|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Laptop wlan problem
Prebacio sam se na novi wlan modem, sa zicnog, i naravno problemi ![]() D-Link DSL-2640R modem, laptop HP 6735s (u sigu) Sve je enable i u winxp i u biosu sto se tice wlana, instalacija modema prosla ok. I sad, na lapu, modem radi ako spojim preko zice, no kad prebacim na wlan, odspojim zicu, pojavi se ona mala wlan ikona u trayu, ali je crveni X. Kaze da nemoze naci ni jednu wlan mrezu u blizini. Uzeo sam wlan usb adapter sto sam dobio uz modem i otisao u susjednu sobi na drugi komp instalirat wlan, i radi sve od prve, signal ok. Znaci da modem sljaka, laptop hebe... Probao sam refreshati da nadje mreze na lapu, uninstall pa ponovo install, disable/enable, nista ne pomaze. Jednostavno kao da nema mreze. Prvi put sam na wireless pa mozda sam nesto preskocio, no ne znam sto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
--> |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
|
Na HP-ovim stranicama ima samo "Broadcom Wireless LAN Driver". To sam skinuo i instalirao. Uredno javlja u device manageru Broadcom wifi u network adapters. Samo sto stalno stoji X, i ne moze naci ni jednu mrezu, refresh isto ne pomaze. Znam da modem radi jer u susjednoj sobi bez frke sljaka usb wlan adapter i internet radi. edit: Evo ako sta pomaze ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: vercetti. 28.07.2009. u 13:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A u kojoj boji svijetli wireless tipka na switch coveru? Imaš li instaliran HP Wireless Assistant?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Daj rastavi lap i pogledaj da ti se nije otpojila jedna žica od antene koja ulazi u WLAN. Imaš 2 žice koje ulaze i obje trebaju biti spojene, sigurno je u tome problem. Vjerojatno je otpala od trešnje ili slično |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Premium
|
Citiraj:
A i koristim ga kao zamjena za stolni, nikad ga prenosio nisam. Citiraj:
I radi normalno, kad je pritisnem da se upali wlan, upali se plavo i u trayu se pojavi wlan network. Taj HP program nemogu instalirati iz nekog razloga. Pocne instalaciju ok i kad treba poceti ona traka za install, on prekine i kaze "HP Wireless Assistant setup ended prematurely", i nista ne instalira. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Guest
|
Možda se radi o sumnjivom OS-u? Kako bi tek proradilo na live CD-u… Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Nes mi smrdi na sp3...Btw, dali imas u admin.alatima, pod services pokrenut nekakav WLAN AutoConfig. Na Visti sam pa neznam sad jel na XP isti naziv. Provjeri.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
Za sp3 ne znam, njega automatski stavljam sa svjezom instalacijom winxp, jer sp2 mi destabilizira sve zivo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
Pa onda se treba uvjerit na nekom live sustavu… |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
O hvala ti Isuse i Bože ! ![]() Cijeli dan kopam, trazim, bilo kakvo rjesenje, drugi driver, bilo sto. I sto na kraju nadem ? Hebeni Broadcomov Utility za WLAN ![]() I to na nekom forumu Bogu iza nogu, staro tko zna koliko... A link vodi na HP-ovu stranicu, naravno zakopan ko atlantida i bez spomena da uopce postoji ![]() ![]() ![]() Moze katanac ko kuca, hvala kolegama forumasima za odgovore ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nažalost nisi ni prvi ni zadnji koji otkriva da se driver / software za XP skriva "Bogu iza nogu". Razlog je deal sa Mirkosheet - om i forsiranje Viste. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||||
Guest
|
Citiraj:
Nevjerojatno kako ovakav problem čak može dovest do nepotrebnog rastavljanja/reklamacija. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
||||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |