|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
9800xt
dal treba ukljucit overdrive na toj grafi i cemu on zapravo sluzi? i do koje je temp ok ta grafa? moja je trenutno na 67. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
overdrive ti je dinamički oc gpu-a... driver automatski oc-a gpu na unaprijed određenu frekvenciju prilikom ulaska u 3d mod, ukoliko se temp. popne iznad određene granice vraća frekvenciju na početnu... nema ništa lošega u tome da ga uključiš... dobit ćeš malo na performansa, ali nemoj previše očekivat... a što se tiče samih temp. nisam baš informiran... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Vraga je u redu Imao sam ja 9800xt ASUS-ovu. defaultne temp su bile 42-46 GPU i 38-42 mem. Kad sam stavio onaj zalmanov pasivni kuler u kombinaciji sa 2 120mm venta na default taktovima temp je bila do 30 za gpu i do 26 za mem. Ni ja nisam mogao vjerovati. zatim sam je klokao kolko može ( čini mi se 445/800 ) i onda je temp max bila 3-4 stupnja viša. Brzo mjenjaj hlađenje. Kod tebe je prevelika- blago rečeno ![]() ![]() ![]() Neš dobit ništa s overdriveom. Skini omega drivere zadnje, pa u njima imaš red-linker i lagano klokaj pa odvrti 3dmark i vidi ima li artifakta itd itd itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ne znam kako si dobio takve temp. ali ja nisam jos vidio R9800PRO/XT koji radi na manje od 50°C sa stock coolerom. Meni je sa Silencerom temp. na 9800pro 50-55°C, sa Zalmanim jos veca. Ove temp. koje si izmjerio meni budu jedino sa vodenim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
meni je moja 9800pro u idle oko 45-47 a kad malo radi onda ide do 55... Sad uzmi +3-4 *C vise jer to je temperatura pasivnog zalmana odmah iznad GPUa
![]() |
#8 |
n00b
|
Ma meni semoja vrti na 60-70 i nista joj nije...jos,ali imam u planu stavit jedan stari modificirani cooler od socketa A ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
ok nek bude tak zasada jer nemam para za neki kuler. a koji bi onda bio najbolji za nju a da nije preskup? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Arctic-cooling silencer. Trenutno nema nista bolje, ali mislis hladit zrakom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Hm, te temp mi je izbacivao origigi asus smartdoctor, utility za klokanje grafe, ima tempove gpu/mem i voltaže itd itd. Ne zanam zašto bi lagao... Uglavnom sa zalmanom D + 2x 120mm sam spustio 10 stupnjeva temperature. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
e dal ima uopce kakve koristi od tog silencera jer sam cito review-e i artic cooling silencer spusta temp za oko 7 stupnjeva. to mi se neisplati davat pare za to pogotovo jer ju jos neklokam,ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Da, i ja sam razmišljao o gpu vodenom bloku, al kad sam vidio šta ljudi vani rade s tim zalmanom odmah sam se predomislio, jer bih u najboljem slučaju imao iste rezultate, a ta voda bi mi zagrijavala vodu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|