sad čita kao Removable disk sa nekih 170gb (kasnije čak i 500gb), kako kada.
napravio Low level format,ali nepomaže..

može netko reći u čemu je problem? da li da probam ponovno stavit drugi firmware?
ili je disk definitivno odapeo

i što da napravim sad s WD-om?? njega nisam dirao otkako sam vidio identičan problem kao kod maxtora..

Unaprijed hvala..

isprike zbog duzine posta..
NeooS je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2009., 15:08   #2
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
može netko reći u čemu je problem? da li da probam ponovno stavit drugi firmware?
ili je disk definitivno odapeo
Čini se da jest. Je li utvrđeno "zdravlje" dotičnog?
thopok je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno